Közösségi élmény, Miami Vice hangulatban – High Five

High Five Budapest

A vibráló, fiatalos, örömteli bisztró pub a Király utcában várja a fiatalokat és az örökifjakat.

A High Five koncepciója egyenesen lehengerlő, ugyanis a látvány a 80-as és ’90-évek MTV és Miami Vice hangulatát idézi, a falakon villódzó neonfigurákkal pedig tényleg egyenesen filmbe illő a dizájn. Nem kenyerük a minimalista stílus, de teljes mértékben kielégítik a modern kor igényeit – minden tekintetben.

Itt mindig buli van: video disco, akusztikus koncertek, koktélparti. Nem is lehet ez másképp a nyüzsgő belvárosban, ahol nem csak a fények lüktetnek, az egész utca egy hatalmas bulivéna.

 

 

 

Jött egy felhő…

A bulik elmaradhatatlan kellékei az italok. Akár alkoholmenteset, akár alkoholosat választanánk, nehéz lesz a bőség zavarában. Limonádék, gyümölcslevek, teák, koktélok, gin tonic, fröccsök és kézműves sörök garmada támad le az itallapról, és kedvünk lenne végigkóstolni mindent. De ha megvan a kedvencünk, és nem akarjuk folyton megszakítani a baráti csevegést, kikászálódni, át az asztaltársaságon, és a pulthoz szaladgálni, akkor kérhetjük üvegestől is a vodkát/rumot/tequilát. A lusták, nagydumások, és komolyabban fogyasztók legjobb választása.

 

 

Amit azonban ki kell emelni, a signature koktélok. Amikor ezt megláttam, nem hittem a szememnek, és bár nem vagyok oda a szirupos, édes cuccokért, azonnal felvisítottam, hogy egy ilyen kell! Mutatom, miről van szó:

 

 

Ez a Lil’ Cloud koktél. I-má-dom! Az sem érdekelt, mi van benne, kell, akarom, és kész. Amúgy Martini Fiero, grapefruitlé, maracuja és citromlé van benne, hozzá egy apró pamacs irtó cuki vattacukor. Kreativitás: csillagos ötös!

 

 

Egy csipet régi, egy csipet új

No, de csak igyunk, együnk is! Az étlap hozza a bisztró kínálatot, a könnyed harapnivalók és street food (az elmaradhatatlan szaftos burgerek, nachos) mellett a klasszikus magyar konyha remekei is porondok vannak: csirkepaprikás, marhapörkölt, gulyásleves, tojásos nokedli. A kollégista pocakok honvágyát enyhíti a mama főztjére hajazó ízes tunkolnivalók kínálata. De a vegákra és az édesszájúakra is gondolnak, bár valljuk be, a legtöbben kevésbé az étel miatt térnek be.

Ha felhőtlen szórakozás, barátok, buli, csipegetés: a High Five.

 

 

Facebook: High Five Budapest

Web: High Five Budapest

High Five címe: 1075 Budapest, Király utca 15.

Írjon véleményt