Klasszikusok mindenkinek, új köntösben a Párisi Udvar éttermében

Parisi Udvar Hotel

Az ötcsillagos  hotel éttermének újdonságairól Lutz Lajos executive chef mesélt nekünk.

A megújult Á la carte étlapon nem csak az ételek változtak meg, hanem az egész koncepció átalakult. Az elsődleges cél, hogy minél több helyi vendégnek is érdekessé váljon  a Párisi Udvar Hotel Budapest éttermének, a Párisi Passage-nak a kínálata, ezért nagyobb hangsúlyt fektettek a klasszikus magyar ételekre, amelyeknek Lutz Lajos vezető séf a nagy tudója. Természetesen nem szimpla pörköltet vagy húslevest kell elképzelni, sokkal inkább olyan ételeket igyekeztek kiválasztani, amelyekkel a külföldi vendégek igényeit is ki tudják elégíteni.

 

Klasszikus és könnyen értelmezhető ételek

Jelenlegi kínálatukban könnyen érthető és jól ismert klasszikusok is helyet kaptak, melyeket külön színnel hangsúlyoztak ki az étlapon. Az étterem célja az volt, hogy egy magyar vendég is akár hetente több alkalommal  tudjon olyat választani, amely közel áll a megszokott, hétköznapi ízvilághoz egy különlegesebb, újragondolt változatban. 

A Párisi Udvar világhírű és ikonikus épületének lenyűgöző részletei visszaköszönnek a tányérokon is, azonban egy sokkal könnyedebb és letisztultabb formában. Ebben a felgyorsult világban célom, hogy vendégeink nyugodt környezetben tudjanak elfogyasztani, akár három fogást is, miközben jót beszélgetnek és fantasztikusan érzik magukat. 

 

 

Az ízeket is úgy kombináltuk, hogy bár a magyaros konyha intenzív, fűszeres és karakteres jellemzőit megtartottuk, de finoman letompítva, fogyaszthatóbbá ve tettük – avatta be Lutz Lajos a GastroGuide-ot. – Ilyen például a ropogós kacsacomb pirított káposztás tésztával. Az elkészítésnél nagyon figyelünk arra, hogy a kacsát nagyon lassan konfitáljuk majd a bőrét ropogós aranybarnára sütjük, a csuszatésztát pedig káposztalében főzzük ki. De ugyanúgy nagy figyelmet fordítunk arra is, hogy a vendégnek maga az étkezés is kényelmes és könnyed legyen. Ezért például a rántott tanyasi csirkecombot filézve tálaljuk.

 

 

Változatos és húsmentes

A hazai alapanyagok fontossága mellett odafigyeltek arra is, hogy legyen elegendő vega és vegánopcióAz egyik tökéletes példa a vegán fogásra, a töltött káposzta.

– Az édeskáposzta leveleit rizsecetben áztatjuk, az aprókáposztát egy kicsit savanyítjuk, majd felfőzzük külön vegán tejszínnel és újhagymával,. A töltelék pedig füstölt paradicsomból, laskagombából, tofuból készül mandulajoghurttal, kókusztejjel, kaporral és sok petrezselyemmelEzt a fogást nagyon szeretik a vendégeink, és nem csak a húsmentes étrendet követők választják előszeretettel– mondta a séf.

 

 

Óriási sláger emellett a ropogós kecskesajt, melyet egy kis marinált hagymával, sült kápia paprikával, sárgadinnyével, fekete olívabogyóval kínálnak tökmaggal megszórva.

– Visszatérve a magyaros vonalra, meg kell említenem az egyik legnagyobb büszkeségünket, a mangalicakarajt. Ezt a hentestokány ihlette, de teljesen újragondoltuk, új megközelítésben tálaljuk. Készítettünk egy beirdalt karajt, gyönyörű zsírréteggel, hozzá magos-mustáros mártást adunk, a tetejét érlelt sonka díszíti. Köretként pedig egy rizottó jellegű medvehagymás tarhonyagömböt kínálunk. De az aranygaluskáról is beszélnünk kell, hiszen ez vendégeink egyik nagy kedvence. Minden nap frissen készül, vajban forgatva, karamellizált dióban hempergetve, vaníliasodóval, egyszerűen ellenállhatatlan és kihagyhatatlan!

 

Aranygaluska

 

Párisi Udvar Hotel Budapest címe: Petőfi Sándor u. 2-4, Budapest

Facebook: Parisi Udvar Hotel 

Írjon véleményt