Könnyed kifinomultság káprázatos környezetben

Vígvarjú Étterem

Káprázatos történelmi környezetben hódolhatunk a gasztronómiai élvezeteknek, ha úgy döntünk, hogy a Pesti Vigadóban működő VígVarjúban kóstoljuk meg Molnár Gyula séf mesteri fogásait. A Duna-korzó legpatinásabb ékköve 1865-ben, Feszl Frigyes tervei alapján épült, ahol 1867-ben, a király megkoronázásának tiszteletére rendezett banketten részt vett maga Ferenc József is. Az osztrák császár és magyar király ma bizonyosan elégedetten csettintene az étlapon szereplő VígVarjú Schnitzelre.

 

 

Visszafogott pompa

Noha a VakVarjú étteremcsalád tagja, mind miliőben, mind az étlap tekintetében kiemelkedik a többiek közül. A megszokott barátságos, bohókás hangulatot felváltja (de nem kizárja) a csillogás, az elegancia és a nagyvilági stílus, belépve azonban mégsem feszengünk. Hanyag eleganciának mégsem neveznénk, noha közkedvelt a kifejezés, de itt semmi nem hanyag, sőt. Jól megtervezett és kiegyensúlyozott, minőségi és megalkuvástól mentes. Könnyed kifinomultság és visszafogott pompa jellemzi az enteriőrtől elkezdve az atmoszférán át az ételekig a VígVarjú minden négyzetcentiméterét. Ami pedig fontos: elérhető luxusban lehet részünk, hiszen az ár-érték arány is kitűnő.

Letisztult formák, kiegyensúlyozott és harmonikusan színpompás tányérok, no meg Molnár Gyula séf briliáns ínyencségei emelik magasabb szintre a gasztronómiai élményeinket.Természetesen követve az évszakokat, ezúttal az ősz gazdag színeivel és fantasztikus ízeivelcsábítanak bennünket a régmúlt csodáit lehelő falak közé.

 

 

Úri muri a 21. században is

Az épület a régmúlt számtalan kivételes eseményének szolgált helyszínéül, így a saját életünk meghatározó mérföldkövei ünnepléséhez is meghitt otthon nyújthat. De családi rendezvényeket, elegáns üzleti megbeszéléseket, grandiózus bálokat ugyancsak tarthatunk a békebeli „egyszer élünk” életérzést közvetítő vendéglőben.

Esténként zongoraszó száll az oszlopok körül, ami szinte kötelező, hiszen a XIX. században többek között Liszt Ferenc és Erkel Ferenc is koncertezett a Vigadóban. A nagy múltú épületminden szegletét átjárja történelmünk, így a kulináris élvezetek mellett szellemi táplálékhoz is bőven juthatunk.

 

 

Vígvarjú Étterem címe: Vigadó tér 2., Budapest

Facebook: Vígvarjú Étterem 

Írjon véleményt