Vidám kisugárzás és a mexikói középút

Hugo’s Mexican Kitchen

Alig egy hónapja nyílt a Hugo’s Mexican Bar & Kitchen, mely Budapest egy újabb szegletét öltözteti sombreróba, ponchoba, és árasztja el a mennyei guacamole illatával az 5. kerületi Molnár utcát, de már most érezni, hogy nagy sikere lesz.

 

 

Nem titok, hogy a Hugo’s, és a már jól ismert Riso Ristorante & Terrace tulajdonosa egy és ugyanaz, aki nyaralások alkalmával szeretett bele az országba és annak gasztronómiájába. Olyannyira, hogy egy „szakmai kirándulásra” is magával vitte a séfjet, hogy testközelből szívja magába azt a hangulatot, életérzést, szippantsa magába azokat az illatokat és kóstolja meg azokat az ízeket, melyeket közvetíteni szeretnének itt is. Ennek ellenére mégsem teljesen az autentikus mexikói vonalat viszik, sokkal inkább a tex-mex, vagyis az amerikai, populárisabb konyha jellemző. Sok jó mexikói étterem van a városban, de ők igyekeznek mégis egy kicsit másik oldaláról megmutatni ezt a világot, az ismert, megszokott ételekkel és alapanyagokkal. A Hugo’s nem egy éjszakai bár, nem gyorsétterem, de nem is egy szimpla beülős étterem, hanem valahol az ezek közti középút a céljuk. Egy kellemes, jó hangulatú, laza, vidám atmoszférájú és kisugárzású hely, ahol az elégedett vendégek nevetése visszhangzik a falakról és az ember szívesen tart születésnapi vacsorát, baráti összejövetelt.

 

 

A tex-mex konyha kedvencei mind megtalálhatók, úgy mint a taco, quesadilla, italok tekintetében viszont több tequila és sör is egyenesen Mexikóból érkezik.

És akkor nézzük a népszerű ételeket. Ilyen a red pozole, ami egy avokádós, zöldséges, enyhén pikáns, csípős csirkeleves. A steak burrito is igen kelendő, az argentin marha hátszínből készült, guacamolés alappal, pikáns fűszerekkel és sült édesburgonyával. De még ennél is izgalmasabbnak hangzik a steak huevos, amit a tükörtojás és a karamellizált hagyma tesz igazán érdekessé.

Megbízható, bombabiztos tex-mex étterem, ahol felvillannak izgalmas újítások, de annak a titka, hogy már holnap szívesen visszamennénk, a tűpontos arányokon és a jól elkapott életérzésben rejlik.

 

 

 

Hugo’s Mexican Bar & Kitchen címe: Budapest, Molnár u. 26.

Facebook: Hugo’s Mexican Bar & Kitchen 

Írjon véleményt