Ahol a vendégek kívánsága teljesül: La Piazza

La Piazza Ristorante

Egyik kedvenc budai pizzériánkba, a La Piazzába látogattunk el újra, ugyanis azt csiripelték a madarak, hogy nemrégiben ismét újítottak ezt-azt. Megnéztük, miféle újdonságokkal várják az olasz konyha szerelmeseit az Érdi úton.

Az első szembetűnő változtatás a terasz. Az egész étterem kibővült, és mivel télen is több helyre lesz szükségük, az eddigi nyitott teraszból zárt lett. Nyáron akár kivehetők az ablakok, vagy klimatizálható a helyiség, télen pedig fűthető, és gyakorlatilag beltérként funkcionál, csak terasz hangulattal. Kellemes kilátás nyílik, télen pedig főként a gyerekeket kötik le a villamosfordulóban tekergő kivilágított járatok látványa.

 

 

Kívánságok teljesülnek

Ételek tekintetében teljes mértékben azt helyezték előtérbe, mire van igény. A felszolgálók és a tulajdonosok is folyamatosan kommunikálnak a vendégekkel, vájt füllel figyelnek egy-egy elejtett mondatra, amire aztán lecsapnak, hogy teljesítsék a kívánságokat. Például a vendégek hiányolták a lasagnét és a burgert, ezért valahogy az étlapra kellett varázsolni, de a La Piazzában azért kicsit újítottak rajta. Így született meg a Gratinati al forno, pappardelle tészta bolognai raguval, tejszínnel és sajttal kemencében besütve, ami majdnem lasagne, de mégsem. És a csavarra igazán pozitívak lettek a visszajelzések, viszik, mint a cukrot,egyszerűen imádják, árulták el nekünk ott jártunkkor. Burger is lett, de házi készítésű ciabattaból, ez a La Piazza ciabatta. Pizzatésztából készül pizzakemencében, a tetejét különböző titkos olajokkal meg, benne pedig saláta, marinált lilahagyma, és tépett konfitált borjúhús púposodik.

 

 

Nem akartak egyébként sütőtökkrémlevest, de már ősz elején kérdezgették őket, hogy lesz-e, úgyhogy kielégítve a kívánalmakat, mégis lett, ráadásul három éve folyamatosan követelik, nem lehet levenni az étlapról.

Pizzák között nincs új, de nem is vettek le semmit, mivel az előző étlapújításkor rengeteg változtatást eszközöltek, és ezek nagyon beváltak, egyelőre mindegyikhez ragaszkodnak.

 

Csapolt sör házhoz

Talán kevesen tudják, de az étterem egyik különlegessége, hogy szinte mindent az étteremben készítenek: a pestot, az olajokat, desszerteket, és saját sörük is van, a Birra La Piazza. Ez egy 5%-os premium lager, és nagy népszerűségnek örvend. Vannak aktuális koktélajánlatok is már, amelyeket Reiner Tamás szakképzett bartender állít össze, így akadnak olyanok is akik kifejezetten koktélozni járnak ide. 

A házhozszállítás is dübörög a La Piazzában, de természetesen a pizzák mennek a legjobban. Mivel csak a környéken szállítanak, a kiszállítás ingyenes 5 kilométeren belül.  Ezen rendelések közül a sláger a La donna pizza: margherita alap, pármai sonka, rukkola, koktélparadicsom, mini mozzarella golyók, parmezán. Egyedi az ötsajtos pizzájuk, de találunk a kínálatban kecskesajtosat is. A fiúk kedvence a Tutti, a négyféle húsos, a ház sörével. Szintén újdonság, hogy saját sörüket már házhoz is lehet rendelni, melyet közvetlenül a kiszállítás előtt csapolnak. Hozzájuk tartozik a Szeszcsempész nevű ital házhozszállítási platform is, mely a Wolton keresztül érhető el. Egyre több a megrendelés családi, baráti vagy akár céges összejövetelekre. 

A bővülés nem véletlen, egyre többen fedezik fel ezt a csodás kis olasz éttermet, úgyhogy asztalt mindenképpen foglalnikell, szombat-vasárnapi foglalás nélkül ugyanis lehetetlen bejutni.

 

 

cím: Érdi út 16, Budapest

facebook: La Piazza 

Írjon véleményt