Óriási múlt, házias fogások és kockás terítő

Aranyhal vendéglő

Ez adja számunkra azt a klasszikus magyar vonalat, amit a zuglói Aranyhal Vendéglő könnyedén lehozott 2022-ben is. Jó érzés volt újra betérni a srácokhoz:  nyerstégla fal, deszkapadló, kockás abrosz és hangulatos otthonra emlékeztető világítás. Modern konyhával rendelkeznek, de ez csak a technikát és a tálalást segíti elő, a fine-dining vonalat itt ne keressük. 

 

A hűvös idő megalapozta a forró, bográcsban tálalt halászlé iránti vágyunkat, nem mellesleg, mikor “halászlevezzünk”, ha nem ilyenkor. A sor cigánypecsenyével és juhtúrós sztrapacskával folytatódott — kevés helyen készítik ilyen jól — így dilemmamentes választás volt. 

 

 

A klasszikus étlap főbb elemei, mint a halas ételek vagy a csirkepaprikás, velős sertésszűz, mátrai borzas továbbra is best-seller az üzletvezető szerint, de mesélt arról is, hogy heti séf ajánlatukat több étellel kibővítették, így mindig újdonsággal várják a törzsvendégeket is. 

 

 

A táblás ajánlat és a fix étlap mellett napi menüt is kínálnak. Ebben a gulyáslevestől a milánói sertésbordán át a csikóstokányig mindent megtalálunk, és kifejezetten korrekt, egyszerű, házias ízekre számíthatunk, ha a környéken szeretnénk olcsón kiadósat enni.

Elérhetők Foodpandán és Wolton is, így a kerületben lakók számára kiváló opció lehet a főzésmentes napokon. A több, mint 60 éves múltba belefért több Dining City szereplés, ahol díjat is elhoztak, illetve bekerültek a Magyar Konyha kiadványba is — ott a Top 10 magyaros vendéglők közé sorolták az Aranyhalat.  Az étterem, ahol generációk nőttek fel, ami helyszínéül szolgál házassági évfordulónak, 40 éves osztálytalálkozónak, de első randi-helynek is. Nekünk mindig nagy élmény lesz, mert nagymamáink főztjére emlékeztet és azzal együtt az ő történeteikre.  

 

Aranyhal vendéglő címe:1145 Budapest, Thököly út 121.

FacebookAranyhal vendéglő

 

 

 

Írjon véleményt