Toszkána közelebb van mint gondolnád

Mandilla Köveskál

A Káli-medence a Balaton-felvidék romantikus és összehasonlíthatatlan hangulatú része, mely néhányak szerint nem is földrajzi tájegysége, sokkal inkább életérzés. Bájos, „élni jó” atmoszférát árasztó falvai közül az első település, Köveskál meg is mutatja, miért van ez így: az egész medence gasztronómiai fellegvárának számító kis ékszerdobozban több emblematikus vendéglátóhely vár bennünket.

 

 

A gasztrófellegvár soraiba csatlakozik a könnyedség, az életöröm és a boldogság csimborasszójaként ismert mediterrán hangulatot képviselő Mandilla. Éttermében finom olasz, illetve mediterrán ihletésű ételekkel kényeztethetjük magunkat, a szívmelengető kis boutique hotel pedig felfedezőutunk tökéletes bázisa lehet.

 

 

Az adventi hangolódás remek alkalom arra, hogy ennek a sokszínű vidéknek a felderítése által magunkra is odafigyeljünk egy kicsit, illetve energiát gyűjtsünk az év végi nagy hajrá előtt. A Káli-medence természeti adottságai révéntélen is éppúgy élvezhető, mint nyáron, és akik az aktív pihenést preferálják, azoknak pedig egész hosszú hétvégéket érdemes szentelni a környék felfedezésére. Legfőképp, ha szeretjük a csendet, a nyugalmat, és szeretnénk elkerülni a főszezon hangos zsibongását. Eldugott kis bűbájos helyek, romok, kilátók, borospincék várnak rá, hogy a túrázók szívébe lophassák magukat.

 

 

Talán még elcsíphetünk egy-egy szabad szobát, úgyhogy irány Köveskál és a Mandilla, ahol zavartalanul élvezhetjük a borokat, ételeket, a nyugalmat és a feltöltődést!

 

 

Cím: Városkút utca 2., Köveskál

Facebook: Mandilla 

 

Írjon véleményt