Beszéljünk a kávékról – Az Újváros Bisztró kávés sorozata

Újváros Bisztró Szarvas

Beszéljünk a kávékról!

A GastroGuide és az Újváros Bisztró újonnan induló, havonta jelentkező közös sorozatában különleges kávékat mutatunk be a világ minden tájáról. Olvasóink bepillanthatnak ebbe az egzotikus és titkos világba, annak az italnak a világába, melyet mindenki ismer, és mindenkit fűz hozzá valamilyen viszony. Érdekességekkel, ínyencségekkel és mesékkel készülünk a fekete aranyról, olyan fajtákat szeretnénk közelebb hozni a publikumhoz, melyeket nem találhatnak meg a boltok polcain, de a szarvasi Újváros Bisztró kávézójában megkóstolhatják. Elsőként érkezzen a nicaraguai El Limoncillo fajta.

 

 

El Limoncillo
Nicaragua

Legújabb prémium kávénk Hollandián keresztül, a nicaraguai Mierich farmról érkezett hozzánk. Az itt termelők 15 éve fedezték fel ezt a sárga húsú kávégyümölcsöt, amely a piros Pacamara fajta egy természetes mutációja. Először hibának hitték, aztán kiderült, hogy egy rendkívüli lehetőség, amit mára az egész világ keres. Ez a fajta gyümölcsösebb és citromosabb, mint vörösen érő rokona, a rotterdami kávépörkölő mester pedig a szeder és ribizli ízeit vélte benne felfedezni.

Termelő: Fincas Mierisch
Feldolgozó: Don Esteban
Régió: Nicaragua – Matagalpa
Tengerszint feletti magasság: 850-1110 m
Fajtavariánsok: yellow pacamara
Feldolgozás: natural
Íz: szeder, ribizli, sauvignon blanc
Pörkölő: Manhattan Coffee Roasters, Rotterdam

 

cím: Szarvas, Arborétum u. 2.

Írjon véleményt