Az országban először a Villa Bagatelle-ben kóstolhatod meg ezt a divatos reggelit

Papdi László

Papdi László Londonban járt, ahol inspirációt gyűjtött az új, tavaszi étlaphoz. Mindenképpen szeretett volna valami egyedi, mondhatni signature reggelit megálmodni rá, hiszen ez minden alkalommal nagyon hangsúlyos szerepet kap nála és a Villa Bagatelle életében egyaránt – valami üdítőt, frisset, különlegeset és egészen újdonság számba menő ételt kínálni a vendégeknek.

Ezúttal is sikerült, elhozták ugyanis azt a reggelit, amely most hatalmas teret hódít egész Európában: az úgynevezett croissant rollt. Annyira menő mindenhol, hogy úgy döntöttek, ezt szeretnék megmutatni itthon is, és legjobb tudomásunk szerint itt lehet először megkóstolni az országban.

 

 

Ugyanolyan leveles vajas tésztából készül, mint a croissant, de ezt rúd formába tekerik fel, hogy felvágva korongokat kapjanak, majd ezt vaslapon sütik meg. Csodás, belül levegős, ízes, vajas tészta lesz belőle, ropogós, pirult tetővel, amely természetesen a Bagatelle-ben megszokott billogozással kerül a tányérra.

Ezután félbevágják, és készül is a minden földi jóval megtömött szendvics: sriracha majonézt, fokhagymás pirított bébispenótot, norvég füstölt lazacot és egy tükörtojást halmoznak a ropogós és friss péksüteménybe.

A nyári étlapon már édes formában is szeretnék, ha szerepelne, úgyhogy nincs nyugi a konyhában, már dolgozik is rajta Papdi László s csapata.

instagram: Papdi László Executive Chef 

főfotó: Szabó Gábor

Írjon véleményt