Egyedülálló, nyüzsgő közösségi tér a Dobay Cukrászda

Dobay cukrászda

A Dobay Cukrászda Halásztelken több, mint egyszerű cukrászda, egy igazi közösségi tér. Olyan, mintha a franciás hangulatú, elegáns, szép és nagy belső teret, a hatalmas terasztés a nagy parkolót is csak arra tervezték volna, hogy a lehető legszélesebb vendégkör mindennapjainak a tartalmas része lehessen. Ahogy belépünk, azonnal meleg otthonosság fogad, az illatok mennyeiek. Olyan, mint egy napközi sütikkel és végtelenül széles italkínálattal: kávékkal, teákkal, limonádékkal, szörpökkel.

 

Helybe jön a program

A tulajdonosok nem titkolt célja volt egy olyan közösségi helyet adni a környékbelieknek, ahová helybe hozzák az eseményeket, nem kell utazni a tartalmas programokért. Ahová a délelőtti játszótér után gyerkőccel is be lehet ülni levezetésképpen, erre pedig alaposan fel is készültek. Van pelenkázó, az udvaron játszótér, a bent kialakított gyereksarokpedig a nyitás óta a legnépszerűbb, ráadásul a cukrászda az anyukáknak is egy igazi paradicsom, lehet beszélgetni, lazítani. A hétvégék már most telt házzal mennek, óriási a zsongás és a kavalkád. Nagyon szuper egy barátnős délutáni csevegést itt megejteni, de akár üzleti megbeszélést is le lehet bonyolítani.

Így jött a süti mellé a pékáru, illetve a reggeli, hogy az öltönyös uraknak is legyen miből választani, hiszen ők azért általában a tartalmasabb étkeket részesítik előnyben. A közelben egyébként sincs reggelizőhely, így igazán újdonságot tudtak nyújtani a Halásztelken és környékén élőknek a nemrégiben elindult meleg reggelivel. Fantasztikus sikere is lett, főleg azok körében, akik az édes, színes, habos kis süteményekkel nem laknak jól, így kerültek terítékre a klasszikus villásreggeli fogásai.

 

 

Kovászos finomságok, frissen

A liszt a szomszédos Szabó Malomból érkezik, és mindent helyben készítenek, kovásszal, egyedül a kalácstésztába kerül egy pici élesztő. Minden héten van valami újdonság, most például a pisztáciás csiga, a pekándiós-karamellás csiga és a sajtos kifli a sláger. Kísérleteznek, hogy megtalálják, mi az, ami megfelel a vendégek ízlésének, jól működik és nemcsak azon frissiben az igazi, a „nyertes” fogások pedig bekerülnek a hosszútávú kínálatba.

A klasszikus ízek, mint a karamell-körte, csoki, eper is megjelennek a sütikben, de nem a klasszikus formában. Látványos és formabontó alakban kerülnek a tányérra, úgy vélik, az a fontos, hogy előbb szeress bele a szemeddel, aztán ugyanazt kapd élményként, ízekben is, ne legyen csalódás. A szemkápráztatás jó példái a gyönyörű, és persze ínycsiklandó pohárdesszertek. A formabontó törekvés pedig abban is megmutatkozik, hogy a tortáik téglalap alakúak, ennek köszönhetően pedig akár hatszeleteset is választhatunk.Mindig van többféle a hűtőben, úgyhogy az utolsó pillanatban is be lehet szaladni, ha véletlenül tragédia történt, leesett, vagy éppen tortacsata robbant ki.

 

 

Nem is fukarkodnak az adagokkal. Jó nagy szelet süteményeket kapunk, ami azért is jó, mert lehet kóstolgatni egymásét anélkül, hogy degeszre ennénk magunkat. Nyáron házi, főzött fagylalttal készülnek, nagyon várják már, hogy a hatalmas terasz ugyancsak megteljen élettel.

 

Irodalom, bonbonkészítés, nyüzsgés

Addig is csupa nagyszerű programmal készülnek, márciustól egy könyvsarokavatóval indult útjára a „Kávé, süti, irodalom” programsorozat, melynek első vendége Grecsó Krisztián író volt. Emellett bonbon és sütikészítő workshopokat is terveznek, mindig lesz valami nyüzsgés.

 

 

Ez egy olyan hely, ahol mindenki jól érzi magát, senkit nem zavar, ha cuki kissrácok szaladgálnak kacagva a teraszon, mert éppen gyerekzsúr van, kedves nyugdíjasok kvaterkáznak limonádét szürcsölve és krémes sütit majszolva az egyik asztalnál, a másiknál lánybúcsú van, egy fiatal pár bújik össze a sarokban, miközben néhány fáradt üzletember munka után beszalad a meglepetés szülinapi tortáért, közben pedig iszik egy csésze finom kávét. És mosolyog. Mert itt mindenki mosolyog.

cím: II. Rákóczi Ferenc út 68., Halásztelek

fotók: Dobay cukrászda facebook

Írjon véleményt