World Vodka Awards – Furmint vodka aranyérem!

Furmint vodka

Furmintból immár a vodka is aranyat ért a World Vodka Awards-on, a világ vezető, kifejezetten vodkákra specializálódott versenyén!

 

2023 február 28-án hirdették ki a World Vodka Awards díjazottjait, ahol a kis kézműves bodrogkisfaludi lepárló ismét nagyot alkotott! A 2022 év végén kiadott évjáratos Furmint vodkájukat ugyanis aranyéremmel díjazta a nemzetközi zsűri, ami talán nem is olyan meglepő, hisz a Tokaj ginnel már letették névjegyüket a nemzetközi italszakmában.

 

 

2023-ban összesen 35 országból több mint 180 vodka nevezés érkezett a versenyre, ahol a Furmint vodka újoncként, elsőre aranyérmet szerzett! Több szempontból is nagyon különleges ez az ital. Egyrészt, mert furmintból még soha senki sem próbálkozott vodkát készíteni, másrészt ez a világon az első olyan évjáratos vodka, ami bevallja, sőt büszkén hirdeti, hogy minthogy szőlő alapanyagból készül, így minden évben más és más lesz a végeredmény, melyet palackba töltenek. Abból sem túl sokat, hisz maga a lepárló nem vodka készítésére van berendezkedve, így minden évben várhatóan mindössze 800 palack készül majd. A 2022-es évjárathoz az organikus furmintota Tokaj-Hétszőlő borászattól szerezte be a lepárló, mely minden évben változni fog, így évről-évre más borászattól és más dűlőről szerzik majd azt be.

 

 

„Nagyon büszke vagyok nem csak az eredményre, hanem magára az italra, hisz óriási kihívás volt, a furmintot vodka formában elkészíteni, ahol az alapanyag fajtajellegzetességei is megmaradnak, de mindez könnyed, lágy vodka keretek között.” – nyilatkozta Mészáros-Komáromy Dénes, a Seven Hills Distillery lepárlómestere.

 

 

Ezek után végképp nagy nyomás nehezedik a lepárlóra a hordókban érlelődő whisky miatt, melynek első kiadását várhatóan 2023 év végén palackozzák!

 

facebook: Seven Hills

fotók: Seven Hills Distillery 

Írjon véleményt