Újra szárnyal a szárnyas elefánt

Baltazár Budapest

Három évvel a pandémiai miatti első lezárás után gyöngyszemünk, sokak törzshelye a Baltazár Grill újra kinyitja kapuit.

A Baltazár egy “intézmény”, egy gasztronómiai központ, valamint egy szálloda, grill étterem és bár. A Zsidai Csoporthoz tartozó Baltazár Budapest történelmi belvárosának szívében, a világörökség részét képező Budai Várnegyedben található.

 

Míg az egységhez tartozó boutique hotel a pandémia alatt is nyitva állt, a grill étterem három év után most tud újranyitni teljes pompájában.

Őszinte és hiteles alapanyagokból készülő ételek, melyeket a kézzel készített Josper faszén grillben készülnek. Gourmet street food, közösen fogyasztható ételek, komoly húsok, nagyszerű vegetáriánus választék és magyar klasszikusok várnak. Egyszerű, mégis kreatív ételek határozzák meg a Baltazár Michelin Guide által ajánlott konyháját.

 

 

A Baltazárban büszkék vagyunk a konyhánkban használt alapanyagokra és technológiai eszközeinkre.

A híres spanyol Josper Grillre épül konyhánk. A legmenőbb, manufakturálisan kézzel készülő katalán faszenes grill kemencét használjuk, mely például Heston Blumenthal vagy Gordon Ramsay konyháiban is megtalálható. Kizárólag a legmagasabb minőségű argentin faszenet használjuk grillünkben.

“A Baltazárt Grill egyszerű, becsületes konyhát jelent, erős grill fókusszal. Változatos textúrák, ropogósság és a szaftosság jellemzi a konyhát. Fantasztikus a burgerünk, a steakeknek extra ízt ad a Josper, ráadásul egészséges fogásokkal is készültünk a tudatos vendégeknek.

A pandémia előtt is sokak törzshelye volt, bízom benne, hogy hamar visszatér a köztudatba és újra régi fényében tündököl majd.” – mondta Zsidai Roy csillogó szemekkel.

 

 

Az étterem minden nap reggelivel is vár.

A frissen sült croissant és az igazi reggeli klasszikusok mellett crocque madame-ja, avokádó toast, Eggs Benedict, Eggs Royal, sokak kedvence Shakshuka és egészséges reggelik is várnak.

Az étterem tavasztól késő őszig romantikus macskaköves terasszal egészül ki.

Játékos hangulat, makulátlan kiszolgálás, kiváló konyha és kivételes design teszi a Baltazárat emlékezetessé és egyedivé a városban.

 

Fontos kiegészítő információ:

A tévhittel ellentétben a Budai Várba be lehet hajtani autóval és a parkolás is teljesen legális az erre kijelült területen, az utcákon. Az autós a kapunál húz egy kártyát, melyet az ebéd/vacsora végeztével fizetéssel érvényesít a fizetőautomatánál és egyszerűen kihajt vagy a Bécsi kapunál vagy a Lovas utcánál.

cím: Országház utca 31., Budapest

Facebook: Baltazár 

Írjon véleményt