Felturbózott hot dog, amitől tátva marad a szád – Blue Monkey

A Blue Monkey hot dogjai

A pizza és a hamburger, majd a kézműves burgerek megjelenése méltatlanul kiszorította az egyik legklasszabb ételt a street foodok népszerűségi versenyéből és kínálatából. Noha nálunk leginkább a benzinkúton gyorsan betolt, faék egyszerű változata él a köztudatban, a Blue Monkey megmutatja, mennyi elképesztő variációja van a kiflibe pakolt virslinek, és hogyan lehet csodát varázsolni belőle – hiszen itt is csak a képzelet szab határt, mi kerül mellé körítésnek. Ráadásul a hot dog az igazi street food kaja, amit menet közben is lehet enni, nem pereg szét, nincs túltömve, nem buggyan ki a „töltelék” a túloldalon, amikor harapod, és még csak evőeszköz sem kell hozzá, egyszerűen össze tudod fogni és enni egy kézzel.

 

 

A Westendhez közeli hely jól megközelíthető a Margit híd pesti hídfőjétől is néhány perc sétával, de akár az agglomerációba vonattal farkaséhesen hazautazóknak is megmentője lehet egy túlórázós nap után. Viszont ha nem rohansz, akkor érdemes beülni, családias légkör, na meg olyan hot dogok, amikről álmodni sem mertél. A kiszolgálás is átlagon felüli, gyors, mindenki nagyon kedves és barátságos, ráadásul aki elvész a bőség zavarában, annak segítenek választani néhány jól irányzott kérdéssel. A mi ízlésünknek megfelelőt is precízen eltalálták.

 

 

Szinte minden alapanyag helyben készül, a kiflit, ami inkább már a buci méretét súrolja, nyitás előtt szorgosan sütik, hogy a puha, illatos köntösök rendelkezésre álljanak. A szószokat is ők készítik, prémium roppanós virslit tesznek bele és gazdag, nem mindennapi feltéttel bolondítják meg. Méretes, laktató és ár-érték arányban is felveszi a versenyt a kézműves burgerekkel. Felejtsd el a bútoráruházi párfalatos kategóriát, a Blue Monkey roskadozó amerikai hot dogjaiból nem azért fogsz kérni még egyet, mert üres maradt a hasad, hanem mert annnnnyira jó! Ja, és isteni, forró, fűszeres burgonyát sütnek mellé, ezt azért semmiképpen ne hagyjuk ki az érdemei közül.

 

 

Összesen nyolcféle hot dogból választhatunk, de mindig kerül az étlapra egy szezonális alapanyagokból készült, limitált variáció is, amivel meglepik a vendégeket. A külföldiek is elismerően nyilatkoznak a felturbózott street food újragondolásról. Erről tanúskodik a kiemelkedő Google értékelés, amit biztosan megdob az is, hogy házhozszállítással akár vacsorára is rittyenthetünk tőlük egy grandiózus dogot, illetve igyekeznek megmutatni a kiflibe töltött varázslatot minél több gasztronómiai, zenei és egyéb fesztiválon.

 

 

Cím: 1055 Budapest, Nyugati tér 6.

Facebook: Blue Monkey Hot Dog

Írjon véleményt