Miért népszerű nyerőgépes téma a gasztronómia?

Az online szerencsejáték-piac egy olyan jelensége az internetes üzletnek, amelyre sokan felfigyeltek és amelyet sokan kutatnak. Ez nem is csoda, mert nyilván, amikor a kilencvenes évek elején az internet elérhető vált a nagy nyilvánosság számára is, kevesen fogadtak volna arra, hogy a jó öreg szárazföldi kaszinók virtuális változatai ennyire népszerűek lesznek.

 

Márpedig ez történt. Ha az okokat vizsgáljuk, akkor nyilvánvalóan a casino online népszerűsége mögötti első számú ok egy szóban úgy fejezhető ki, hogy elérhetőség. Hiszen, a legtöbben a kaszinókban valami távoli, luxus szórakozást láttak, elsősorban az amerikai filmekből.

 

Ha valakinek eszébe is jutott volna kaszinózni, ahhoz, ha csak nem egy olyan városban élt, ahol működtek ilyen létesítmények, hosszú utat kellett megtennie, nagyobb összeget magával vinni és persze követni a hivatalos öltözködési etikettet is.

 

Ezen változtatott nagyot az online szerencsejáték oldalak megjelenése. Itt minden egyszerűbbé, elérhetőbbé vált. A játszani vágyó ügyfélnek annyi csupán a teendője, hogy a számítógépén megnyit egy online platformot, ott fiókot nyit, befizet némi pénzt és már játszhat is.

 

Összességében ezeken az oldalakon azokat a játékokat találhatod meg, mint a szárazföldi kaszinókban, vagyis játszhatsz rulettet, blackjaket, pókert és ha ahhoz van kedved, akkor nyerőgépes játékokat is.

 

Ettől azonban többről van szó. Mivel itt szó sincs helyszűkéről, mint egy kaszinó létesítményben, így aztán egy ilyen platformon több ezer játék közül lehet válogatni. Ráadásul, a szoftvergyártásra szakosodott stúdiók állandóan dolgoznak az újabb játékok kifejlesztésén, vagyis a kínálat állandóan megújul.

A nyerőgépek diadalmenete

Pixabay

 

Ha a cikkünk elejére visszatérünk és arról beszélünk, hogy kevesen gondolták volna, hogy a kaszinók ilyen sikeresen meghódítják a virtuális teret, a gondolatmenetet folytatva hozzátehető, hogy azt még kevesebben tippelték volna meg, hogy a nyerőgépek ennyire népszerűek lesznek.

 

A villogó, csengő slot játékok, amelyek az 1890-es években jelentek meg először, majd a vegasi és más kaszinók népszerű kellékei voltak, az online kaszinók legfelkapottabb játékai lettek. Ha megnyitod valamely online kaszinó oldalát és rákattintasz a nyerőgépek rovat címére, több ezer játékot találhatsz.

 

Ezek a játékok elsősorban annak köszönhetik népszerűségüket, hogy egyszerű és gyors menetekről van szó. Egy menetet akár 50-100 forintos téttel is le lehet játszani, viszont, ha szerencsés vagy, ennek sokszorosát nyerheted meg.

 

A figyelem fenntartása érdekében pedig a fejlesztő cégek folyamatosan új megoldásokon agyaltak, hogy ezek a játékok a csúcson maradjanak. Így indult el a specializáció, vagyis a jól ismert gyümölcsös nyerőgépeken túl elkezdtek megjelenni egyéb típusú játékok is.

Egyiptom, rockzene, ételek, italok

Mára az online nyerőgépek piaca alaposan rétegeződött. A játékok a legkülönbözőbb témák köré csoportosulva készülnek. A legnépszerűbbek közé a történelmi játékok tartoznak, így rengeteg olyan slot gépet találhatsz, amelyek az egyiptomi vagy az ókori római időket idézik vissza. De ugyanígy népszerűek a rockzenével kapcsolatos játékok is.

 

Szintén népszerű téma a nyerőgép fejlesztők körében a gasztronómia, vagyis az ételek és italok. Ha rákeresel a témára, olyan címeket találsz, mint a Royal Potato, a Fat Frankies, vagy a King Carrot. Felmerülhet a kérdés, hogy mégis mi áll az ilyen játékok népszerűsége mögött?

 

Nos, erre kétféle magyarázatot lehet adni. Egyrészt a nosztalgia és a családközpontúság. Az étel olyasmi, amire sokat gondolnak az emberek, sokat beszélnek róla. Gyakran felidéznek kedves múltbéli eseményeket, amelyek családi ünnepekhez, ebédekhez kötődnek. Sokan egy étel láttán visszaemlékeznek gyerekkoruk ízeire. Ezzel újratalálkozni kellemes érzés lehet.

 

A másik magyarázat inkább az aktuális világra utal. Az utóbbi évek során a gasztronómia jelentősen előretört. A tévében sok gasztronómiára specializált csatornákat láthatsz, egyre népszerűbbek a gasztró személyiségek és sokan nyitottabbá váltak más nemzetek, kontinensek ízei után. Ez szintén hozzájárul ahhoz, hogy aki a hasát szereti, az az ilyen játékok után vadászik a kaszinókban is.

 

Az ilyen játékok elterjedése azért is tekinthető pozitívnak, mert csökkenti az egyes népek közötti kulturális különbségeket is. Más kultúrák főzési, étkezési szokásainak megismerésével közelebb kerülhetünk azokhoz a népekhez is, amivel a világ is tágabbra nyílik mindenki előtt.

 

Egyszóval, ha szeretsz enni, főzni, vagy csak érdekel a gasztronómia világa, ugyanakkor szereted az idődet online kaszinóban tölteni, akkor érdemes a kellemeset és a hasznosat vegyíteni és kipróbálni az ilyen játékokat.

Írjon véleményt