Il Directore Pizza

Il Directore Pizza

Ha van hely, ahol egyből otthon érezheted magad, az az Il Directore pizzéria! Végre bővült a Király utca gasztro térképe is, egy családias, hamisítatlan nápolyi pizzázóval. Minimum 48 óráig kelesztett tészta, friss olasz alapanyagok, finom sörök, kellemes pörkölésű kávé, fantasztikus desszertek- ez az Il Directore.

 

Már a neve is utal az egyik tulajdonosra, aki szó szerint az arcát adta az étteremhez (a logón is ő tűnik fel), a Direktor úr, az ‘Il Directore’ annyit tesz, hogy a ‘direktornál’. Pontosan ezzel az egyszerűséggel szerették volna átadni, a pizza és az olasz gasztronómia iránt érzett rajongásukat- szerintünk sikerült is.

A tulajdonosi kör (akik amúgy Szerbiából származnak) a Covid előtt 1 évvel ismerősöktől vette át a helyet.  Először panzerottit szerettek volna készíteni: ez egy töltött ‘lángos’: tulajdonképpen egy pizzatészta, mindenféle olasz alapanyaggal megtöltve, bő olajban kisütve- a legismertebb variációban mozzarella és paradicsom van. A hely adottságai miatt viszont a pizza kemence mellett döntöttek (és milyen jól tették!)- így jött a pizza.

Az éttermet úgy álmodták meg, hogy abszolút hozza a családias légkört: a berendezési tárgyak, a képek mind- mind ismerősi körből származnak, a hangulat pedig tényleg olyan, mintha haza érkezne az ember. Sőt a személyzetet is úgy szerették volna kialakítani, hogy egy biztos pont legyen az étterem életében, így megbízható és stabil csapatot raktak össze, van aki régi ismeretségből került ide. Azt persze mondanunk sem kell, hogy abszolút érződik ez a tudatosság az egész légkörön: mindenki nagyon segítőkész és kedves, mindamellett, hogy profin  végzi a munkáját.

 

 

Minden alapanyag Olaszországból érkezik, mindenre van egy külön beszállítójuk. A pizza alapjához San Marzano paradicsomot használnak, a tészta 00-ás 5-ös Stagioni pizza liszt, a sajtok és a szalámik, sonkák mind- mind az itáliai vidékről érkeznek.

A légiesen könnyű (adagonként!) 270 grammos pizza tészta, nem csak a kiváló minőségű liszt miatt zseniális, hanem a gondos előkészítés és kelesztés is szerepet játszik: 48 óráig kelesztik és a rákövetkező nap sütik, így majdnem 72 órát vesz igénybe a tészta.

Bár még csak egy hónapja nyitottak, de már tisztán látszik, hogy ugyanannyira szeretnek beugrani egy jó kis pizzáért a vendégek, mint helyben fogyasztani.

A legnagyobb figyelmet már a klasszikusnak Cotto e funghi ( paradicsomos alap, mozzarella, főtt sonka, csiperke gomba) illetve a pármai sonkás margherita viszi. Mindegyiket kóstoltuk, az előbb említettek mellett érdemes lehet kipróbálni a ‘Royale’-t, ami a szarvasgomba- imádók kedvence: szarvasgombás besamel alapon pármai sonka, rukkola, mozzarella és friss szarvasgomba szeletek bolondítják az ízlelőbimbókat.

 

 

A pizza tésztából készítenek még, Budapesten egyedülálló módon, szendvicseket is: a 120 grammos szendvics alapban mozzarella és rukkola van és a pizza feltétek jelennek meg a további variációknál: sajtos, sima és csípős szalámis és vega verziókkal találkozhatunk.

Ital fronton is elég erősnek ígérkezik a hely: a Monyo Brewing-al közösen tervezik a Lager sörüket, a kávéjukat egy barátjuk pörköli Budapest külvárosában, illetve a házi dzsúzokat minden héten ők facsarják és készítik helyben.  

És egy kis édes a végére: minden pisztácia rajongót arra kérünk, hogy ne hagyja ki a panna cottát: az enyhén édes, tejszínes krém, a nem tolakodó pirított pisztácia íz és a rengeteg frissen pirított pisztácia miatt biztosan nem tudtok majd leállni vele! Ha valaki pedig a savanykás ízvilágot kedveli, a sajttorta pohárkrémet semmi képen se hagyja ki!

Örömmel tölt el minket, hogy egy újabb minőségi hellyel bővült Budapest, amit a csodás pizzák, fantasztikus szendvicsek, kellemes desszertek és az ott dolgozó emberek tesznek különlegessé.

 

 

szerző: Vitális Lilla 

cím: 1068,  Budapest, Király u. 88

Facebook: Il Directore Pizza 

Írjon véleményt