Hozzávalók:
•4 szelet lazac filé (bőrrel)
•2 evőkanál olívaolaj
•2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
•1 citrom, szeletekre vágva
•Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
•Friss kapor vagy petrezselyem a díszítéshez (opcionális)
Elkészítés:
1.Előkészítés: A lazac szeleteket töröld szárazra papírtörlővel. Kend meg mindkét oldalukat olívaolajjal, majd szórd meg sóval és borssal.
2.Grill előkészítése: Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőfokra. Ha faszenes grillt használsz, győződj meg róla, hogy a parázs szépen izzik.
3.Grillezés: Helyezd a lazac szeleteket a grillre, bőrrel lefelé. Grillezd kb. 5-7 percig, vagy amíg a bőr ropogós nem lesz. Ezután fordítsd meg a szeleteket, és grillezd további 3-5 percig, amíg a hal belseje átsül, de még szaftos marad.
4.Tálalás: Tálald a lazacot citromszeletekkel és apróra vágott friss kaporral vagy petrezselyemmel.
Grillezett idény zöldségek
Hozzávalók:
•2 db cukkini, szeletekre vágva
•1 db padlizsán, szeletekre vágva
•1 piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
•1 sárga kaliforniai paprika, csíkokra vágva
•1 nagy fej vöröshagyma, szeletekre vágva
•2 evőkanál olívaolaj
•Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
•Friss rozmaring vagy kakukkfű (opcionális)
Elkészítés:
1.Előkészítés: A zöldségeket mosd meg és szeleteld fel. Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, sót, borsot, és ha használod, az apróra vágott friss fűszernövényeket.
2.Grill előkészítése: Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
3.Grillezés: Helyezd a zöldségeket a grillre, és grillezd őket 4-5 percig mindkét oldalukon, amíg szép aranybarna színt nem kapnak, és meg nem puhulnak.
4.Tálalás: A grillezett zöldségeket tálald a lazac mellett, friss citromlével meglocsolva.
Jó étvágyat GastroGuide olvasók!
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra