Egy jól sikerült projekt – The Burger Project

The Burger Project

A The Burger Project már 2022 óta hozza el nektek a különleges smashed burgereket, és most újabb helyszínen, a Viza utcában is élvezhetitek őket! Az ausztrál tengerparti stílust idéző burgerező ízletes, prémium alapanyagokból készült burgerjei és házi készítésű szószai hamar népszerűvé váltak. Válasszatok a 16 féle burger, csirkés és vega opciók, valamint a havi ajánlatok közül, és próbáljátok ki az olyan különlegességeket, mint a mogyoróvajas-málnalekváros burger! Készülj fel az igazi prémium smashed burger élményre! 

 

 

Az újpestiek 2022 óta élvezhetik, a mostanra nagyon népszerűvé vált prémium smashed burgereket, nem is akár milyen stílusban: a The Burger Project még mielőtt divatba jött volna itthon (ami amúgy külföldön már évtizedek óta népszerű) a vékony húsos, lapított smashed burger, már éllovasai voltak a koncepciónak, amivel hamar komoly ismertségre és népszerűségre tettek szert. A tulajdonosi kör egy része egy évtizedig élt Ausztráliában, innen hozták ezt a könnyed, tengerparti stílust ami a burgerező minden szegmensében megjelenik: az ízekben, enteriőrben és az életérzésben, amit a hely sugároz. Az újpesti kis egységük után, egy második, kicsivel nagyobb helyet álmodtak meg a Viza utcában: amíg a régebbi helyen inkább elvitelre és kint a teraszon élvezhetjük a burgereket, itt kényelmesen le tudunk ülni. A választék itt is ugyanaz: 16 féle prémium smashed burger, 1 havi ajánlat, falatkák, fullos sült krumpli, házi limonádé, üdítő italok és prémium kézműves sör, ami csapolva és dobozosan is kapható.
130 g-os, ‘smashed’ technikával, angus marhát is tartalmazó húspogácsával készülnek a burgerek. A legtöbb ilyen koncepcióval dolgozó gyorsétterem az egyszerűségre hajt a feltéteket illetően, de itt szeretnek extrákat is belenni 1-1 különlegesebb alapanyaggal, új ízek izgalmas kombinációival.

 

 

 

Amiből a The Burger Project soha nem enged, a frissesség és a minőségi alapanyagok minden tételben érezhetőek. A ‘The California’ és a ‘The Classic’ és az alapok nagyjából hasonlóak a burgerekben, általában egy kis eltéréssel: előbbiben a húspogácsa, ír cheddar mellett egy kis pirított hagyma, utóbbiban friss zöldségek (lilahagyma, paradicsom) adja át a lapított burger életérzést. Ha igazán éhesek vagytok és szeretnétek adni a kalóriáknak, bármelyik burgert lehet duplázni, ami úgy már negyed kg húst tartalmaz, vagy az igazán laktató ‘ The Baconnaise’-t ajánljuk, baconös majonézzel és grillezett baconnel készül. A nyári hónapokban igazán könnyed havi burgerek kerülnek az étlapra, júliusban visszatér sokak kedvence egy olaszos házi-pestos variáció, azután pedig egy görög ízvilágú burger is érkezik.

 

A széles angus burger kínálaton túl van még három vega és több csirkés opció is, de a ‘special’ részleg -szerintem- legextrábbja – ami az amerikaiak egyik nagyon kedvelt szendvicséről kapta a nevét – a ‘the Peanut butter & Jelly’: igen-igen jól olvastátok, mogyoróvaj és málnalekvár mellett még juharszirupos bacon is került ebbe a burgerbe. A burgerek mellett méltó helyet kaptak a köret elemek is: többféle rántott sajt falatka – cheddar öntettel, ropogós baconnel, jalapeño paprikával és pirított hagymával felturbózható fullos sültkrumpli és zseniális házi szószok színesítik az étlapot. Biztosan sokat fogunk hallani még a The Burger Projectről: nem titkolt szándékuk tovább bővülni és első körben Budapesten, majd vidéken is elhozni egyre több mindenki számára a ‘prémium smashed burger-élményt’. Egy biztos, nagyon jó úton járnak!

 

 

cím: Budapest, XIII. kerület Viza utca 

Facebook: The Burger Project 

szerző: Vitális Lilla

fotók: Juhász Gitta 

Ez is érdekelhet: Egy másik cikk 

Írjon véleményt