Megnyitott az Easy Wine

A belvárosi Easy Wine-ban fúziós bisztró konyha és a leginnovatívabb borkóstoló rendszer várja a vendégeket. Ez az első hely itthon, ahol saját magunk sommelier-i lehetünk, köszönhetően közel 100 remek bornak és egy különleges berendezésnek. Könnyed, játékos élmény kezdő borkedvelőknek és tapasztalt szakértőknek egyaránt.   Az Easy Wine borbár és bisztró kettőse az egyben, ahol az

Utazás az európai kondér körül 3. rész-Bécs sokféle arca

Vettünk négy európai várost, ahová könnyedén eljuthat a magyar utazó vonattal, repülővel, kocsival. Keletre és Nyugatra egyaránt, ahogy egy átlagos közvélemény-kutatásból is kijönne. És vettünk egy teljesen hétköznapi utazót, aki talán 1-2 vendéglőt betervez, de emellett kíváncsi a piacra, egy jó pékségre, egy hangulatos kávéházra vagy egy kiváló sörre. Szeret olcsóbban is találni jó minőséget,

“Vagy feladod, vagy végigeszed” – Pierre a Házi/Állatban

Az étkezdei nyomvonalon haladva újfent a Dohány utcába vitt a jó sorsom. Kulináris zsúfoltság jellemzi a környéket, mintha az etetés lenne az utolsó mentsvára ennek a depressziós ingoványba merülő környéknek. Ennivaló környék Nem hinném, hogy bárki is tudományos alapon tervezné a vendéglátóhelyek szaporodását, de ha valahol csak egy kis rés támad, oda rögtön benyomul egy

Házias kifőzde újratöltve – Pierre a Táblában járt

Meg lehet-e újítani a házias kifőzde mára ragacsos viaszosvászonba, hörgő szódásüveg-zajba süllyedt világát? Ma sem vetem meg a fentebb jellemzett kifőzdéket, bár a többnyire liszttel, zsírral készült háziasnak mondott ételek enyhén szólva minden ízükben ellentmondanak a korszerű étkezési előírásoknak, de hát az a fránya nosztalgia nem nézi a tudományt. A húslevesben pépessé főnek a zöldségek,

Micsoda idők! – De tényleg, miért kezdett el Pierre egyáltalán étterembe járni?

Van, amikor ráhagyjuk, hadd dohogjon, máskor jókedvű, mert jót evett. Két mozdulatból tudjuk, hogy milyen lehetett az előző napi éttermi élménye, rá van írva az arcára. Nekünk sem mindig könnyű vele, tudjuk, az éttermeknek sem:) Ezért megkértük, mesélje már el, hogy kezdődött ez az egész. Portások, beengedés, félhomály és szerelmi búvóhelyek: Vajda Pierre éttermi kalandjainak

A legjobb budapesti ebédek – 4+1 kedvenc bisztró

Az idei év a magyar gasztronómiában mindenféle túlzás nélkül elképesztő volt: a Costes Downtownnal márciusban kipipáltuk az ötödik hazai Michelin-csillagot, ezzel Magyarország tudhatja magáénak a legtöbbet a régióban, majd Széll Tamás hozta el az első helyet a Bocuse d’Or európai döntőjén, és a Hungexpón a hazai szurkolók teli torokból üvöltve, vagy éppen sírva ünnepeltek. Voltak persze óriási

Vászolyi kitérő – Zománc

Most akkor nem fogjuk szidni a balatoni kulináris körülményeket, mert az bevallom, nagyon ellene menne az aktuális balatonigasztróeufóriának, fejet hajtok, nem szívesen szabadítanám magamra az igyekvők jogos haragját. Pengessünk szívhez szóló húrokat, ha már vannak. Vászoly nem volt, nem is lesz a gasztronómiai forradalom központja, és hál’ istennek nem is törekszik rá. Csak annyit tesz,

Az oroszok már Pesten vannak – Matrjoska

Ha nem ismerném ezt a várost, és céltalanul bolyonganék benne, mint egy magára maradt turista és lődörgéseim közepette rátalálnék a Lőrinc-pap térre, azt hinném, hogy egy jótékony varázsló édesgetett ide. Szokták volt mondani, amikor valami nagyon tetszik, amikor valami nagyon a helyén van egy városban, hogy olyan, mintha Párizsban lenne. Innentől érdemes ezen változtatni és