INSTA válogatás – Szenvedélyük a főzés

Egytől egyik gyönyörű nők, akik menet közben lettek a konyhaművészet mesterei, hiszen egyikük sem szakácsnak készült gyerekkorában, mégis előbb vagy utóbb a konyhába vezette őket a főzés szenvedélye. Izgalmas, színes és gyönyörűen megkomponált fotóikat pedig naponta követhetjük az Instagramon. Marte Marie Forsberg Marte Marie Forsberg norvég fotós, aki 15 év utazgatás után telepedett le az

Futással készül a lyoni Bocuse d’Or magyar műsorvezetője

Jókuti András, a Világevő, a tavalyi budapesti Bocuse d’Or verseny műsorvezetője nemrég kapott felkérést a világbajnokság helyszíni konferálására. Először fordul elő, hogy a lyoni döntőnek nem francia lesz a házigazdája! A GastroGuide útja Lyon-ig számos interjúval, beszámolóval van kikövezve, lássuk. Hogy zajlott ez a nem mindennapi felkérés? Éppen egy régi barátommal vacsoráztunk egy elég jó

Fördős Zé, a mosolygós gasztrocápa

Szépen, szinte a semmiből bekúszott és a mindennapjaink része lett Fördős Zé. Először csak a gasztronómia iránt érdeklődők hallottak róla, majd egyre többen rákattantak főzős videóira a Szárnyas Ízvadász blog-on. És lőn immáron Street Kitchen. Tévéműsor, könyv, magazin. A szárnyakat és a siklóernyőzést ideiglenesen félretéve most csak a gasztromelóra koncentrál Zé. Mit jelent a név:

Lányok színes fülbevalóval – Budai Zsanett és Tonté Barbara a roma konyha megújítói

Zsani és Bara. Várjunk csak, fussunk neki még egyszer. Két szép, cserfes, gondoskodó nő, akik odavannak a főzésért. Ma Magyarországon nem egyszerű romának lenni, tán sose volt az, ne legyünk álszentek, ők viszont nemcsak hogy vállalják származásukat, de büszkék is hagyományaikra. Tudják, hogy értékes tudás birtokában vannak: így a cigány konyhát mások számára is elérhetővé

Most vagyok a helyemen – Havas Dóra konyhája

Kicsit olyan, mintha már régóta ismernénk, hiszen láttuk képernyőn főzni, volt már a kezünkben a könyve is: egy belevaló, pörgős csaj tele új ötletekkel. Az első szakácskönyve nagyon kikívánozott belőle: a Lila füge blog már megérett a nyomtatásra, aztán egy hiánypótló kötet következett a “Születéstől a születésnapig” formájában, ami sok kismama első 12 hónapját mentette

Szatmári Feri – a srác, aki visszaadta nekünk a főzeléket

Ferinek a kormányban lenne a helye. Vagy legalábbis egy olyan pozícióban, ahol a mintamenza menüjét állítják össze. Akárhogy is hívják azt, amit manapság (nagy általánosságban) az óvodák és iskolák menzáján adnak, köze nincs a követendő mintához. Nálunk az etalon jó ideje Feri, legalábbis, ami a zöldségeket és azon belül is a főzeléket illeti. Az általa