Egészséges reggelik Szegeden – Essential

Megtaláltuk Szeged esszenciáját: egy egészségtudatos reggelizőt, ahol egészen a délutáni zárásig bruncholhatsz és gluténérzékenyként sem kell lemondanod a finom ízekről- ez az Essentiale Szeged! 2 éve, májusban egy újabb, értékes hellyel bővült Dél- Magyarország központja, ami egy igazi szerelem- projektből született és amire tényleg büszke lehet a város! Letisztult, barátságos enteriőr egy szuper lokációban, ahol

Villa Gran Esztergom

Egy csipetnyi luxus és elegancia a Duna és az esztergomi Bazilika ölelésében, csodás büfé és a’ la carte reggelivel, Budapesttől mindössze egy órára autóval- ez a Villa Gran 5 csillagos panzió.     2023 októberében újabb méltó hellyel bővült Esztergom gasztro- és szállás térképe: ez a kis ékszerdoboz egy 5 csillagos luxuspanzió, ahová akár szállásfoglalás

Legjobb brunchok és reggelik az országban

„Breakfast is a meal, but brunch is a culture!” Sok reggelit kínáló kávézó, kis bisztró hirdeti magát ezzel a szlogennel. Míg reggelizni általában otthon szokott az ember, pár falat, egy gyors kávét és irány a munka – addig bruncholni egy kellemes napi program részeként általában vendéglátóhelyen szokás. A brunch egy késő délelőtti bőséges étkezést jelent,

Pompás választás minden napszakban

Egy hely, ami összeköt, legyen reggel, délben vagy este. Egy hely, mely lehetőséget ad egy könnyed reggelire, egy üzleti ebédre, egy meghitt poharazásra. Egy pompás hely, pont így, szó szerint.   A Pompás Bisztró tökéletes helyszín választott magának arra, hogy hangulatos, eklektikusan bájos tereit megtöltse élettel: a Semmelweis Klinikák közelsége szinte garantálja, hogy a bisztróban

86 európai szállodából második helyen végzett a budapesti Crowne Plaza reggelije

Közel 800 vendégvisszajelzés átlagosan 94,5%-ra értékelte a Crowne Plaza Budapest reggelijét, ezzel 85 európai Crowne Plaza hotel előtt végzett második helyezettként. A gasztronómiájára nagy hangsúlyt fektető hazai szálloda konyháját a kezdetektől Csuklich Viktor séf vezeti; sikerének titka az, hogy soha nem helyez háttérbe egy jól bevált módszert egy új irányzat előnyére, így ételei egyszerre nyújtanak

Brunch-olj a húsvéti hosszú hétvégén az Újváros Bisztróban!

Már javában körülvesz a tavaszi megújulás, sőt a böjti időszaknak is vége, így nem szégyenlősködünk és a délelőttöt bizony végig villásreggelizzük az alföldi régió legtrendibb vendéglátóhelyén, a szarvasi Újváros Bisztróban. Időt szánunk rá és elmerülünk az ízekben bisztrónk fűtött terasztán és kedvünket leljük abban, ahogy a finomságok által átjár az energia. Most az étlapon található

Merészebb ízek, extrém sok odafigyelés a Christie’sben

Az utóbbi években a Christie’s Urban Bistro mindig felkerült valamelyik listánkra (nem csak a kiváló pastramijuk miatt, de azért az is sokat nyomott a latba), elsősorban annak okán, hogy amit csak lehet, helyben készítenek el: szószokat, dresszingeket kutyulnak, fermentálnak, csírákat termesztenek, savanyítanak. Talán az ördög a részletekben rejlik jeligére? Kiderül. 🙂   Extravagancia és türelem

A hétköznapi lét könnyed egyszerűsége – Babutzi

A Városmajor utca pezsgése egy újabb hellyel bővült,  4-én nyílt a Babutzi, akinek nővére, Marischka már jól ismert cimbora a szomszédságban. A tulajdonosok nem titkolják a „családi kapcsolatot”, ismerik és imádják a környéket, és boldogan vágtak bele az új projektbe, mellyel régi álom vált valóra, de csak áprilisban lett realitása.   Nem véletlenül a cimbora,

Új évszak, új étlap, új Papdi-ötletek a Villa Bagatelle-ben

Az új étlap összeállítása nem volt egy fáklyás menet, árulta el Papdi László, a Villa Bagatelle executive séfje, aki formabontó ötleteivel teszi még magasabbra a lécet a reggeliző-bisztró komplexumban. Az őszi frissítésnél igyekeztek stabilitásra, mégis újításra törekedni, arra, hogy a régi, jól bevált, szinte mentőövként használt ételek megmaradjanak, egyúttal kreatív és szokatlan fogásokkal kényeztessék a

Új brunchozó a budaörsi gasztronómia térképén: megnyitott a Csiri

Adott egy baráti társaság, amelynek tagjait egyebek mellett a gasztronómia iránti szeretet is összeköti. S adott egy város, ahol reggeliző-brunchozó még kevés fellelhető. Mi következik ebből? Egy hiánypótló szándékkal megnyitott hely, a Csiri, Budaörs egyik kellemes hangulatú szegletében, a Présház utcában.   A helynek otthont adó épület korábban présházként funkcionált, innen az utca és a

„A reggeli egy extrán nehezített szituáció” – interjú Zöldhegyi Andreával

Budapest egyik kedvenc reggelizőhelyének, az A lá Maison Grandnak a tulajdonosával, Zöldhegyi Andreával beszélgettünk többek között arról, hogy mennyit változtak a reggeli trendek az első üzlet nyitása óta, vagy épp mi kell ahhoz, hogy folyamatosan a csúcson legyél.   GG: Emlékszel még a kezdetekre? ZA: Természetesen! Sokat segítenek ebben a Facebook-os emlékek, nagyon jókat szoktunk nevetni, amikor látjuk, milyenek voltak az első wrapjeink,

Élettér, mikroszórakozóhely és fenntartható konyha: a Központ

A Központ februárban lesz kilenc éves, tehát aránylag régi és stabil helynek tekinthető, főleg, hogy körülötte gyakran cserélődnek a helyek. A tulajdonosokat mély barátság köti össze, gyerekkoruk óta ismerik egymást, ami egyébként a hely hangulatán is érződik. Olyan, mint a megboldogult egyetemi klubok: napközben munka, tanulás, csipegetés, este buli, koncert, filmklub, a baráti társaság összeverődésének

Törzshelygyanús üde színfolt, reggelire különleges gin-tonikokkal

Aki mézédes, nyugalmas reggelekre vágyik, finom reggelivel, gőzölgő kávéval csöndesen figyelni a rohanó város ébredését, annak a Sas utcai Honey hangulatos teraszán a helye. Akárcsak annak, aki igazán különleges gin-tonikot szeretne inni. Szeidel Szilveszter elmeséil nekünk, mivel tették különlegesebbé a megszokott brunch-os ételeket és hogyan hozták létre ezt az üde színfoltot.   Hogyan jött a

Egy falat Bali reggelire

Egy falat Bali reggelire, Budapest legkeskenyebb épületében! Az augusztus közepén nyílt Zileat elhozott nekünk egy falat Balit és egzotikumot. A komoly reggelizőkultúrával bíró ország hangulata annyira magával ragadta Zíliát, hogy eldöntötte: hazahozza és megmutatja Budapest legkeskenyebb épületében is, milyen jókat lehet enni reggelire.   Hogyan indultatok, mikor tervezted el, hogy reggelizőt nyitsz? Mindig is érdekelt a

A vendégek kívánsága, szeretettel-Gisell

Egy hely, ahol a tulajdonos süti a gofrit, a törzsvendégek kívánságai köszönnek vissza az étlapon, hétvégén pedig asztalt kell foglalni már a reggelihez is. Vörös Orsolya, a Nagymező utcai Gisell vérbeli háziasszonya, aki szívből főz és várja a vendégeket, olyan helyet álmodott meg, amely azt a hangulatot adja vissza, mint mikor a barátnőnkhöz ugrunk át

Top reggelik Budapesten 2019

    1. Maison Grand Budapest Ha valaki szeret reggelizni, akkor a Maisont ki kell próbálnia, hogy részese lehessen egy igazi, vérbeli reggelinek! A Maison a reggeliről és a brunchról lett ismert. Nagyon sok a külföldi vendég, akik már eleve az Instagram fotó vagy éppen a TripAdvisor miatt jönnek ide. Ha nincs előre asztalfoglalásod, és

Mikortól eszünk brunch-ot?

Hát ez bizony nagyon angolszász, minden ízében. Egyrészt a „breakfast” és a „lunch” szavakból képződött valamikor a XIX. sz. fordulóján. Nagyon praktikusan a késői reggeli és korai ebéd összevonásából született. Mondjuk: rebéd is lehetne. Kutyaharapást szőrével Másrészről a szombat esti elhajlások adták az ötletet, hiszen vasárnap nem kell korán kelni, amúgy is együtt a család,