Brunch-olj a húsvéti hosszú hétvégén az Újváros Bisztróban!

Már javában körülvesz a tavaszi megújulás, sőt a böjti időszaknak is vége, így nem szégyenlősködünk és a délelőttöt bizony végig villásreggelizzük az alföldi régió legtrendibb vendéglátóhelyén, a szarvasi Újváros Bisztróban. Időt szánunk rá és elmerülünk az ízekben bisztrónk fűtött terasztán és kedvünket leljük abban, ahogy a finomságok által átjár az energia. Most az étlapon található

Merészebb ízek, extrém sok odafigyelés a Christie’sben

Az utóbbi években a Christie’s Urban Bistro mindig felkerült valamelyik listánkra (nem csak a kiváló pastramijuk miatt, de azért az is sokat nyomott a latba), elsősorban annak okán, hogy amit csak lehet, helyben készítenek el: szószokat, dresszingeket kutyulnak, fermentálnak, csírákat termesztenek, savanyítanak. Talán az ördög a részletekben rejlik jeligére? Kiderül. 🙂   Extravagancia és türelem

A hétköznapi lét könnyed egyszerűsége – Babutzi

A Városmajor utca pezsgése egy újabb hellyel bővült,  4-én nyílt a Babutzi, akinek nővére, Marischka már jól ismert cimbora a szomszédságban. A tulajdonosok nem titkolják a „családi kapcsolatot”, ismerik és imádják a környéket, és boldogan vágtak bele az új projektbe, mellyel régi álom vált valóra, de csak áprilisban lett realitása.   Nem véletlenül a cimbora,

Új évszak, új étlap, új Papdi-ötletek a Villa Bagatelle-ben

Az új étlap összeállítása nem volt egy fáklyás menet, árulta el Papdi László, a Villa Bagatelle executive séfje, aki formabontó ötleteivel teszi még magasabbra a lécet a reggeliző-bisztró komplexumban. Az őszi frissítésnél igyekeztek stabilitásra, mégis újításra törekedni, arra, hogy a régi, jól bevált, szinte mentőövként használt ételek megmaradjanak, egyúttal kreatív és szokatlan fogásokkal kényeztessék a

Új brunchozó a budaörsi gasztronómia térképén: megnyitott a Csiri

Adott egy baráti társaság, amelynek tagjait egyebek mellett a gasztronómia iránti szeretet is összeköti. S adott egy város, ahol reggeliző-brunchozó még kevés fellelhető. Mi következik ebből? Egy hiánypótló szándékkal megnyitott hely, a Csiri, Budaörs egyik kellemes hangulatú szegletében, a Présház utcában.   A helynek otthont adó épület korábban présházként funkcionált, innen az utca és a

„A reggeli egy extrán nehezített szituáció” – interjú Zöldhegyi Andreával

Budapest egyik kedvenc reggelizőhelyének, az A lá Maison Grandnak a tulajdonosával, Zöldhegyi Andreával beszélgettünk többek között arról, hogy mennyit változtak a reggeli trendek az első üzlet nyitása óta, vagy épp mi kell ahhoz, hogy folyamatosan a csúcson legyél.   GG: Emlékszel még a kezdetekre? ZA: Természetesen! Sokat segítenek ebben a Facebook-os emlékek, nagyon jókat szoktunk nevetni, amikor látjuk, milyenek voltak az első wrapjeink,

Élettér, mikroszórakozóhely és fenntartható konyha: a Központ

A Központ februárban lesz kilenc éves, tehát aránylag régi és stabil helynek tekinthető, főleg, hogy körülötte gyakran cserélődnek a helyek. A tulajdonosokat mély barátság köti össze, gyerekkoruk óta ismerik egymást, ami egyébként a hely hangulatán is érződik. Olyan, mint a megboldogult egyetemi klubok: napközben munka, tanulás, csipegetés, este buli, koncert, filmklub, a baráti társaság összeverődésének

Törzshelygyanús üde színfolt, reggelire különleges gin-tonikokkal

Aki mézédes, nyugalmas reggelekre vágyik, finom reggelivel, gőzölgő kávéval csöndesen figyelni a rohanó város ébredését, annak a Sas utcai Honey hangulatos teraszán a helye. Akárcsak annak, aki igazán különleges gin-tonikot szeretne inni. Szeidel Szilveszter elmeséil nekünk, mivel tették különlegesebbé a megszokott brunch-os ételeket és hogyan hozták létre ezt az üde színfoltot.   Hogyan jött a

Egy falat Bali reggelire

Egy falat Bali reggelire, Budapest legkeskenyebb épületében! Az augusztus közepén nyílt Zileat elhozott nekünk egy falat Balit és egzotikumot. A komoly reggelizőkultúrával bíró ország hangulata annyira magával ragadta Zíliát, hogy eldöntötte: hazahozza és megmutatja Budapest legkeskenyebb épületében is, milyen jókat lehet enni reggelire.   Hogyan indultatok, mikor tervezted el, hogy reggelizőt nyitsz? Mindig is érdekelt a

A vendégek kívánsága, szeretettel-Gisell

Egy hely, ahol a tulajdonos süti a gofrit, a törzsvendégek kívánságai köszönnek vissza az étlapon, hétvégén pedig asztalt kell foglalni már a reggelihez is. Vörös Orsolya, a Nagymező utcai Gisell vérbeli háziasszonya, aki szívből főz és várja a vendégeket, olyan helyet álmodott meg, amely azt a hangulatot adja vissza, mint mikor a barátnőnkhöz ugrunk át

Top reggelik Budapesten 2019

    1. Maison Grand Budapest Ha valaki szeret reggelizni, akkor a Maisont ki kell próbálnia, hogy részese lehessen egy igazi, vérbeli reggelinek! A Maison a reggeliről és a brunchról lett ismert. Nagyon sok a külföldi vendég, akik már eleve az Instagram fotó vagy éppen a TripAdvisor miatt jönnek ide. Ha nincs előre asztalfoglalásod, és

Mikortól eszünk brunch-ot?

Hát ez bizony nagyon angolszász, minden ízében. Egyrészt a „breakfast” és a „lunch” szavakból képződött valamikor a XIX. sz. fordulóján. Nagyon praktikusan a késői reggeli és korai ebéd összevonásából született. Mondjuk: rebéd is lehetne. Kutyaharapást szőrével Másrészről a szombat esti elhajlások adták az ötletet, hiszen vasárnap nem kell korán kelni, amúgy is együtt a család,