Marischka, egy szertelen, populáris és laza loft étterem

Dizájn, tér, luxus és zöldellés: ezek a szavak jutottak elsőként eszembe az indusztriális Marischka láttán. Az újonnan nyílt, trendi és nem utolsó sorban kutyabarát loft étterem mennyezetéről páfrányok lógnak, szikrázóan színes tányérokkal operálnak, a hatalmas terek pedig olyanok, mint egy mély levegővétel a fojtó nagyvárosi miliőben.   Az indulás nem függetleníthető az étterem felett működő

Vibráló, vagány, színes, kreatív, trendi – ez a Monkey Bistro

A Várkert Bazárban nyílt tetőterasz lenyűgöző kilátással, chillzenével, koktélokkal, kézműves sörökkel és színváltós ginnel hívogatja a lazítani vágyókat.   A budai oldal, főképp a vár környéke úgy él sokak fejében, mint a „bulizók rózsadombja”, egy szupertrendi és emiatt talán túlárazott környék. Talán így is van, azonban üde színfoltként, sőt, festékbombaként robbant be ide a MonkeyBistro,

Kéhli Vendéglő, maga a történelem

Aki ismerős Budán, és csak meghallja a Kéhli nevet, egyből tudja, miről is van szó. A vendéglő, amióta világ a világ, létezik, valamilyen formában. Először 1885-ben nyitotta meg kapuit, mint borkimérő kiskocsma, ahol hideg ételeket is kínáltak, és már akkor a vendégszeretetéről vált híressé a hely. Kéhli Mama neve fogalommá vált egy szempillantás alatt. Hamarosan

Fióka Étterem és Borbár, avagy gondoskodás a fészekben

A Városmajorban sétálva egyszer csak megpillantja az ember a magával ragadó, régi posta épületet, ahol hívogató táblák jelzik, hogy be kell térni a Fióka Étterem és Borbárba. Először gondolkodhatunk azon, vajon miért is Fióka, hiszen mégsem egy szokványos étterem név?! Talán, mert az éhező madárkákat szolgálják ki? Vagy mert a tulajdonosok szeretik a madarakat? Ahogy belépünk,