Megnyílt a Dobay cukrászda a BudaPart-on

Örömmel jelentjük be, hogy Budán, a BudaParton megnyitotta kapuit a harmadik Dobay Cukrászda! Az új cukrászda igazi ínyencségekkel várja a környékbelieket és az édesszájúakat. A Dobay Cukrászda már jól ismert finomságai és kiváló minőségű süteményei mostantól a BudaPart közösségét is gazdagítják.   A Dobay sikersztori folytatódik tovább (és még biztosan nincs vége!), immár a BudaParton.

Újranyitott Újbuda ikonikus étterme

A közel egy évig tartó felújítás után 2024. január 30-án vadonatúj, igazi 21. századi külsővel nyílt meg ismét az Érem utcai VakVarjú Buda, az ikonikus étteremcsalád legidősebb tagja. Az új „köntösnek” köszönhetően egy modern, játékos, a színekkel és formákkal bátran kísérletező, izgalmas és kedves étterem született a helyén, amely továbbra is magán viseli a „budaiság” minden jellemző vonását.   Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa elmondta,

Modern külső, megszokott budai báj: Megnyílt a felújított VakVarjú Buda

A tavaly április óta tartó felújítás után újra kitárta szárnyait Vendégei előtt 2023. január 30–án a VakVarjú Buda. Az étteremcsalád legidősebb fiókáját az alapoktól újították meg, hogy egy modern, játékos, a színekkel és formákkal bátran kísérletező, ám a „budaiság” minden jellemzőjét továbbra is magában foglaló izgalmas és kedves étterem szülessen a helyén.   A vadonatúj

Ételek evolúciója egy őszinte konyhából

Újra meglátogattuk a Leo Bistrot, hogy megnézzük, mivel készültek a téli időszakra, milyen ismerős vagy újdonságnak számító fogások kerültek terítékre az étlapváltás alkalmával.Varga Roland executive séf vezetett be bennünket az „oroszlán barlangjába”.     „Túl nagy változtatásokra nem volt szükség, a koncepcióban semmiképp, hiszen a bárral közös koncepciót elég jól sikerült eltalálni. Az ételeken is

Marischka, egy szertelen, populáris és laza loft étterem

Dizájn, tér, luxus és zöldellés: ezek a szavak jutottak elsőként eszembe az indusztriális Marischka láttán. Az újonnan nyílt, trendi és nem utolsó sorban kutyabarát loft étterem mennyezetéről páfrányok lógnak, szikrázóan színes tányérokkal operálnak, a hatalmas terek pedig olyanok, mint egy mély levegővétel a fojtó nagyvárosi miliőben.   Az indulás nem függetleníthető az étterem felett működő

Vibráló, vagány, színes, kreatív, trendi – ez a Monkey Bistro

A Várkert Bazárban nyílt tetőterasz lenyűgöző kilátással, chillzenével, koktélokkal, kézműves sörökkel és színváltós ginnel hívogatja a lazítani vágyókat.   A budai oldal, főképp a vár környéke úgy él sokak fejében, mint a „bulizók rózsadombja”, egy szupertrendi és emiatt talán túlárazott környék. Talán így is van, azonban üde színfoltként, sőt, festékbombaként robbant be ide a MonkeyBistro,

Kéhli Vendéglő, maga a történelem

Aki ismerős Budán, és csak meghallja a Kéhli nevet, egyből tudja, miről is van szó. A vendéglő, amióta világ a világ, létezik, valamilyen formában. Először 1885-ben nyitotta meg kapuit, mint borkimérő kiskocsma, ahol hideg ételeket is kínáltak, és már akkor a vendégszeretetéről vált híressé a hely. Kéhli Mama neve fogalommá vált egy szempillantás alatt. Hamarosan

Fióka Étterem és Borbár, avagy gondoskodás a fészekben

A Városmajorban sétálva egyszer csak megpillantja az ember a magával ragadó, régi posta épületet, ahol hívogató táblák jelzik, hogy be kell térni a Fióka Étterem és Borbárba. Először gondolkodhatunk azon, vajon miért is Fióka, hiszen mégsem egy szokványos étterem név?! Talán, mert az éhező madárkákat szolgálják ki? Vagy mert a tulajdonosok szeretik a madarakat? Ahogy belépünk,