Csupacsoki – InternationalChocolate Awards Budapesten

Harmadik alkalommal rendezik meg az InternationalChocolate Awards kelet-európai előválogató versenyét Budapesten. Szeptember 8-10 között a Tour De Zsokolat-val karöltve díjazzák a térség legjobb csokikészítőit, akik aztán részt vehetnek a londoni World Final-on, ami jelenleg a világ egyik legnagyobb csokoládéversenyének számít. A minőségi csokoládé  A verseny szakmailag támogatja a térségben tevékenykedő csokoládékészítőket, igényt teremtve a minőségi csokoládékészítés

Jamie Oliver tökéletes csokitortája – videó

Csokitortával nagyon nem tévedhetünk, hiszen majd’ minden gyerek, de felnőtt is, bármikor szívesen bevállal egy szeletet belőle. Jamie Oliver videója alapján, most bárki elkészítheti a tökéletes csokoládés tortát, friss gyümölcsökkel extrázva, ráadásul mindezt játszi könnyedséggel. Néhány tipp, hogy biztosan szuper legyen a végeredmény: A tökéletes csokitorta, a tökéletes minőségű alapanyagokkal kezdődik: csokoládé, kakaópor, tojások, de

Csokival az élet – Hogyan legyünk tudatos csokoládéfogyasztók?

Mi, itt a kontinensen ezt is Kolumbusz Kristófnak köszönhetjük. A legtöbb nyelven ugyanúgy nevezik. Készül gyárban, kisüzemben, apátságban, kézműves termékként, van belőle tömegáru és drágább egyedi is. Szeretjük azt hinni, hogy igenis egészséges, jót tesz az agyműködésnek és nem hizlal (annyira). Akadnak, akik szerint a szerelemhez hasonlítható érzés megenni. Bár nem gondolnánk, Magyarországon is készül belőle

Megőrülnek érte az ínyencek – Az ecuadori csoki csodája

A csokoládé-rajongók számára Ecuador az, ami Bordeaux a jó borok szerelmeseinek. Az átlagos tejcsokoládéba leginkább Elefántcsontpartról és Ghánából származó kakaó kerül, de a Csendes-óceán partjától az Andok hegycsúcsaiig elterülő országban termelt cacao de arriba ennél magasabb színvonalat képvisel. Íze testesebb, és gyakran kiegészül különböző trópusi gyümölcsök, magvak, fűszerek vagy virágok aromájával. Latin-Amerika, mi más? Guayaquil

Csokit bele! Édes kényeztetés az ünnepek alatt is

Minden év novemberében vásárolok egy kiló belga csokoládé pasztillát. Sajnos az általam favorizált márkának elég feltűnő színű a csomagolása, ezért kénytelen vagyok évről évre új helyet találni a spájzban, ahová családom azon tagjai elől dughatom el a kilós csomagot, akik nem érzik át kellő mélységben és felelősséggel a csokoládé karácsonykor betöltött szerepét. Legalábbis nem abban