“Legyen a Dobayban Budán”

Megnyitotta második cukrászdáját Dobay Horváth-kert – Cukrászda és Pékség néven a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező Budapest Party Service Kft. Az első Dobay Cukrászda szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt Halásztelken tárta ki kapuját, amivel egy húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek. Buda legújabb és legtrendibb cukrászdájában a

Amit Róma adni tud – Utazás mindenkinek

Böngészed a last-minute-jegyeket? Jól teszed! Lássuk, mi vár Rómában! Rómába éhesen menjünk. Kiéhezve az egyszerű ízekre, készüljünk fel az egész napos csábításra és ne próbáljunk meg ellenállni. Ha megvoltak a kötelező körök a város nevezetességeit illetően – Colosseum, Vatikán, Trevi-kút pipa -, mindenképpen hagyjunk legalább egy napot csak a kulináris lazulásnak, mikor nem kell múzeumi belépőért

Ízutazás századokon át – 5 szuper tipp Auguszt Ibolyától

Ha bejgli, akkor Auguszt – ebben mindenki egyetért, aki egy picit is ért ehhez a hagyományos karácsonyi süteményhez. És ezt igazolják a vevői igények is, mert még sosem sikerült annyi bejglit megtekerni a szorgos kezeknek, amennyire igény lett volna.   A jól megérdemelt fekete Augusztéknál a karácsony a főszezon. Ennek a húzós időszaknak minden napját

5 gasztrotipp Sopronból

Az Alpokalján nemcsak a friss levegőbe érdemes belekóstolni, máris mutatunk 5+1 gasztronómiai különlegességet Sopronból. Miközben a város nevezetességeit járjuk körbe, ebédeljünk, borozzunk, bisztrózzunk, fröccsözzünk vagy csak üljünk be egy szelet sütire. Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda Tágas, türkiz színű vendégtérben csodálhatjuk a városi panorámát, a legnagyobb gondunk, hogy a cukrászremek Lido-szeletet kóstoljuk-e, vagy Karl(i) elegáns bonbonjait,

5 bombabiztos megoldás az ünnepi rendelésre

Van egy jó hírünk: nem kell a karácsonyi repertoárt teljesen egyedül legyártanunk! Bejgli, töltött káposzta, kocsonya, flódni, halászlé, töltött pulyka, zserbó, mind a gyerekkorunk finom ízeit hozza vissza. De mi van ha a munka, az ajándékvásárlás, a téli szünet programdús megszervezése mellett már nem jut időnk, s valljuk be őszintén, kedvünk se nagyon, a sok

5 izgalmas cukrászda Budapesten – A GastroGuide aktuális kedvencei

Jó, van az a helyzet és pillanat, amikor szinte a társaság is mindegy, mert ott van előttünk egy szelet boldogság. Nem túlzunk, hiszen a szervezetünkben a cukor találkozásával dopamin szabadul föl, amitől átmeneti boldogságérzetünk támadhat. Ezért futottunk neki első körben Budapest öt jó kis cukijának, és kóstolgatva, hümmögve, elüldögélve javasoljuk ezt a kedves olvasóknak is.