Már Magyarországon is a húsmentes Rebel Whopper® szendvics

Az Unileverhez tartozó The Vegetarian Butcher bejelentette, hogy partnerségre lépett a BURGER KING®–gel azért, hogy megkezdjék a húsmentes Rebel Whopper® szendvics forgalmazását. A Rebel Whopper® árusítását a jelenlegi, kezdeti fázisban 25 európai ország mintegy 2500 BURGER KING® éttermében – köztük Magyarországon is –egyszerre indítják el, hamarosan pedig Európa, a Közel-Kelet és Afrika további piacain is

Liszt új köntösben

Megújította mainstream borcsaládja címkéjét a Szekszárdi Borvidék egyik legnagyobb szőlőterülettel rendelkező borászata, a Twickel Szőlőbirtok. Ipacs Géza tervező-grafikus, az Apacs stúdió alapító tulajdonosa a Twickel Liszt borcsalád egyik meghatározó történetéhez nyúlt vissza az új címke tervezésekor. Mára Magyarország egyik meghatározóvá vált borászata, a Twickel Szőlőbirtok négy borcsaládjának köszönhetően mindenki megtalálja az egyéniségéhez és az alkalomhoz

Két könyvet ad ki a Street Kitchen

Két könyv is a könyvesboltok polcaira kerül ősszel a Street Kitchen kiadásában. A gasztrocsapat első közös, A Nagy Sütiskönyv címet viselő kiadványa, valamint a Street Kitchen szakmai vezetője – Fördős Zé – Balansz című könyve. Újabb kiadvánnyal bővült a Street Kitchen palettája, méghozzá A Nagy Sütiskönyvvel. Ez a kiadvány nemcsak azért különleges, mert több tucatnyi

ArcSéfCsarnok 2. -Lutz Lajos séf

Saját bevallása szerint nagyon rossz gyerek volt és nem sokat forgolódott a konyhában, csak akkor, amikor rájárt édesanyja főztjére, mert az volt a legfinomabb. Több évig „maszekolt”, de szakmailag a Gundelben eltöltött kilenc év alatt nőtt fel. Ma a Pierrot konyháját vezeti, ahol a régi magyar recepteken alapuló, klasszikus magyar ételekre koncentrál, európai tálalásban. A

„Csak akkor kapsz, ha te is adsz”

A Firpo Burgerben a vendég az első „Bőséges adag, minőségi étel, átlagáron” csupa ehhez hasonló kiváló értékelést olvashatunk a FirpoBurger vendégkönyvében. A büfében úgy húszféle kreatívan összeállított hamburgerből lehet választani, de egyre gyakrabban telepednek ki rendezvényekre is. Saját elmondásuk szerint ma már fél Pestet ők látják el burgerrel! – Rubics László tulajdonossal beszélgettünk. Legutóbb rendhagyó módon a

Tapssal fogadták a „bicsáros fogásokat” Londonban

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Bicsár Attila, / Traktor, Sauska48 /  a gasztronómia hazai nagymestere, Londonba utazik, hogy magyaros ételekkel kápráztassa el Yotam Ottolenghi személyzetét az éttermi csoport tesztkonyháján. A rendezvény olyan jól sikerült, hogy alig akartak hazamenni a vendégek. És hogy melyik étel jött be a legjobban a külföldi közönségnek? Erről is beszélt a GastroGuide-nak

Sütőtökkrémleves – Halloween

A Halloween-t a római időkig vezethetjük vissza, amikor is a rómaiak elfoglalták a brit szigetek nagy részét, melynek nyomán az integrálódott a Római Birodalomba, ünnepeivel együtt. Ezek egyike volt a samhain ünnep a kelta napisten tiszteletére. Ekkor köszöntötték az új évet, és adtak hálát a napistennek, hogy gazdag termést adott az embereknek. Azonkívül hitték, hogy

SixLetter Coffe Co., hat betű, ami mögött világszínvonal áll

Kicsit túlzásnak érezheti az olvasó a címadást, de nem mondtam nagyot vele. A SixLetter Coffee Co. az Alkotmány utcában, mind kávé szempontjából, mind pedig az enteriőr szempontjából kiváló, és megkockáztatom, tényleg nagyon magas szintű. Ami nyomban szemet szúr, amikor belépünk a kávézóba, az a belső tér különleges kialakítása. Igazából csak azzal eltölt az ember szeme és

Top reggelik Budapesten 2019

    1. Maison Grand Budapest Ha valaki szeret reggelizni, akkor a Maisont ki kell próbálnia, hogy részese lehessen egy igazi, vérbeli reggelinek! A Maison a reggeliről és a brunchról lett ismert. Nagyon sok a külföldi vendég, akik már eleve az Instagram fotó vagy éppen a TripAdvisor miatt jönnek ide. Ha nincs előre asztalfoglalásod, és

Érezd magad jól és egyél egy jót! avagy az Input sztori

Már amikor beléptem az ajtón, elfogott egy nagyon különleges érzés, ami egyszerre volt nyugodt, laza és felszabadult. Mindenki mosolygott, kedvesen köszöntött, érdeklődött. Nagyon jó volt az első benyomásom, ami valljuk be őszintén nemcsak a szerelemben nagyon fontos. A hely egyik tulajdonosával, Ritával és a chéffel, Bacsa Gáborral beszélgettem.     Hogyan is indult az Input Kitchen &

Legjobb helyek és teraszok Budapesten

Sokan tanácstalanok merre lehet jókat enni, hol hangulatos az étterem? Vagy melyik étteremben jó a kiszolgálás? Több éttermet is kipróbáltunk, és hoztunk párat ahol tuti nem fogtok csalódni! Riso Ristorante & Terrace  A legjobb panorámával rendelkező étterem és terasz a Riso, hiszen a a Budai Vár lábánál, a Bécsi kapunál található. Nincs még egy ennyire

37 éves a Pierrot étterem

Miközben a Budai várban sétálgatsz, szembe találod magad egy igazán kitűnő étteremmel, mely 37 éve már, hogy a Zsidai családhoz tartozik. A patinás étterem kifinomult ételkínálatot és széles borválasztékot biztosít, melyet a 13. századbeli falak között kóstolhatsz. A PIERROT ÉTTEREM fantasztikus séfje Lutz Lajos, akinek a különleges ételek készítése a szenvedélye és mindig mennyei ízeket

Magyar Zoltán, ha gasztronómia, akkor neki “Evidens”

Versenyek, díjak, magyar konyha és pizzatorták – interjú Magyar Zoltánnal Egy életút, ami bizonyítja, hogy az álmok, a vágyak, valóra válnak, ha teszünk érte szüntelenül. Igazán inspiráló és magával ragadó történetet mesélt el Zoli, ami a kitartásról, az összefogásról, a kudarcokról, a folyamatos tanulásról és igazi sikerről szól. Itt ülünk az Evidensben Magyar Zoltánnal, és már

Startol a Séfek séfe 2. évad

„Jó ételeket akarunk főzni” – Vomberg Frigyes számára elsődleges a csapatmunka Izzottak a platnik, villantak a kések és egyre nő a feszültség a Séfek séfe konyhájában, hiszen a gasztro–tehetségkutató  új fordulójában már egyénileg, és csoportosan is összemérhetik tudásukat a versenyzők. Minőségről, csapatmunkáról és precizitásról beszélgettünk a piros csapat séfjével, Vomberg Frigyessel.   Egy laikus számára

BGE-s sikerek az első magyar egyetemi gasztronómiai kupán

Ramocsai Barbara, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója nyerte aBudapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK) megrendezett rendhagyó szakács- és pincérverseny szakácsversenyét. A pincérek közül Császár Attila, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója bizonyult a legjobbnak. Az első alkalommal megrendezésre került versenyen a szakácsversenyzők előre ismertetett nyersanyagokból és két kötelező alapanyagból háromfogásos ételsort készítettek

ArcSéfCsarnok sorozat 1. – Kónya Géza séf

Amikor az ember meghallja a Kempinski Hotel és az ÉS Bisztró nevét, nyomban a fényűzés, a minőség, a hihetetlen elegancia és luxus jut eszébe. Az, hogy valaki itt lehet head chef, az egy olyan hatalmas megtiszteltetés, ami talán sok szakács álma. Kónya Gézával, az ÉS Bisztró head chefjével beszélgetek. Átlagemberként el sem tudom képzelni, hogyan

“Bicsáros” fordulat a gasztronómiában

Magyar ízek Londonban – Bicsár Attila egy brit sztárséf konyhájában főz Különleges felkérést kapott Bicsár Attila, a Traktor Farm Food Restaurant tulajdonos-séfje, aki kreatív ötleteivel a villányi Sauska 48 éttermet is segíti. A gasztronómia nagymestere Londonba utazik, hogy magyaros ételekkel kápráztassa el kollégáit Yotam Ottolenghi tesztkonyháján. Ottolenghi  „A lányom már lassan egy éve Ottolenghi éttermében

A Street Kitchen visszatér az RTL Klubra

Vasárnaponként az RTL Klub képernyőjén is láthatják a nézők a Street Kitchen csapatának ínycsiklandó receptjeit. A műsor minden hétvégén jelentkezik, egészen karácsonyig.   Vasárnaponként az RTL Klubon is találkozhatnak a nézők a Street Kitchen csapatával, vagyis Fördős Zével, Jancsa Janival, Madarász Kingával, Szilágyi Nórával és Vitális Lillával, akik könnyen, gyorsan elkészíthető receptekkel segítik majd a

Mártonnap a Gellértben

November 07-10 között immár kilencedik alkalommal hívja vendégeit Budapest legizgalmasabb Márton-napi borfesztiválja a főváros legszebb palotaszálló épületébe, a Danubius Hotel Gellértbe, ezúttal Karinthy Frigyes Így írtok ti című művének varázslatában. Az “Így isztok ti” irodalmi ihletésű borfesztivál felvonultat “nehéz boroktól és aranyló sertül” kezdve finom étkeket, meghintve Nyáry Krisztián irodalomtörténész, az Így szerettek ők című népszerű könyv szerzőjének történeteivel, aki ezúttal

Legjobb pizzák Budapesten

Pizza fronton nagyon erősödik a gasztronómia, egyre jobb és egyre több pizzázó nyílik Budapesten. Nagyon erős lett a mezőny, és egyben a választás is, hiszen annyira jó pizzák vannak, hogy nagyon nehéz eldönteni melyik a legjobb. Ez egy felsorolás, és nem egy rangsor, aki itt szerepel azok mind nagyon jók, ha valaki betéved bármelyikbe, biztosan

Egészséges kaják akár 20 perc alatt is

„Rólam mindenki azt hiszi, hogy  állandóan óriásiakat kajálok, és tolom be a jobbnál jobb, kalóriabomba ételeket. Amúgy igen, tényleg sok kedvencem van az úgynevezett „bűnös” kaják között is, mentségemre legyen mondva, hogy az életem másik főszereplője a gasztronómia mellett a mozgás, tehát le is dolgozom a bevitt kalóriákat” – mondja nevetve Fördős Zé. A Konyhafőnök

Magánvállalkozók Napja

Immár negyedik alkalommal rendezik meg október második keddjén, azaz holnap a Magánvállalkozók Napját, amit a METRO hívott életre. Anemzetközi kezdeményezés néhány éve már Magyarországon is hagyománynak számít, ez alkalomból aMETRO ösztönzésére csatlakozó vállalkozások, elsősorban vendéglátóhelyek a hozzájuk betérő vendégeket különleges ajánlatokkal várják. A Magánvállalkozók Napja egybennyitánya is az október 8-13-ig tartó METRO Gasztronapoknak, ami alatt

Ez Pizzi

Új pizzéria a PIZZI a Szondi utcában: Olaszos pizza, melyre szabadon válogathatod össze a kedvenc feltéteidet, hogy megalkosd a saját pizzádat. Vicces és jópofa szójáték együtteséből alakult ki a PIZZI, hiszen egy igazi pici olasz pizzázó nyílt fél éve a forgalmas 6. kerületi sarkon. Jól bevált, egyedi titkos alaprecept a PIZZI pizzatésztája. Igazi olaszos, ropogós,

Márkát építeni, divatot teremteni! Crudo

A Nádor utca és környéke irodai dolgozóinak igazi áldás, a népszerű belvárosi nevezetességeket bejáró turistáknak pedig ajándék a Crudo bakery&cafe, ahol pompás levesek, tartalmas szendvicsek és mosolygó pékárú várja a betérőket. A már jól ismert Zing hamburgerezők tulajdonosai gondoltak egy merészet és előbb az Allee–nál, majd nemrég a Nádor utcában nyitottak Crudo névre elkeresztelt pékséget

A legjobb olasz éttermek

Az olasz mindig  jó választás. Akkor is ha ruháról, design cuccokról, foci csapatról, csajokról vagy éppen étteremről van szó. Mi most az utóbbival kapcsolatban szeretnénk tippeket adni, főleg mert a olasz csajokkal ellentétben, ezek az éttermek garantáltan nem hagynak minket cserben. Jöjjön hát a GastroGuide e pillanatban 13 kedvenc olasz étterme!   Al Dente Picit

18 évesen a szakma csúcsára, Magyar Barbara

18 év, több, mint 100.000 követő YouTube-on, saját nevével jegyzett desszertek és a Costes DownTown cukrásza is volt. A meglepő, hogy a 18 év, nem a szakmájában eltöltött évek száma, hanem az életkora. Magyar Barbi a fiatalok példaképe is lehet, hiszen pimasz kora ellenére olyan karriert futott be, amiről sok kollégája csak álmodik, és amikor

Költözik a Stand 25

Hello Buda! A Stand25 októberben elhagyja a Hold utcai bázist és novembertől a budai oldalon várja a vendégeket. 2017 tavaszán mindenkit meglepett a hír, hogy Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya a Hold utcai piacon nyitja meg első saját vendéglátóipari egységét, ami nem más, mint egy könnyen érthető konyhával csábító hely, ahol

St. Andrea és a tenger pezsgése

Október 9-én este a St. Andrea éttermébe költözik “a tenger pezsgése” osztrigaágyon tálalva és izgalmas Varros&Co. champagne különlegességekkel kísérve Tischler Petra és Barna Ádám séf prezentálásában. A két alkotó szerint ilyen vacsorára Magyarországon még nem került sor. Négy osztrigát kóstolhatnak majd a vendégek, melyek különböző partvidékekről érkeznek és különböző konyhatechnológiai eljárásokon esnek át. Petra közben

Óriási magyar sörös siker a nemzetközi versenyen

A tavalyihoz hasonlóan idén is kiemelkedő eredményeket értek el a Soproni Óvatos Duhajok a világ egyik legismertebb sörversenyén, az International Beer Challange-en. A 2017-ben bronzérmes IPA után a Soproni Óvatos Duhaj APA arany minősítést szerzett Ale kategóriában, míg a Meggy Ale bronz minősítést nyert az ízesített sörök között. A Magyarországon gyártott sörök közül csupán ez

8 hétig a zöldség és a gyümölcs kapja a főszerepet Jamie Oliver éttermeiben!

Jamie Oliver rengeteg energiát és időt fordított a vegetáriánus étkezés tanulmányozására és vegetáriánus ételek fejlesztésére az elmúlt két évben. Idén megjelenő könyve, a Vega is erről tanúskodik. A brit sztárséf budapesti éttermeiben csodálatos vegetáriánus ételekkel várunk! A Budavári Jamie Oliver’s Italian és a pesti belvárosi Gozsdu udvarban található Jamie Oliver’s Pizzeria mától 8 héten át

Kéhli Vendéglő, maga a történelem

Aki ismerős Budán, és csak meghallja a Kéhli nevet, egyből tudja, miről is van szó. A vendéglő, amióta világ a világ, létezik, valamilyen formában. Először 1885-ben nyitotta meg kapuit, mint borkimérő kiskocsma, ahol hideg ételeket is kínáltak, és már akkor a vendégszeretetéről vált híressé a hely. Kéhli Mama neve fogalommá vált egy szempillantás alatt. Hamarosan

Kóstolj bele Japán egzotikus ízeibe!

Ezen az estén megismerkedhettek a tradicionális japán ételek és italok világával. Az alapanyagok egyenesen Japánból érkeznek, farmerektől, halászoktól és lepárlóktól. Program: 18:00-22:00 Prémium Sushi vacsora A Londonból érkező sushi séf egyedülálló módon mutatja be Nektek a tokyiói stílust, ahogy itthon még sohasem láthattátok! 18:00-19:00 – Omakase tálalás 19:00 – Sea bass opening 19:30 – Próbáld

Red Dot díjas menükártyákat tervezett a Costesnek a Studio Nur

A Laki Eszter vezetésével működő grafikai műhely, a Studio Nur idén elnyerte a világ legrangosabb designdíjaként számon tartott Red Dot elismerést Brands & Communication kategóriában. A designvilág Oscar-díjaként emlegett Red Dot ebben az esetben inkább egy grafikai Michelin-csillaggal egyenértékű, a díjnyertes munka ugyanis az első magyar Michelin-csillagos étteremnek, a Costesnek készült különleges formátumú étlap.  A

6 étterem Budapesten, ahová a DJ miatt is érdemes elmenni

Felpörgetett világunkban már nem elég egy este alatt egy érzékszervünket kényeztetni. Egyszerre szeretnénk mindent: finom ételeket, melyek nem csak ízre és illatra csábítóak, de látványra is, és persze hangulatot is, hogy az ételek mellett legyen egy plusz szórakoztató faktor. Ezt szerencsére már a legtöbb helyen megkapjuk. Azoknak pedig, akik a különleges vacsora mellett az élő

Szuper volt a Gourmet Fesztivál

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában – a szakma döntése szerint – az Aum Étterem kapta meg, a közönség kedvence pedig ismét a gyöngyösi Bori Mami lett. 2011-ben azzal a misszióval vette