I Love Gelato: Olasz Édességművészet Budapest Szívében

A budapesti Mester utca környékén már fogalommá vált az I Love Gelato fagylaltozó neve, ahol a helyiek és az édességkedvelők egyaránt megtalálják a maguk kedvenc hűsítő desszertjét. Az olasz-magyar tulajdonos, Renato Barile, aki 2015-ben nyitotta meg fagyizóját, azzal a céllal hozta létre ezt a helyet, hogy valódi olasz fagylaltot kínáljon a főváros szívében.   Renato

Megnyílt a Dobay cukrászda a BudaPart-on

Örömmel jelentjük be, hogy Budán, a BudaParton megnyitotta kapuit a harmadik Dobay Cukrászda! Az új cukrászda igazi ínyencségekkel várja a környékbelieket és az édesszájúakat. A Dobay Cukrászda már jól ismert finomságai és kiváló minőségű süteményei mostantól a BudaPart közösségét is gazdagítják.   A Dobay sikersztori folytatódik tovább (és még biztosan nincs vége!), immár a BudaParton.

Világkörüli utazás a jeges ízek szárnyán – Cioccolatte Fagylaltozó

A Cioccolatte olyan, a földgolyó legfinomabb édességei ihlette fagyikkal kápráztat el mindenkit a zsebkendőnyi fagyizóban, amilyeneket sehol a világon nem kóstolhatsz meg.   Megmutatjuk, hogy a végtelenül kreatív és egyedülálló fagylaltozóban milyen (és ehhez hasonló) költemények készülnek szívvel-lélekkel. Láss csodát! „Nagy kedvencünk Németország egyik legkiválóbb éttermének, a frankfurti Gustav konyhafőnöke, Jochim Busch. Munkája iránti tiszteletből

Magyar lett a világ második legjobb fagylaltkészítője

A Gelato Festival a napokban hirdette ki a világ legjobb fagylaltkészítőit. A nemzetközi ranglista második helyezettje Fazekas Ádám, a budapesti Fazekas Cukrászda vezetője lett a pisztácia gyümölcsfagylaltjával. A magyar cukrászmester eredménye már a nemzetközi sajtót is bejárta. Fazekas Ádám az előkelő második helyezést érte el a világ legjobb fagylaltkészítőit számontartó Gelato Festival World Ranking rangosra

Kovászos uborkás fagyit készített a bajnok

Fazekas Ádám neve nem csenghet ismeretlenül a fagyirajongók előtt, hiszen ő álmodta meg a díjnyertes Pisztácia Gyümölcsét, de a zöldfűszeres fetafagyija is sokak szívébe lopta be magát. Most azonban olyan újdonsággal rukkolt elő, amin sokan meghökkennek – aztán mégis repetát kérnek belőle. Koviubi a tölcsérben?!   “A kovászos uborkás fagyi poénnak indult, de annyira megtetszett

Fagylalt a felhők felett

Boldog, örömteli, felhőtlen lét – fagylaltdesszert formájában A Cloud 9 angol kifejezés, annyit jelent: boldog, örömteli, felhőtlen lét. Janovszky Márk és Dobár Attila számára ez az érzés a fagylaltban testesül meg, így tavaly nyárra, évekig tartó előkészületek után Budapest belvárosában, az Arany János utcában megnyitották a Cloud 9 fagylaltdesszertezőt. Most pedig az első születésnapjukat ünneplik.

Affogato, a legfinomabb 5 perces olasz desszert

Az affogato valószínűleg a legegyszerűbben elkészíthető kávés édesség a világon. Csupán annyiról van itt szó, hogy egy gombóc vaníliafagyit elárasztunk egy adag jó erős eszpresszóval. Bizonyos változatokban és élethelyzetekben adhatunk hozzá amarettót vagy más likőrt is. Jamie Oliver például arra esküszik, ha csempészünk a kehely aljára süteményt (pl. pitét vagy karácsonyi pudingot) is. Arról, hogy

Ennél egyszerűbben lehetetlen házi fagyit készíteni! – videó

Nyáron fagyiból sohasem elég, ilyenkor a szokásos két gombócnál is többet engedélyezhetünk magunknak, és persze a gyerekeknek is. Készítsük el otthon kedvenc fagylaltunkat nagyjából három hozzávalóból: az alap a habtejszín és a cukrozott sűrített tej, s ezt variálhatjuk ízlésünk szerint csokival, gyümölcsökkel vagy éppenséggel sós karamellel. A nyitóképet  ian dooley  készítette.