Te mekkora lábnyomot hagysz a konyhádban?

Azt tudtad, hogy egy kiló marhahús előállítása 15 ezer liter ivóvízbe kerül? De hogyan is kerül “vízlábnyom” az ételeinkbe? Talán elsőre meglepőnek tűnik, mennyi vízbe is kerül az étel az asztalunkon. A “vízlábnyomunk” kétharmadát az ételeink teszik ki. A vízlábnyom az általunk felhasznált vízmennyiséget jelenti. Azon kívül ugyanis, amit megiszunk a csapból, vagy amit a

Miről beszélnek a női séfek?

Perszehogy a fenntartható konyhákról! A Kitchen Porch vezetője, Jan Buhrman a női séfek Los Angeles-i találkozóján a fenntartható konyhákról tartott előadást. Olyan szókimondó futamok is voltak a macerásabb ügyeket érintő kérdésekben, hogy “akkor most trendik legyünk, vagy megoldást akarunk keresni egy problémára“. Buhrman szerint ugyanis a konyhánkban érvényesített fenntartható elvek óriási hatással vannak környezetünkre. Ezekkel