Főzelék, ahogy mindig is szerettük volna

Kevés annyira megosztó étel van a magyar konyhában, mint a főzelék. A többségnek leginkább homályos rémképek derengek a menzáról, azonban van néhány fanatikus, akiket ezekkel a borzalmakkal sem sikerült elijeszteni. A túlfőtt zöldségek, melyek valami meghatározhatatlan állagú, íztelen, lisztes, ne adj’ Isten csomós pépben úszkálnak, sokakat képesek egy életre elrettentetni, azonban a műfaj ennél messze

Szatmári Feri – a srác, aki visszaadta nekünk a főzeléket

Ferinek a kormányban lenne a helye. Vagy legalábbis egy olyan pozícióban, ahol a mintamenza menüjét állítják össze. Akárhogy is hívják azt, amit manapság (nagy általánosságban) az óvodák és iskolák menzáján adnak, köze nincs a követendő mintához. Nálunk az etalon jó ideje Feri, legalábbis, ami a zöldségeket és azon belül is a főzeléket illeti. Az általa