Globalistakonyha a Séfpláza Kitchen-ben

A Globalistakonyha csapata rendszeresen szervez popup főzéseket a világ minden pontjától hazánkba invitált séfekkel. Ezúttal Santiago Lastra Rodriguez mexikói nomád séfen volt a sor, hogy megmutassa mit hozott magával. Nem mindegy ki és az sem, hogy hol A Klauzál téri Vásárcsarnok első emeletén nyílt Séfpláza Kitchen pedig rendesen felnőtt a feladathoz és tökéletes közeget biztosított

A Globalista Konyha nagy dobása: Michelin-csillagos francia séf Budapesten

Azt, hogy mi is a Globalista Konyha, már a legtöbben tudjuk: egy szenzációs gasztrokezdeményezés, nem mellékesen két szupertehetséges csaj fejéből pattant ki, aminek köszönhetően a világ minden pontjáról séfek érkeznek 2-3 napra Budapestre, hogy az itteni közönség is megismerhesse kreativitásukat. Eddig főleg Nagy-Britanniából érkeztek nem csak angol vendégséfek, hiszen a Globalista Konyha egyik létrehozója, Laufer

Sebastian Holmes, a londoni thai street food új lovagja

Sebastian Holmes, vagy még inkább Sebby Holmes, fenséges fogásait tavaly nyáron Budapesten is kóstolhattuk a Globalista Konyha jóvoltából, ikonikus padlizsánsalátája azóta is mámoros emlék. De mitől van oda érte London a 27 éves srácért? Alighogy megnyitotta saját street food vállalkozását Farang néven a Borough Market mellett, és máris 5 helyen árult London‐szerte, amikor leültünk beszélgetni vele egy újdonságokra

Magyar sushi Londonból

Fúziós japán ételekkel ünnepelte tizedik vacsoraestjét a Globalista Konyha.  A két magyar séf, Kemény Róbert és Dlusztus Dénes, pedig Angliából és Norvégiából repült haza, hogy két estén át csak nekünk főzzenek. Megnéztük az előkészületeket, és kérdeztünk is. Globalizált konyhavilág Az egész két vagány magyar csajjal kezdődött, valahol London és Budapest között félúton.  A manapság nem

Olia Hercules, a kelet-európai Nigella

Az már rég nem kérdés, hogy a séf szakma egyáltalán nem csak a férfiaké – az öt budapesti csillagos étteremből kettőben dolgozik női séf – de tény, hogy ez a fajta munka hihetetlen önfeláldozással, és idő feláldozással jár. Nemrég egy interjúban Szulló Szabina (Onyx) és Palágyi Eszter (Costes), Magyarország két legmenőbb női konyhafőnöke is kifejtette,