ÉtterEmber sorozat, Tóth József avagy a Black Cab story

„Meditálás közben születnek a legjobb ötletek” – Az ÉtterEmber sorozat legújabb részében Tóth Józseffel, a Black Cab tulajdonosával beszélgettünk Karrierje azzal indult, hogy kiment külföldre szerencsét próbálni, ahol olyan híres vendégeknek szolgált fel, mint Elton John, Brad Pitt, Jennifer Aniston és a Red Hot Chili Peppers tagjai. Bejárta a fél világot, végigment a ranglétrán a

Burger-Bár-Hol

A Burger Bár-Holban olyan különleges hamburgereket kóstolhatnak a vendégek, mint a camambertes, lilahagymalekváros La France, a dupla húsos, hagymakarikás Texas Bill, vagy a Chaddar szósszal nyakon öntött sajtos mennyország, vagyis a Cheese Heaven. Akár a food truck mellett egy fesztiválon, akár bent az étteremben a burger bárhol, bármikor jól esik – Balla Ákos tulajdonost kérdeztük.

„Street food oázis” a budapesti éjszakában

A Beer&Burger három dologban verhetetlen: sörben, burgerben, és késői nyitvatartásban. Az étteremben a hamburgereken kívül a vendégek különbözőfingerfood variációk közül is választhatnak. Tehetik mindezt akár minden nap, egy igazán hangulatosan berendezett burgerfalodában –Tajti Bence tulajdonossal beszélgettünk.   Mikor kezdtél a vendéglátásban dolgozni? A vendéglátást 14 éves koromban kezdtem. Diákként édesapám egyik barátjának éttermében dolgoztam kisegítőként.

Így készít hamburgert Ádám, a fiatal magyar YouTube sztár – videó

Tóth “Főzős” Ádám, 5 éve, 12 éves kora óta főz, méghozzá úgy, hogy minderről videót is készít a saját youtube csatornáján. Mostanra 15 ezer követőre tett szert a népszerű főzős vlogger. Egyszerű ételeivel, laza stílusával meghódította közönségét. Saját bevallása szerint folyamatosan sajátítja el a konyhai trükköket és a recepteket is, majd ezeket adja közre videóiban.

Hamburger késsel-villával – megnyitott a Beef Heaven, ahol nem kötnek kompromisszumot

Erdélyi Róbert az ételben és az életben is a harmóniát keresi. Nem akart franchise-t csinálni a Tuning Bar & Burgerből, inkább nyitott egy ,,húsmennyországot”, ahol három műfajt próbálhatunk ki: szmókerben sült húsok, steakek, és amiben már bizonyítottak: burgerek.  A Tuning Bar & Burger az elmúlt két évben díjjal tért haza a Hamburger Days elnevezésű mustráról,

Gyere cipó, hamm, bekaplak, avagy a 300 ezer dolláros hamburger

A tudósok abban régen egyetértenek, hogy az állattenyésztésben alkalmazott táplálási módszerek nem elég hatékonyak, nem lehet a folyamatosan növekvő húsigényeket kielégíteni, szóval fenntarthatatlan. Előbb vagy utóbb nem lesz elég hús, és az állattenyésztésből fakadó környezetrombolás miatt is célszerű lenne más megoldást találni. Mondják, hogy az egyik megoldás az lehetne, hogy együnk kevesebb húst, de a bátrabbak

Tudta? – Hamburgerológia kezdőknek és haladóknak

A hamburger, a korábban lenézett húspogácsa, amit a gyorséttermi életérzéssel és minőséggel azonosítottak, mára beköltözött a puccos éttermekbe, sőt a fine dining papjai is megmerítik kényes kezeiket a darált húsban. Közben kiderült, hogy a legnemesebb és legdrágább húsok is szolgálhatnak hamburger alapul, sőt. Igaz, hogy már nem csak szarvasmarha eredetű lehet a húspogácsa, hanem készülhet sertésből

A hamburgerforradalom nyertesei mi vagyunk

  Mert bár imádtuk a csalamádés utcai csodákat, azért mind éreztük, hogy az, aki csinálja nem annyira imád minket. Az igazi hamburgerek megjelenéséhez nemcsak húsból készült pogácsa, frissen sütött vajas buci és házilag készült szósz kellett, hanem szeretet is.  A hamburger eredete nem ismert, de valószínűleg német bevándorlóktól örökölte meg az amerikai gasztronómia. A neve