Így készül a japán soba tészta – videó

Japánban, a hajdinalisztből készült soba tészta az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb alapanyag. Nemcsak, mert olcsó, de kifejezetten egészséges is, hiszen majdnem az összes B-vitamint tartalmazza. Használják levesek, mártogatósok kísérőjeként is ezt a spagettihez hasonló vékony tésztát. Ryoya Takashima most megmutatja, hogyan készíthetjük el akár otthon is.  

Ázsia legjobb étterme, mintha egy másik bolygó lenne – 22 fogás telistele trükkökkel

Gaggan Anand étterme konyháját „progresszív indiainak” írja le. A kritikusok által rendszeresen éltetett, kísérletező Gaggant immár harmadszor választották meg a legjobbnak Ázsia top 50 étterme közül, a séf pedig igazi szupersztárrá nőtte ki magát. Köszöntünk a Gaggan-bolygón! Így üdvözlik a vendégeket az étteremben, amely az utóbbi években jónéhány változáson ment át, talán azért, mert a

Az ötödik íz: utazás az umami körül

Mindannyian felismerjük az édes, a sós, a keserű és a savanyú ízt, de az umami még mindig olyan újdonságnak számít, amit nem könnyű megemészteni. Pedig hosszabb ideje velünk van, mint azt gondolnánk. A tudósok csak a kétezres években fedezték fel a szánkban található umami-receptorokat: olyan sejteket, amelyek érzékenyek a glutamátra. De nem egyszerű megérteni ezek

Elolvasod, okosabb leszel – 11 tény a szakéről

A japánok nagyon szeretnék, ha a szaké végre levetné magáról misztikus köntösét, és a tradicionális nemzeti italból nemzetközi kedvenccé válna. Rajtunk ne múljon, 11 pontban elmondjuk, mit érdemes tudni róla.  1. A legöregebb ital a Földön Kétezer éves történelmével a szaké az egyik legrégebbi ismert ital a történelemben. Történészek 6800 évesre becsülik, de azért a

Magyar sushi Londonból

Fúziós japán ételekkel ünnepelte tizedik vacsoraestjét a Globalista Konyha.  A két magyar séf, Kemény Róbert és Dlusztus Dénes, pedig Angliából és Norvégiából repült haza, hogy két estén át csak nekünk főzzenek. Megnéztük az előkészületeket, és kérdeztünk is. Globalizált konyhavilág Az egész két vagány magyar csajjal kezdődött, valahol London és Budapest között félúton.  A manapság nem