Csésze lesz a tölcsérből a Conte Caféban

Egy falat kávét? Egy korty édességet? Nem őrültünk meg, de őrületesen jó a Conte Café újdonsága, a saját készítésű kézműves, házi belga étcsokoládés, vagy fehér csokoládés Waffel tölcsérben szervírozott kávé. És innen csak fokozni lehet… Elsőre fagyinak tűnik, de ha belekukkantasz a roppanós tölcsérbe, azonnal csészévé változik, és feltárul benne a Dél-Amerikából származó és Budapesten

Beszéljünk a kávékról

El Mirador – Kolumbia Feldolgozó: El Mirador Farm Régió: Kolumbia- San Adolfo Tengerszint feletti magasság: 1750m Fajtavariánsok: Chiroso Bourbon Feldolgozás: Mosott Íz: piros alma, citromfű, cseresznye Pörkölő: Uncommon, Amsterdam Legújabb prémium kávénk San Adolfóból, az El Mirador nevű farmról érkezett hozzánk, melyet a helyi születésű Weimar Lasso agrár-ipari mérnök és kávétermesztő üzemeltet családi vállalkozás keretein

A kávé magyar misszionáriusa: Márkosi Balázs

„A jó kóstolónak mindent meg kell kóstolnia, én mindössze két dologgal nem tudtam zöld ágra vergődni: a pacallal és a kávéval” – meséli nevetve Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete, akit az ízek oldaláról talált meg ez a nagy szerelem.   Szerencsére nemcsak megbarátkozott velük, utóbbi végül behálózta az egész életét is. Balázs 24 éves koráig

Szuper program a kávérajongóknak

Ha a kávézás szerelmesei közé tartozol vagy csak szívesen kortyolsz kávékülönlegességeket, akkor következő eseményünk biztosan megdobogtatja a szíved.     A helyszín -, ahová kávékóstolóra invitálunk – a szarvasi Újváros Bisztró, mely már nyitása óta unikális világ azok számára, akik minden csészében érzik a szenvedélyt és ha csak tehetik, beülnek hozzánk egy újabb specialty kávéélményre. A

„A kávékészítés egyfajta művészet, szabad alkotás egy korlátozott műfajban”

Anna koffeinérzékeny kíváncsiskodóból lett a szarvasi Újváros Bisztró ambiciózus baristája. Egy kecskeméti kávézóban kezdte pályafutását, ahová először vendégként járt. Ő épp munkát keresett, a kávézó meg új munkatársat, Annát pedig hamar megragadta a hely hangulata, úgy döntött, szívesen dolgozna ott, mert jó volt a légkör, az emberek mosolygósak. Négy évet töltött el ott, és az

Végre valami extra

Mi nagyon szeretjük a kávékat a kávé világát. Nagyon sok tesztelés van már mögöttünk, de hosszú idő után találtunk végre valami extrát is. Az Extra Coffee tulajdonosaival Lacival és Fácánnal beszélgettünk!    Miért pont kávé?   Laci: Aki ismer, az tudja, hogy a kávé fogyasztása alapvetően az életem része. Már a főiskolán, majd később a tv-s, filmes

SixLetter Coffe Co., hat betű, ami mögött világszínvonal áll

Kicsit túlzásnak érezheti az olvasó a címadást, de nem mondtam nagyot vele. A SixLetter Coffee Co. az Alkotmány utcában, mind kávé szempontjából, mind pedig az enteriőr szempontjából kiváló, és megkockáztatom, tényleg nagyon magas szintű. Ami nyomban szemet szúr, amikor belépünk a kávézóba, az a belső tér különleges kialakítása. Igazából csak azzal eltölt az ember szeme és

Induljon ütősen a reggel!

A cold brew meg fogja változtatni a jegeskávéról alkotott képedet. Mágikus kávénak is nevezik, de mégis mitől olyan különleges? Ez a módszer Marokkóban és a Közel-Keleten a legnépszerűbb, fűszeres és összetett ízt ad a legolcsóbb kávénak is. A lényege, hogy néhány evőkanál barnacukorral bekeverve, egy egész éjszakán át állni hagyjuk a kávét a hűtőben, reggel

Affogato, a legfinomabb 5 perces olasz desszert

Az affogato valószínűleg a legegyszerűbben elkészíthető kávés édesség a világon. Csupán annyiról van itt szó, hogy egy gombóc vaníliafagyit elárasztunk egy adag jó erős eszpresszóval. Bizonyos változatokban és élethelyzetekben adhatunk hozzá amarettót vagy más likőrt is. Jamie Oliver például arra esküszik, ha csempészünk a kehely aljára süteményt (pl. pitét vagy karácsonyi pudingot) is. Arról, hogy

3+1 tipp, hogy utazáskor is jó kávét igyál

Az utazás, legyen az itthon vagy külföldön, mindig nagy kaland, tele meglepetésekkel, ám van, amit nem érdemes a véletlenre bízni. Ez pedig a kávézás. Néhány egyszerű eszköz beszerzésével és főbb szabály betartásával, mindig nagyszerű kávét készíthetünk, bármerre is járunk a világban. Nezvál Mátét, a 42 Coffee kávépörkölő tulajdonosát kérdeztük az utazós kávéfőzésről. French press Franciás

Világraszóló kávébravúrok Budapesten – Mi történt a World of Coffee-n?

Júniusban több mint 100 országból közel 2500 kiállító és 7000 látogató vett részt a Budapesten megrendezett World of Coffee-n. Budapest az első főváros a térségben, ahová az Európa legrangosabb kávés rendezvénye ellátogatott. A kiemelt vendég Mexikó, a világ egyik legnagyobb kávégyártója volt. Baristák versenyben A három napos rendezvény programjai között voltak kávéval kapcsolatos szimpóziumok, szemináriumok,