A MICHELIN Guide ajánlásában a Baltazár Boutique Hotel és a Pest-Buda Design Hotel

Nagy büszkeséggel osztjuk meg veletek, hogy a Zsidai Csoport mindkét szállodája, a Baltazár Boutique Hotel és a Pest-Buda Design Hotel, felkerült a MICHELIN Guide ajánlott szálláshelyei közé!  Ez az elismerés megerősíti, hogy a minőség, a stílus és a vendégszeretet minden egyes részletben megmutatkozik. Fedezzétek fel ti is a Budai Vár különleges kincseit!   A magyar

Michelin-ajánlást kaptak a BDPST Group éttermei

Hatalmas elismerést kapott a Flava Kitchen & More, a tarcali Bobajka és turai Clarisse étterem is a Michelin étteremkalauz inspektoraitól a 2023-as Michelin Guide Hungary-ben. Szeptember 14-én frissült a Budapesten 1992 óta jelen lévő Michelin Guide Hungary gasztronómiai kalauz, amely 2022 óta a fővároson túlra is kiterjesztette válogatását. Idén a BDPST Group három éttermét is

Kettő Michelin-csillagot kapott a tatai Platán Gourmet

A Pesti István nevével fémjelzett étterem az első hazai vidéki vendéglátóhely, amely megkapta a legnagyobb presztízsű gasztronómiai elismerést  A tatai Platán Gourmet nemcsak az első hazai vidéki étterem, amelyet Michelin-csillaggal ismertek el, de a Pesti István séf által vezetett étteremnek a Michelin Guide mindjárt két csillagot ítélt meg. A Michelin Guide szerint két Michelin-csillagot annak

Távozik az Onyxtól Mészáros Ádám

Mészáros Ádám az első magyar séf, aki csapatával nem csak megszerezte, de utána meg is tartotta Közel-kelet Európában a két Michelin-csillagot. Az Onyxban töltött, sikeres évek után viszont úgy döntött, hogy új kihívásokat keres. Jó hír, hogy nem kell sokat várni. Mészáros Ádám az egyik legfiatalabb magyar séf, akinek nevét a magyar, és a nemzetközi

Bocuse d’Or, megvannak a 2019 döntősei

A tegnapi nappal hivatalosan is megkezdődött a Bocuse d’Orversenyszezon, hiszen október 23-án lezajlott a nagyszabású nemzetközi megmérettetés hazai selejtezője. Így már biztosan lehet tudni, kik versenyeznek a magyar döntőn 2020 februárjában. A jelölteknek két ételt kellett elkészíteniük, amelyre összesen 3 óra 30 percük volt. A haltéma kötelező elemei a következők voltak: harcsa (hideg vagy meleg

Edd végig Londont!

Amikor Angliára és a gasztronómiára gondolok, kettősség él bennem: egyrészt Londonról mindenkinek a csúcs helyek és a legmenőbb trendek jutnak az eszébe, teljesen jogosan, másrészt a hétköznapi angol konyha “sótlansága” is rögtön beugrik. Amikor 14 évesen először jártam Angliában, és 3 hétig egy kollégium kosztján éltem, nem igazán győzött meg az ottani főzőtudomány. Soha nem

Vári séták – Új korszak a Pierrot-ban

Időről időre visszatérek a Pierrot-ba, ez az étterem azok közé a helyek közé tartozik, amely iránt tagadhatatlan nosztalgikus érzéseket táplálok. Talán azért is, mert a kora nyolcvanas években elég gyakori vendég voltam itt, nem egyszer távoztam innen kótyagos fejjel, éjnek idején régi mozikuplékat dúdolgatva. Manapság erről már szó sem lehet, bár a kertje, az ódon falak