Bocuse d’Or, megvannak a 2019 döntősei

A tegnapi nappal hivatalosan is megkezdődött a Bocuse d’Orversenyszezon, hiszen október 23-án lezajlott a nagyszabású nemzetközi megmérettetés hazai selejtezője. Így már biztosan lehet tudni, kik versenyeznek a magyar döntőn 2020 februárjában. A jelölteknek két ételt kellett elkészíteniük, amelyre összesen 3 óra 30 percük volt. A haltéma kötelező elemei a következők voltak: harcsa (hideg vagy meleg

Edd végig Londont!

Amikor Angliára és a gasztronómiára gondolok, kettősség él bennem: egyrészt Londonról mindenkinek a csúcs helyek és a legmenőbb trendek jutnak az eszébe, teljesen jogosan, másrészt a hétköznapi angol konyha “sótlansága” is rögtön beugrik. Amikor 14 évesen először jártam Angliában, és 3 hétig egy kollégium kosztján éltem, nem igazán győzött meg az ottani főzőtudomány. Soha nem

Vári séták – Új korszak a Pierrot-ban

Időről időre visszatérek a Pierrot-ba, ez az étterem azok közé a helyek közé tartozik, amely iránt tagadhatatlan nosztalgikus érzéseket táplálok. Talán azért is, mert a kora nyolcvanas években elég gyakori vendég voltam itt, nem egyszer távoztam innen kótyagos fejjel, éjnek idején régi mozikuplékat dúdolgatva. Manapság erről már szó sem lehet, bár a kertje, az ódon falak