Cipők, desszertek, Párizs – Válogatás a legizgalmasabb Insta-oldalakból

Tal Spiegel, a Párizsban élő cukrász, nem csak a különleges desszertek, de a nem hétköznapi cipők szerelmese is. Instagram oldalán szinte naponta osztja meg mindennapi desszertfelfedezéseit, a hozzá színben és design-ban passzoló cipővel együtt.  2 in 1 A desserted_in_paris Instagram oldalát követve nem csak arról kapunk tőle infót, hogy melyik párizsi desszertszalonba érdemes ellátogatni, ha

Hírességek és csalfa férjek – Párizs legendás pincére mesél

A Les Deux Magots egy egyszerű párizsi kávéházként indult, ahol eleinte csupán forró italokat és limonádét lehetett kapni, mára azonban a francia főváros egyik legnagyobb presztízsű találkozóhelyévé nőtte ki magát, ahol az italokon túl, cukrászsüteményeket is fogyaszthatunk a teremben vagy a teraszon üldögélve. Pincérnek lenni jó Van azonban, ami nem sokat változott: a pincérek még

Ahol eldőlnek a gasztronómiai trendek – csúcskonferencia Párizsból

Idén tavasszal Párizsban tizenegyedik alkalommal rendezték meg az Omnivore gasztronómiai fesztivált a Palais de la Mutualité art deco épületében. A fesztivál mottója idén is a 100% jeunes cuisine volt, azaz elsősorban a fiatal és innovatív séfek mutatkoztak be. Az eredetileg színháznak épült palotában, öt tematikus színpadon (sós, édes, folyékony, kézműves és avantgárd) zajlott a rendezvény egész nap, ahol 35

Az első étteremkalauz – Grimod de la Reynière legendája

Grimod de la Reynière a világ első étel- és étteremkritikusa volt. Szigorú megfigyelőként, élesszemű és ízlelésű kritikusként ő írta a „A vendéglátók kézikönyve” máig híres alapvetést, amit aztán évente kiadott a kora 1800-as évek Párizsában (Manuel des Amphitryons) „Az ínyencek almanachja” címen. Ez nevezhető az első étteremkalauznak. Társasági forgatag Grimod tehetős családban született Párizsban 1758-ban.