Kinek és milyen italt vegyünk? A bartenderek elárulják, melyik a legjobb választás!

“Majd viszünk neki egy üveg italt!” – hangzik a biztos válasz, amikor vendégség, szülinap, ünnep előtt megvitatjuk az ajándékot. Aztán jön a morfondírozás: egy üveg bor, pezsgő, vagy egy kevésbé drága cognac? (Annak mégiscsak presztizse van, ugye?) Talán még a whisky kerülhet könnyen a képbe. Számos elfogadható magyarázat van arra, hogy miért nem lépünk túl

Szabad egy gin-t? – Mindent a boróka ajándékáról

Borókás, fűszeres, aromás.  Csak kivételes esetekben érlelik, sütibe soha nem kerül, tisztán csak nagyon ritkán fogyasztjuk. Van, aki rajong érte és van, aki zsigerből utálja. Mi az? – szólhatna a hónap találós kérdése, bár a válasz egyáltalán nem bonyolult. Ez a gin. Viharos gintörténet A gin születése Franciscus De La Boe Sylvius orvos és tudós

8 ital, amiből a bártenderek azonnal megmondják, ki vagy

Városi legendák szerint minden rockzenésznek van olyan slágerdala, amit kifejezetten un és utál már koncerten előadni. Sok esetben nincs ez másképp a bárpult mögött sem, noha az előadóművészet és a koktélkeverés között első ránézésre limitált a kapcsolat. Bárhol a világon ugyanazt jelenti Egy ország, régió vagy város koktélfogyasztási szokásai nagyon sok összetevőtől alakulnak olyanná, amit

Hogyan készül a whisky, ha skót?

A nyugati világ komoly tradíciókkal rendelkező alkoholja, a brit szigetekről indult világhódító útjára és lett az egyik legjellegzetesebb észak-amerikai szeszes ital, amelyet ma már Japánban is nagyon magas szinten készítenek. A whiskykészítés egyik bölcsője azonban kétségtelenül Skócia. Árpától a hordóig A whisky készítése a malátázással kezdődik, az árpa 2-3 napig vízben ázik, gyökeret és hajtást

Őrületes koktélok a világ legjobbjaitól

Amíg a világ egyik felén viharok tombolnak, addig Londonban a Cocktail Week tartja lázban az érdeklődőket.  275 koktélbár és több, mint 20 000 ember vett részt  a programsorozaton 2015-ben, idén is hasonló őrületre lehet számítani október 9-ig. Profik és lelkes amatőrök Az először 2010-ben szerveződő koktélhét egy olyan nyitott eseménysorozatot próbált megvalósítani, amit előtte még senki.