Az eredeti Bocuse-féle szarvasgombaleves receptje

Az eredeti Bocuse-féle szarvasgombaleves receptje, amit arra az alkalomra készített, amikor megkapta Valery Giscard d’Estaing, akkor köztársasági elnöktől a francia Becsületrendet. Ezt a levest szolgálták fel az Élysée Palotában 1975 február 25.-én Hozzávalók 4 főre 4 ek fehér vermut (Noilly Prat) 7,5 dl intenzív csirke alaplé 10 dkg fekete szarvasgomba 20 dkg hízott libamáj 10

Séf a csúcsról – 20 éve Paul Bocuse mellett

Húsz évet lehúzni a mester mellett nem egyszerű, nem könnyű és nem nyugodt időtöltés, Gilles Reinhard viszont maga sem hétköznapi figura. A Bocuse márkanévért gyakorlatilag ő teszi naponta a legtöbbet: viszi a boltot és közben elképesztő hallgatni, ahogy a szakmáról mesél. GastroGuide: Van egy 5 éves lányom aki odavan a cukrászatért és cukrász szeretne lenni.

A Nouvelle Cuisine igaz története

Negyven évvel ezelőtt három lázadó – André Gayot, Henri Gault és Christian Millau – forradalmat indított  a Michelin kalauz, és annak pompázatos csillagai ellen. A Le Nouveau Guide támadás volt a konzervativizmus megátalkodott bástyája ellen amely hátat fordít a valóságnak és tudomást sem vesz a felnövekvő új séf-generációról. Csendes forradalom a konyhán Amikor 1969 márciusában