Olasz reggelikkel erősít a Felicita

Jó hír az olaszos lazaság szerelmeseinek: immár reggel 8-tól hódolhatunk a dolce vitának a két hete újranyitott Felicitában, egész héten. Természetesen az első étkezést is az itáliai életérzés jegyében közvetítik, így kezdhetjük a napot egy csodás frittatával, melyet magunk rakhatunk össze, kiválaszthatjuk az „alkatrészeket”. Az eggs benedictek is kaptak egy kis mediterrán felhangot, de szicíliai

A hétköznapi lét könnyed egyszerűsége – Babutzi

A Városmajor utca pezsgése egy újabb hellyel bővült,  4-én nyílt a Babutzi, akinek nővére, Marischka már jól ismert cimbora a szomszédságban. A tulajdonosok nem titkolják a „családi kapcsolatot”, ismerik és imádják a környéket, és boldogan vágtak bele az új projektbe, mellyel régi álom vált valóra, de csak áprilisban lett realitása.   Nem véletlenül a cimbora,

Új évszak, új étlap, új Papdi-ötletek a Villa Bagatelle-ben

Az új étlap összeállítása nem volt egy fáklyás menet, árulta el Papdi László, a Villa Bagatelle executive séfje, aki formabontó ötleteivel teszi még magasabbra a lécet a reggeliző-bisztró komplexumban. Az őszi frissítésnél igyekeztek stabilitásra, mégis újításra törekedni, arra, hogy a régi, jól bevált, szinte mentőövként használt ételek megmaradjanak, egyúttal kreatív és szokatlan fogásokkal kényeztessék a

Legjobb reggelik Budapesten

Ha megjutalmaznád magad egy szabadnappal, egy kis énidővel, lazítással, vagy csak lustálkodnál és kényeztetnéd magad, akkor kezdd a reggelinél! Bőséges, királyi fogásokat ajánlunk, olyan helyeket, ahol pazarul indul a nap.     Á la Maison Grand     A bájos és kellemes párizsi kávézók könnyed eleganciáját, légiességét, hangulatát idézi Budapest egyik és első kedvenc reggelizőhelye,

Új brunchozó a budaörsi gasztronómia térképén: megnyitott a Csiri

Adott egy baráti társaság, amelynek tagjait egyebek mellett a gasztronómia iránti szeretet is összeköti. S adott egy város, ahol reggeliző-brunchozó még kevés fellelhető. Mi következik ebből? Egy hiánypótló szándékkal megnyitott hely, a Csiri, Budaörs egyik kellemes hangulatú szegletében, a Présház utcában.   A helynek otthont adó épület korábban présházként funkcionált, innen az utca és a

„A reggeli egy extrán nehezített szituáció” – interjú Zöldhegyi Andreával

Budapest egyik kedvenc reggelizőhelyének, az A lá Maison Grandnak a tulajdonosával, Zöldhegyi Andreával beszélgettünk többek között arról, hogy mennyit változtak a reggeli trendek az első üzlet nyitása óta, vagy épp mi kell ahhoz, hogy folyamatosan a csúcson legyél.   GG: Emlékszel még a kezdetekre? ZA: Természetesen! Sokat segítenek ebben a Facebook-os emlékek, nagyon jókat szoktunk nevetni, amikor látjuk, milyenek voltak az első wrapjeink,

Buborék Brunch – Egy igazán királyi reggeli

Reggelizz úgy, mint a király, tartja a mondás, aminek egyre könnyebb eleget tenni, hiszen egyre divatosabbá válik a brunch, vagyis a késői, már-már ebédidőbe nyúló reggelizés. A legjobb hétvégén bruncholni, amikor nem kell munkába rohanni, amit valószínűleg a Buborék Brunch szervezői is tudtak. Ugyanis szeptember végén már második alkalommal rendezték meg az ország legekluzívabb reggelizését.

Élettér, mikroszórakozóhely és fenntartható konyha: a Központ

A Központ februárban lesz kilenc éves, tehát aránylag régi és stabil helynek tekinthető, főleg, hogy körülötte gyakran cserélődnek a helyek. A tulajdonosokat mély barátság köti össze, gyerekkoruk óta ismerik egymást, ami egyébként a hely hangulatán is érződik. Olyan, mint a megboldogult egyetemi klubok: napközben munka, tanulás, csipegetés, este buli, koncert, filmklub, a baráti társaság összeverődésének

Törzshelygyanús üde színfolt, reggelire különleges gin-tonikokkal

Aki mézédes, nyugalmas reggelekre vágyik, finom reggelivel, gőzölgő kávéval csöndesen figyelni a rohanó város ébredését, annak a Sas utcai Honey hangulatos teraszán a helye. Akárcsak annak, aki igazán különleges gin-tonikot szeretne inni. Szeidel Szilveszter elmeséil nekünk, mivel tették különlegesebbé a megszokott brunch-os ételeket és hogyan hozták létre ezt az üde színfoltot.   Hogyan jött a

Egy falat Bali reggelire

Egy falat Bali reggelire, Budapest legkeskenyebb épületében! Az augusztus közepén nyílt Zileat elhozott nekünk egy falat Balit és egzotikumot. A komoly reggelizőkultúrával bíró ország hangulata annyira magával ragadta Zíliát, hogy eldöntötte: hazahozza és megmutatja Budapest legkeskenyebb épületében is, milyen jókat lehet enni reggelire.   Hogyan indultatok, mikor tervezted el, hogy reggelizőt nyitsz? Mindig is érdekelt a

A vendégek kívánsága, szeretettel-Gisell

Egy hely, ahol a tulajdonos süti a gofrit, a törzsvendégek kívánságai köszönnek vissza az étlapon, hétvégén pedig asztalt kell foglalni már a reggelihez is. Vörös Orsolya, a Nagymező utcai Gisell vérbeli háziasszonya, aki szívből főz és várja a vendégeket, olyan helyet álmodott meg, amely azt a hangulatot adja vissza, mint mikor a barátnőnkhöz ugrunk át

ÉtterEmber sorozat – Korchmáros Tamás-Brunch Bistro

Külföldi utazásai során sok étteremben megfordult, és idővel formálódni kezdett benne a gondolat, hogy saját helyet nyit. A kezdeti időszak nem volt zökkenőmentes, mára viszont két fővárosi éttermet is sikeresen vezet, ahol finomabbnál finomabb ételekkel, frissen facsart levekkel, smoothiekkal, salátákkal, szendvicsekkel és kávéval várják a vendégeket egész nap – Korchmáros Tamással beszélgettünk.   Hogyan kerültél

Top reggelik Budapesten 2019

    1. Maison Grand Budapest Ha valaki szeret reggelizni, akkor a Maisont ki kell próbálnia, hogy részese lehessen egy igazi, vérbeli reggelinek! A Maison a reggeliről és a brunchról lett ismert. Nagyon sok a külföldi vendég, akik már eleve az Instagram fotó vagy éppen a TripAdvisor miatt jönnek ide. Ha nincs előre asztalfoglalásod, és

Márkát építeni, divatot teremteni! Crudo

A Nádor utca és környéke irodai dolgozóinak igazi áldás, a népszerű belvárosi nevezetességeket bejáró turistáknak pedig ajándék a Crudo bakery&cafe, ahol pompás levesek, tartalmas szendvicsek és mosolygó pékárú várja a betérőket. A már jól ismert Zing hamburgerezők tulajdonosai gondoltak egy merészet és előbb az Allee–nál, majd nemrég a Nádor utcában nyitottak Crudo névre elkeresztelt pékséget

10 szuper főzős tipp őszre – Válogatás a legizgalmasabb Insta-oldalakból

Ha azt gondoljuk, hogy csak nyáron van gyümölcsszezon, akkor nagyon tévedünk. Ősszel is hihetetlen kínálat van friss gyümölcsökből, zöldségekből, csak a színskála változik a korábbi hónapokhoz képest. Lila, narancssárga és bordó, alma, szilva, körte és füge a nyerő szeptember közepétől egészen novemberig. Desszertnek, köretnek, mártogatósnak vagy reggelinek, megmutatjuk a legjobb ötleteket az Instagramon. 1. Szilvás

Ezekkel a reggelikkel el leszel egész nap – Válogatás a legizgalmasabb Insta-oldalakból

Figyelem! A következő Insta-válogatás a reggelikről szól ugyan, de eszünkbe se jusson egy borongós szerda reggel nekiugrani az elkészítésüknek. Ilyenkor legjobb esetben is max. 15 percünk van, hogy gyorsan bekapjunk valamit reggelire. A következő finomságokat szombaton, de még jobb, ha vasárnap reggel készítjük el, hogy legyen idő komótosan elfogyasztani. Kötelező elemek: sonka, tojás, ropogós kenyér,

Egyél zabot! – Egészséges, és Havas Dóra receptjeivel még finom is

A legfontosabb étkezésünk a reggeli, ezt a kor előrehaladtával tudjuk majd igazán értelmezni. Fontos, hogy vitaminokban, tápanyagban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit varázsoljunk magunknak és a család többi tagjának is. Így esélyünk lesz energikusan, jó közérzettel nekivágni az előttünk álló napnak. Tudja ezt Havas Dóra is, a lilafuge.hu írója, akinek titkos fegyvere a zab, amit

Így vedd le a lábáról villásreggelivel – 5+1 dekadens ötlet csábításhoz

Az étel és a szerelem közötti kapcsolat folyton aktuális a téma, de ilyenkor tavasztól őszig az ősi ösztönök még inkább elszabadulnak. Egy közös vacsora tökéletes randi lehet, de mi legyen a tányéron, ha akár először, akár sokadszorra, együtt ébredtek? A felvágottas kenyéren túl, jó lenne valami különlegeset villantani. Mutatunk reggeliket, ami után garantáltan vissza fogtok

Mutasd a tojásod, megmondom ki vagy!

Az, hogy hogyan szereted a tojást, több dolgot elárul rólad, mint gondolnád. Nézzük csak, miről árulkodik a reggelid! Hagyományos tükörtojás A választás asszertív, bátor és határozott jellemre utal. Az érintetlen, remegős állagú tojássárgája, tetején a szilárd fehérjével, bizony figyelmet követel magának. A tükörtojás őszinte, mégis tartogathat meglepetéseket, rólad is ezt gondolják az emberek. Kétoldalú tükörtojás

Royal breakfast, avagy a tökéletes kolbászos szendvics nyomában

Ha kolbászról van szó, valószínűleg mindenki az itthon elterjedt erőteljesen fűszeres fajtára gondol először. Igazi „nehéz” étel, amiből nem raknánk néhány vékony karikánál többet a szendvicsünkbe. Ettől most vonatkoztassunk el egy kicsit, és a tipikus magyaros kolbász helyett, forduljunk inkább a különböző sütnivaló- és grillkolbászok felé, amelyek ideális alapanyagként szolgálnak egy igazi angol reggeli fogáshoz,

Egy falat boldogság – Bundáskenyér deluxe

A bundáskenyér a világ legegyszerűbb reggelije, de hogy mennyire nem unalmas, azt most megmutatjuk. Lutz Lajos, a Zsidai Csoport kreatív séfje, apró, ám igencsak lényeges változtatásokkal teszi különlegessé ezt az hétköznapi, egyszerű fogást.  Ugorjunk neki, készítsük el a családnak! Ha pedig éppen lustaséfek vagyunk irány a Vár, térjünk be reggelire a Baltazár vagy a Pest-Buda

Csodás reggelik a Duna mindkét oldalán

  Tarts velünk körképünkben, amelyben reggel fél nyolctól délig teszünk néhány kanyart a Zsidai Csoport éttermeiben: Pesten és Budán. Márciustól ugyanis immáron az Opera Caféban is nekiugorhatunk a délelőtti örömöknek. Szalonna és pezsgő Nem is olyan vad párosítás, ha egy laza rántottát képzelünk el egy pohár csilingelő buborék társaságában. De éppúgy találunk szuperfood-okat is az

Pompás napindítások – Három menő reggeli, ami egészséges is!

Anyukánk milyen sokszor elmondta, és mi is ezt mantrázzuk a gyerekeinknek: a reggeli a legfontosabb étkezés! Akkor itt az ideje, hogy ezt magunkra is érvényesnek tekintsük: figyeljünk oda, mit is eszünk ébredés után, és munkába menet előtt. Tankoljunk fel, hogy legyen erőnk és energiánk a télen kissé kimerült tartalékainkat újramozgósítva! Használjunk bátran olyan újdonságnak számító superfoodokat,

Reggelizz Madridban!

A spanyol fővárosban nem csak piacozni lehet nagyszerűen, hanem reggelizni is. Madrid ugyanis tele van eldugott, aprócska, de fantasztikus reggelizőhelyekkel. Ezek a londoni színvonalat meghaladó, de spanyolosan laza és pörgős vendéglátóhelyek leginkább csak a madridiak körében ismertek, persze az ügyesebb turisták is felkutatják őket, ha elég kitartóak. Összeszedtük a legjobbakat, hogy könnyebben menjen a kulináris