Guestelli reggelizni volt

Balfácánt reggelire Az egyik hétköznap reggelem, pontosabban reggelim, egy francia bohózatot juttatott az eszembe. Francis Veber, Balfácánt vacsorára! c. komédiájának zanzásított cselekménye, hogy egy milliomos és unatkozó barátai azzal dobják fel unalmas estéiket, hogy azon versenyeznek, ki tudja a legtökkelütöttebb vendéget magával vinni a közös vacsorára. Természetesen az est győztese az, akié a legegyügyűbb balfék.

Pompás választás minden napszakban

Egy hely, ami összeköt, legyen reggel, délben vagy este. Egy hely, mely lehetőséget ad egy könnyed reggelire, egy üzleti ebédre, egy meghitt poharazásra. Egy pompás hely, pont így, szó szerint.   A Pompás Bisztró tökéletes helyszín választott magának arra, hogy hangulatos, eklektikusan bájos tereit megtöltse élettel: a Semmelweis Klinikák közelsége szinte garantálja, hogy a bisztróban

Megújul Budapest csúcsreggelizője

Közel 9 év után időszerűnek érezték a népszerű budapesti brunchozó az À la Maison vezetői, hogy változtassanak egy kicsit az arculaton és felzárkózzanak a trendekhez. Ezért a dizájn hamarosan kissé más irányba indul el, mint amit eddig megszokhattunk.      Ezzel párhuzamosan a szezonális séf ajánlat mellett újra elérhető  az ebéd kínálat, hiszen amellett, hogy

86 európai szállodából második helyen végzett a budapesti Crowne Plaza reggelije

Közel 800 vendégvisszajelzés átlagosan 94,5%-ra értékelte a Crowne Plaza Budapest reggelijét, ezzel 85 európai Crowne Plaza hotel előtt végzett második helyezettként. A gasztronómiájára nagy hangsúlyt fektető hazai szálloda konyháját a kezdetektől Csuklich Viktor séf vezeti; sikerének titka az, hogy soha nem helyez háttérbe egy jól bevált módszert egy új irányzat előnyére, így ételei egyszerre nyújtanak

Szuper program a kávérajongóknak

Ha a kávézás szerelmesei közé tartozol vagy csak szívesen kortyolsz kávékülönlegességeket, akkor következő eseményünk biztosan megdobogtatja a szíved.     A helyszín -, ahová kávékóstolóra invitálunk – a szarvasi Újváros Bisztró, mely már nyitása óta unikális világ azok számára, akik minden csészében érzik a szenvedélyt és ha csak tehetik, beülnek hozzánk egy újabb specialty kávéélményre. A

Merészebb ízek, extrém sok odafigyelés a Christie’sben

Az utóbbi években a Christie’s Urban Bistro mindig felkerült valamelyik listánkra (nem csak a kiváló pastramijuk miatt, de azért az is sokat nyomott a latba), elsősorban annak okán, hogy amit csak lehet, helyben készítenek el: szószokat, dresszingeket kutyulnak, fermentálnak, csírákat termesztenek, savanyítanak. Talán az ördög a részletekben rejlik jeligére? Kiderül. 🙂   Extravagancia és türelem

Olasz reggelikkel erősít a Felicita

Jó hír az olaszos lazaság szerelmeseinek: immár reggel 8-tól hódolhatunk a dolce vitának a két hete újranyitott Felicitában, egész héten. Természetesen az első étkezést is az itáliai életérzés jegyében közvetítik, így kezdhetjük a napot egy csodás frittatával, melyet magunk rakhatunk össze, kiválaszthatjuk az „alkatrészeket”. Az eggs benedictek is kaptak egy kis mediterrán felhangot, de szicíliai

A hétköznapi lét könnyed egyszerűsége – Babutzi

A Városmajor utca pezsgése egy újabb hellyel bővült,  4-én nyílt a Babutzi, akinek nővére, Marischka már jól ismert cimbora a szomszédságban. A tulajdonosok nem titkolják a „családi kapcsolatot”, ismerik és imádják a környéket, és boldogan vágtak bele az új projektbe, mellyel régi álom vált valóra, de csak áprilisban lett realitása.   Nem véletlenül a cimbora,

Új évszak, új étlap, új Papdi-ötletek a Villa Bagatelle-ben

Az új étlap összeállítása nem volt egy fáklyás menet, árulta el Papdi László, a Villa Bagatelle executive séfje, aki formabontó ötleteivel teszi még magasabbra a lécet a reggeliző-bisztró komplexumban. Az őszi frissítésnél igyekeztek stabilitásra, mégis újításra törekedni, arra, hogy a régi, jól bevált, szinte mentőövként használt ételek megmaradjanak, egyúttal kreatív és szokatlan fogásokkal kényeztessék a

Legjobb reggelik Budapesten

Ha megjutalmaznád magad egy szabadnappal, egy kis énidővel, lazítással, vagy csak lustálkodnál és kényeztetnéd magad, akkor kezdd a reggelinél! Bőséges, királyi fogásokat ajánlunk, olyan helyeket, ahol pazarul indul a nap.     Á la Maison Grand     A bájos és kellemes párizsi kávézók könnyed eleganciáját, légiességét, hangulatát idézi Budapest egyik és első kedvenc reggelizőhelye,

Új brunchozó a budaörsi gasztronómia térképén: megnyitott a Csiri

Adott egy baráti társaság, amelynek tagjait egyebek mellett a gasztronómia iránti szeretet is összeköti. S adott egy város, ahol reggeliző-brunchozó még kevés fellelhető. Mi következik ebből? Egy hiánypótló szándékkal megnyitott hely, a Csiri, Budaörs egyik kellemes hangulatú szegletében, a Présház utcában.   A helynek otthont adó épület korábban présházként funkcionált, innen az utca és a

„A reggeli egy extrán nehezített szituáció” – interjú Zöldhegyi Andreával

Budapest egyik kedvenc reggelizőhelyének, az A lá Maison Grandnak a tulajdonosával, Zöldhegyi Andreával beszélgettünk többek között arról, hogy mennyit változtak a reggeli trendek az első üzlet nyitása óta, vagy épp mi kell ahhoz, hogy folyamatosan a csúcson legyél.   GG: Emlékszel még a kezdetekre? ZA: Természetesen! Sokat segítenek ebben a Facebook-os emlékek, nagyon jókat szoktunk nevetni, amikor látjuk, milyenek voltak az első wrapjeink,

Buborék Brunch – Egy igazán királyi reggeli

Reggelizz úgy, mint a király, tartja a mondás, aminek egyre könnyebb eleget tenni, hiszen egyre divatosabbá válik a brunch, vagyis a késői, már-már ebédidőbe nyúló reggelizés. A legjobb hétvégén bruncholni, amikor nem kell munkába rohanni, amit valószínűleg a Buborék Brunch szervezői is tudtak. Ugyanis szeptember végén már második alkalommal rendezték meg az ország legekluzívabb reggelizését.

Élettér, mikroszórakozóhely és fenntartható konyha: a Központ

A Központ februárban lesz kilenc éves, tehát aránylag régi és stabil helynek tekinthető, főleg, hogy körülötte gyakran cserélődnek a helyek. A tulajdonosokat mély barátság köti össze, gyerekkoruk óta ismerik egymást, ami egyébként a hely hangulatán is érződik. Olyan, mint a megboldogult egyetemi klubok: napközben munka, tanulás, csipegetés, este buli, koncert, filmklub, a baráti társaság összeverődésének

Törzshelygyanús üde színfolt, reggelire különleges gin-tonikokkal

Aki mézédes, nyugalmas reggelekre vágyik, finom reggelivel, gőzölgő kávéval csöndesen figyelni a rohanó város ébredését, annak a Sas utcai Honey hangulatos teraszán a helye. Akárcsak annak, aki igazán különleges gin-tonikot szeretne inni. Szeidel Szilveszter elmeséil nekünk, mivel tették különlegesebbé a megszokott brunch-os ételeket és hogyan hozták létre ezt az üde színfoltot.   Hogyan jött a

Egy falat Bali reggelire

Egy falat Bali reggelire, Budapest legkeskenyebb épületében! Az augusztus közepén nyílt Zileat elhozott nekünk egy falat Balit és egzotikumot. A komoly reggelizőkultúrával bíró ország hangulata annyira magával ragadta Zíliát, hogy eldöntötte: hazahozza és megmutatja Budapest legkeskenyebb épületében is, milyen jókat lehet enni reggelire.   Hogyan indultatok, mikor tervezted el, hogy reggelizőt nyitsz? Mindig is érdekelt a

A vendégek kívánsága, szeretettel-Gisell

Egy hely, ahol a tulajdonos süti a gofrit, a törzsvendégek kívánságai köszönnek vissza az étlapon, hétvégén pedig asztalt kell foglalni már a reggelihez is. Vörös Orsolya, a Nagymező utcai Gisell vérbeli háziasszonya, aki szívből főz és várja a vendégeket, olyan helyet álmodott meg, amely azt a hangulatot adja vissza, mint mikor a barátnőnkhöz ugrunk át

ÉtterEmber sorozat – Korchmáros Tamás-Brunch Bistro

Külföldi utazásai során sok étteremben megfordult, és idővel formálódni kezdett benne a gondolat, hogy saját helyet nyit. A kezdeti időszak nem volt zökkenőmentes, mára viszont két fővárosi éttermet is sikeresen vezet, ahol finomabbnál finomabb ételekkel, frissen facsart levekkel, smoothiekkal, salátákkal, szendvicsekkel és kávéval várják a vendégeket egész nap – Korchmáros Tamással beszélgettünk.   Hogyan kerültél

Top reggelik Budapesten 2019

    1. Maison Grand Budapest Ha valaki szeret reggelizni, akkor a Maisont ki kell próbálnia, hogy részese lehessen egy igazi, vérbeli reggelinek! A Maison a reggeliről és a brunchról lett ismert. Nagyon sok a külföldi vendég, akik már eleve az Instagram fotó vagy éppen a TripAdvisor miatt jönnek ide. Ha nincs előre asztalfoglalásod, és

Márkát építeni, divatot teremteni! Crudo

A Nádor utca és környéke irodai dolgozóinak igazi áldás, a népszerű belvárosi nevezetességeket bejáró turistáknak pedig ajándék a Crudo bakery&cafe, ahol pompás levesek, tartalmas szendvicsek és mosolygó pékárú várja a betérőket. A már jól ismert Zing hamburgerezők tulajdonosai gondoltak egy merészet és előbb az Allee–nál, majd nemrég a Nádor utcában nyitottak Crudo névre elkeresztelt pékséget

10 szuper főzős tipp őszre – Válogatás a legizgalmasabb Insta-oldalakból

Ha azt gondoljuk, hogy csak nyáron van gyümölcsszezon, akkor nagyon tévedünk. Ősszel is hihetetlen kínálat van friss gyümölcsökből, zöldségekből, csak a színskála változik a korábbi hónapokhoz képest. Lila, narancssárga és bordó, alma, szilva, körte és füge a nyerő szeptember közepétől egészen novemberig. Desszertnek, köretnek, mártogatósnak vagy reggelinek, megmutatjuk a legjobb ötleteket az Instagramon. 1. Szilvás

Ezekkel a reggelikkel el leszel egész nap – Válogatás a legizgalmasabb Insta-oldalakból

Figyelem! A következő Insta-válogatás a reggelikről szól ugyan, de eszünkbe se jusson egy borongós szerda reggel nekiugrani az elkészítésüknek. Ilyenkor legjobb esetben is max. 15 percünk van, hogy gyorsan bekapjunk valamit reggelire. A következő finomságokat szombaton, de még jobb, ha vasárnap reggel készítjük el, hogy legyen idő komótosan elfogyasztani. Kötelező elemek: sonka, tojás, ropogós kenyér,

Egyél zabot! – Egészséges, és Havas Dóra receptjeivel még finom is

A legfontosabb étkezésünk a reggeli, ezt a kor előrehaladtával tudjuk majd igazán értelmezni. Fontos, hogy vitaminokban, tápanyagban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit varázsoljunk magunknak és a család többi tagjának is. Így esélyünk lesz energikusan, jó közérzettel nekivágni az előttünk álló napnak. Tudja ezt Havas Dóra is, a lilafuge.hu írója, akinek titkos fegyvere a zab, amit

Így vedd le a lábáról villásreggelivel – 5+1 dekadens ötlet csábításhoz

Az étel és a szerelem közötti kapcsolat folyton aktuális a téma, de ilyenkor tavasztól őszig az ősi ösztönök még inkább elszabadulnak. Egy közös vacsora tökéletes randi lehet, de mi legyen a tányéron, ha akár először, akár sokadszorra, együtt ébredtek? A felvágottas kenyéren túl, jó lenne valami különlegeset villantani. Mutatunk reggeliket, ami után garantáltan vissza fogtok

Mutasd a tojásod, megmondom ki vagy!

Az, hogy hogyan szereted a tojást, több dolgot elárul rólad, mint gondolnád. Nézzük csak, miről árulkodik a reggelid! Hagyományos tükörtojás A választás asszertív, bátor és határozott jellemre utal. Az érintetlen, remegős állagú tojássárgája, tetején a szilárd fehérjével, bizony figyelmet követel magának. A tükörtojás őszinte, mégis tartogathat meglepetéseket, rólad is ezt gondolják az emberek. Kétoldalú tükörtojás

Royal breakfast, avagy a tökéletes kolbászos szendvics nyomában

Ha kolbászról van szó, valószínűleg mindenki az itthon elterjedt erőteljesen fűszeres fajtára gondol először. Igazi „nehéz” étel, amiből nem raknánk néhány vékony karikánál többet a szendvicsünkbe. Ettől most vonatkoztassunk el egy kicsit, és a tipikus magyaros kolbász helyett, forduljunk inkább a különböző sütnivaló- és grillkolbászok felé, amelyek ideális alapanyagként szolgálnak egy igazi angol reggeli fogáshoz,

Egy falat boldogság – Bundáskenyér deluxe

A bundáskenyér a világ legegyszerűbb reggelije, de hogy mennyire nem unalmas, azt most megmutatjuk. Lutz Lajos, a Zsidai Csoport kreatív séfje, apró, ám igencsak lényeges változtatásokkal teszi különlegessé ezt az hétköznapi, egyszerű fogást.  Ugorjunk neki, készítsük el a családnak! Ha pedig éppen lustaséfek vagyunk irány a Vár, térjünk be reggelire a Baltazár vagy a Pest-Buda

Csodás reggelik a Duna mindkét oldalán

  Tarts velünk körképünkben, amelyben reggel fél nyolctól délig teszünk néhány kanyart a Zsidai Csoport éttermeiben: Pesten és Budán. Márciustól ugyanis immáron az Opera Caféban is nekiugorhatunk a délelőtti örömöknek. Szalonna és pezsgő Nem is olyan vad párosítás, ha egy laza rántottát képzelünk el egy pohár csilingelő buborék társaságában. De éppúgy találunk szuperfood-okat is az

Pompás napindítások – Három menő reggeli, ami egészséges is!

Anyukánk milyen sokszor elmondta, és mi is ezt mantrázzuk a gyerekeinknek: a reggeli a legfontosabb étkezés! Akkor itt az ideje, hogy ezt magunkra is érvényesnek tekintsük: figyeljünk oda, mit is eszünk ébredés után, és munkába menet előtt. Tankoljunk fel, hogy legyen erőnk és energiánk a télen kissé kimerült tartalékainkat újramozgósítva! Használjunk bátran olyan újdonságnak számító superfoodokat,

Reggelizz Madridban!

A spanyol fővárosban nem csak piacozni lehet nagyszerűen, hanem reggelizni is. Madrid ugyanis tele van eldugott, aprócska, de fantasztikus reggelizőhelyekkel. Ezek a londoni színvonalat meghaladó, de spanyolosan laza és pörgős vendéglátóhelyek leginkább csak a madridiak körében ismertek, persze az ügyesebb turisták is felkutatják őket, ha elég kitartóak. Összeszedtük a legjobbakat, hogy könnyebben menjen a kulináris