Bezzegből

Vibráló intelligencia, egy jobb világ ígérete – ez azonnal észlelhető a 12 hónap című salátagyűjteményben. Azonban két tényezővel nem vagyok kibékülve. Az egyik, hogy ha már némiképp gigantomániás a formátum, akkor az ételfotók, ha matt, visszafogott színekben igyekeznek is az understatement szabályainak megfelelni, akkor legalább használják ki a méret adta lehetőséget és fussanak ki az

Virágevés kezdőknek

Ehető virágokkal feldobhatjuk az ételeinket. Nem csak élénk színeket, de sajátos aromát is kölcsönözhetnek egy-egy fogásnak, emellett pedig jótékony egészségügyi hatásaik sem elhanyagolhatóak.  Virágokkal minden sokkal szebb Színesebbé tehetjük velük a salátákat, ha a szárakat eltávolítva megszórjuk egész virágokkal vagy szirmokkal. De kandírozhatjuk is őket, ehhez vékonyan kenjük be a virágokat tojásfehérjével és a száruknál

Ha kimegyek a piacra – Budai Zsani nyári konyhája

A nyár és az eperszezon külön-külön is kellő érv a boldogságra, azonban így, hogy szinte egyszerre következnek be, az év egyik leszerethetőbb időszakává teszik ezt a néhány hetet. A tökéletes nyári reggeli Lehet bonyolítani ezerféle módon, tökéletes pitékbe, egy kis mascarponéval piskóta tekercsbe, cobblerbe, azonban a kedvenc receptem az eperről mégis Váncsa Istvántól származik: „Az úgy

A saláták Karádyja, a keserédes vörös cikória

Első ránézésre könnyen összekeverhetjük a vörös cikóriát – másnéven radikkiót – egy kisméretű vöröskáposztával, pedig ez a növény igazán különleges hozzávaló, amely sok lehetőséget rejt magában. A legjellegzetesebb tulajdonsága, a kesernyés íze, valamint ropogós levelei, amelyek ideális alapanyaggá teszik egy friss salátához. De akár berakhatjuk a sütőbe is, grillezhetünk vele vagy megpiríthatjuk egy serpenyőben. A

Mitől jobb ízű a saláta az étteremben?

Salátát még azok is rendelnek az étteremben, akik otthon nem  kérnek. Mit csinálnak az éttermi konyhákban az unalmas zöldekkel, amitől jobb ízük lesz? Friss saláta rukolával, radicchióval, ropogós, vékonyra vágott hagymakarikákkal és hajszálvékony sajtszeletekkel. Így fest egy valamirevaló saláta az étteremben. Vannak ételek, melyeket, ha eleget gyakoroljuk, ugyanúgy el tudunk készíteni, mint a legszuperebb étterem. De