A borospohárban: Húsvéti sonka

Ma már szinte alig van olyan háztartás hazánkban, ahol ne füstölt sonkával ünnepelnék a húsvétot. Persze nem volt ez mindig így. Mégis elmondható, hogy volt egyfajta törvényszerűség abban a folyamatban, aminek eredményeképpen, ennyire népszerű lett a második legjelentősebb katolikus ünnep étkeinek listáján…   Húsvét, Krisztus újjászületésének és a tavasz megújulásának ünnepe. Ekkor fejeződik be a

Európa egyik legjobb sonkáját termálfürdőben érlelik

Nem véletlen, hogy a leghíresebb európai sonkák a mediterrán országokból származnak; tengeri levegő és meleg szükséges az érlelésükhöz. Ám északabbra, Ausztria zöld szívében is akad egy manufaktúra, amely megteremtette a Földközi-tenger medencéjére jellemző körülményeket. A stájer Vulcano manufaktúra egy termálfürdő medencéje alatt érleli sonkáit. Az Alpok lankáin bármi megtörténhet Auersbach-nál még csak kezdődnek az Alpok