Pirog-Da – A Falánk nő naplója

A hely elnevezése elgondolkoztat. A pirog szó ismerősen cseng, töltött tésztaféleség, sós és édes változatban is készül. A név pedig akár szójáték is lehetne: Pirog-Da: hely, ahol pirogot sütnek, vagy Pirog-Da: Pirogot? Igen, kérek.   Kicsi, színes, önkiszolgáló büfé az érdi üzletsoron-két másik hasonló nevű üzlettel Budapesten-mely itt szépen belesimul a környezetébe. Néhány műanyag asztal

Felturbózott hot dog, amitől tátva marad a szád – Blue Monkey

A pizza és a hamburger, majd a kézműves burgerek megjelenése méltatlanul kiszorította az egyik legklasszabb ételt a street foodok népszerűségi versenyéből és kínálatából. Noha nálunk leginkább a benzinkúton gyorsan betolt, faék egyszerű változata él a köztudatban, a Blue Monkey megmutatja, mennyi elképesztő variációja van a kiflibe pakolt virslinek, és hogyan lehet csodát varázsolni belőle –

5+1 parádés street food hely

Ha valamikor igazán pörögnek a street food placcok, akkor az a nyár! Ilyenkor kevésbé szeretünk adózni az idő oltárán egy-egy gyönyörűen megálmodott tányér fölött, hiszen annyi minden vár ránk a szabadban és olyan hamar vége a szezonnak. Ennek apropóján összegyűjtöttünk pár igazán klassz teraszos helyet, ahol mindig hideg a sör/fröccs, zseniális a kaja és nem

Így készít hamburgert Ádám, a fiatal magyar YouTube sztár – videó

Tóth “Főzős” Ádám, 5 éve, 12 éves kora óta főz, méghozzá úgy, hogy minderről videót is készít a saját youtube csatornáján. Mostanra 15 ezer követőre tett szert a népszerű főzős vlogger. Egyszerű ételeivel, laza stílusával meghódította közönségét. Saját bevallása szerint folyamatosan sajátítja el a konyhai trükköket és a recepteket is, majd ezeket adja közre videóiban.

Ezt edd a Gozsduban – A 4 legfinomabb hely a bulinegyedben

A budapesti Gozsdu udvar immár megkerülhetetlen hely, ha belevetjük magunkat a fővárosi éjszakai életbe. És itt most nem csak a zenére, vagy az italválasztékra gondolunk, hanem a gasztronómia újhullámos képviselőire, bisztrók, fúziós éttermek és a street food-ot magas színvonalon művelő kifőzdék. 4 hely, ahol a minőségben nem csalódunk. Spíler Időben kell érkezni, ha ilyen itt

Sziget 2017 – Két evőbajnok beszámolója

A 25. Sziget igazi világsztárokkal, hatalmas bulikkal és elképesztő hangulattal várja a látogatókat egy teljes héten át. Azonban Pink két slágere közt az evés-ivásra is gondolnunk kell, hogy kellő energiával töltsük fel magunkat a hajnalig tartó bulizásra. Lássuk két szerzőnk, Laczó Lilla És Csapody Bence személyes kedvenceit! Lilla Ugyan a fesztiválok inkább a “junk foodok”

Ezt ettétek az európai fesztiválokon – Válogatás a legizgalmasabb Insta-oldalakból

Jó pár éve tudjuk, ha fesztiválozni megyünk, akár itthon, akár külföldön, nem kell beérnünk bármivel. Ez igaz a zenei- és programkínálatra, de éppúgy igaz az ott kapható ételekre is. A legjobb street foodokat készítő bisztrók települnek ki food truck-jaikkal, hogy minőségi választékkal csillapítsák a fesztiválozók étvágyát. Neked melyik a kedvenced? Glastonbury, Nagy-Britannia  A világ egyik

Laza Pala – Mit keres Bíró Lajos a strandon?

  Mindenkinek vannak olyan gyengéi, melyekről nem szívesen beszél idegenek előtt, és most kivételesen nem bizarr szexuális fantáziákra gondolok, hanem egyszerűen csak olyan ételekre, melyeket az utóbbi évek trendjei perifériára szorítottak – vagy mindig is ott voltak – így ha szóba kerülnek, rendszeresek a fanyalgó arckifejezések. Akadnak olyanok, akik titkon a gyorséttermekért rajonganak, számomra ez

Streetfood-mennyország Berlinben – Budai Zsani végigkóstolta

Berlin számomra szerelem első látásra, első kóstolásra. Őszintén odavagyok ezért a vagány, nyitott városért, nemcsak az ételek miatt (bár már azzal megvett kilóra), hanem az egész hangulata miatt. A városon belül is nagy kedvenc lett Kreuzberg, ami egy laza városrész, sok szempontból emlékeztet a budapesti Kazinczy utcára és környékére. A számtalan izgalmas kifőzde és bisztró

Sebastian Holmes, a londoni thai street food új lovagja

Sebastian Holmes, vagy még inkább Sebby Holmes, fenséges fogásait tavaly nyáron Budapesten is kóstolhattuk a Globalista Konyha jóvoltából, ikonikus padlizsánsalátája azóta is mámoros emlék. De mitől van oda érte London a 27 éves srácért? Alighogy megnyitotta saját street food vállalkozását Farang néven a Borough Market mellett, és máris 5 helyen árult London‐szerte, amikor leültünk beszélgetni vele egy újdonságokra

Edd végig Londont!

Amikor Angliára és a gasztronómiára gondolok, kettősség él bennem: egyrészt Londonról mindenkinek a csúcs helyek és a legmenőbb trendek jutnak az eszébe, teljesen jogosan, másrészt a hétköznapi angol konyha “sótlansága” is rögtön beugrik. Amikor 14 évesen először jártam Angliában, és 3 hétig egy kollégium kosztján éltem, nem igazán győzött meg az ottani főzőtudomány. Soha nem

Tudta? – Hamburgerológia kezdőknek és haladóknak

A hamburger, a korábban lenézett húspogácsa, amit a gyorséttermi életérzéssel és minőséggel azonosítottak, mára beköltözött a puccos éttermekbe, sőt a fine dining papjai is megmerítik kényes kezeiket a darált húsban. Közben kiderült, hogy a legnemesebb és legdrágább húsok is szolgálhatnak hamburger alapul, sőt. Igaz, hogy már nem csak szarvasmarha eredetű lehet a húspogácsa, hanem készülhet sertésből

Street Food Cirkusz Wales-ben

Wales, fővárosában, Cardiffban, nagy hagyománya van a gasztrofesztiváloknak. Egy ilyen nagyszabású, egy hónapon át tartó street food fesztiválra bukkantunk, a Cardiff Kastély tőszomszédságában, a híres Sophia Gardens közepén. A vándorcirkusznak álcázott fesztiválon, állatok, bűvészek és artisták helyett finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal várták a nagyérdeműt. Malacpofa, nitrogénfagyi és banánchips  A díszlet és a hangulat tényleg

Őrületes street food show Angliában

Még egy olyan kis városkában is, mint Bath, indőnként felpörög az élet, például amikor izgalmas gasztro programokra látogathatunk el. Szeptember harmadik hétvégéjén egy szuper mini-street food fesztivál várta a helyieket és a turistákat egyaránt. Még az időjárás is, rendkívül szokatlan módon, nekünk kedvezett a gyönyörű, cider-kortyolgatásra tökéletes napos idővel. Felpörög a város Maga a rendezvény,

Piac és valami más – a Fény utcáról több szólamban

A tér már két éve viselte a Moszkva nevet, amikor 1953-ban a „szovjet kolhozpiacok tapasztalatai alapján” megépült a Fény utcai piac, a földalatti vasút munkálatai is akkor indultak, emiatt elbontották a tér szélén álló piaci bódékat, aki jót akart, bement az új piacra. Ahova nem csak az élelmiszerek miatt térünk be, nem csak a táplálkozáshoz