Igényes és unikális francia elegancia – a debreceni Paris Garden Restaurant

Dr. Kelemen György, mint ingatlanfejlesztéssel is foglalkozó ügyvéd  több mint 14 évvel ezelőtt álmondta meg a budapesti ihletettségű  Párizsi Udvar komplexum öt épületből álló ingatlan csoportját, amely Debrecen legexponáltabb lokációjában  a Fórum és Pláza bevásárlóközpontok között mostanra megvalósult. Az épületcsoport utolsóként elkészült egységében egy négycsillagos wellness részleggel is rendelkező hotel és ehhez integráltan  egy lenyűgöző,  tematikus, 

A spanyol életérzés a Zrínyi utcába költözött

Az utóbbi hónapokban alaposan átalakult a belváros, legalábbis ami az étterem- és bárkínálatot illeti – sok hely megszűnt, viszont pár új hely is nyitott. Szerencsénkre az utóbbiak közül akad olyan is, amiről már most megjósolható, hogy nagyon könnyen a pesti gasztronómiai élet egyik figyelemre érdemes pontjává válhat. Ilyen hely a Zrínyi utcában található Felisa Tapas

Olaszos vendégszeretettel fogad Csopakon az Öböl Piknik

Frissen nyitott, de máris egyre népszerűbb az Öböl Piknik Csopakon, ahol az elegáns légkör, de a laza helyek kedvelői is megtalálják a számításukat. A balatoni halak mellett saját kemencében sült fogásokkal, játszótérrel és LED-fallal is várják a vacsoravendégeket, a családosokat, de azokat is, akik bringázás közben ugranának be egy gyors ebédre. Szalai Nikoletta tulajdonossal beszélgettünk.

Öt nap múlva Bocuse d’Or Lyonban

A világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének világdöntőjét szeptember 26-27-én rendezik meg Lyonban a SIRHA keretein belül. Veres István és a magyar csapat (elnök: Hamvas Zoltán, coach: Széll Tamás, commis: Molnár Bence)a második napon versenyez majd.   Ilyen hosszúra nyúlt felkészülés még sosem fordult elő a Bocuse d’Or több mint három évtizedes történetében. A szinte zárt kapuk

Az Émile motorja, Frideczky András

Az Émile executive séfjével Frideczky Andrással beszélgettünk!    Mit jelent számodra a gasztronómia? – Önmegvalósítás. A mai étkezési szokások összehangolása, az otthonról hozott nagyanyáinktól örökölt ízekkel.     Mit változtatott az életeden az Émile, és Te Mit változtattál az Émile ételein? – Sokkal korábban kelek (nevet), de megéri. A konyhából olyan ételek kerülnek a vendégek elé,

Flaska Borbár – ahol bor a lelke mindennek

Almási Ádám már tapasztalt vendéglátós és sommelier volt, amikor 2018 decemberében rátalált a Tompa utcában arra a kiadó üzlethelyiségre, amit ma Flaska Borbárként ismerhetünk. A frekventált, mégis békés helyen található borbáron látszik, hogy egy szerelemprojekt terméke, az odafigyelés és a precizitás az éjszaka legutolsó pohár borán is érződik. A tulajjal a kezdetekről, a jelenről és

Normafa Grill Terrace – Már nemcsak a túrázás miatt érdemes Normafára menni

Normafa Budapest egyik, ha nem a legkedveltebb kirándulóhelye. Ám nemcsak a jó levegő, csodás természet és fantasztikus panoráma miatt érdemes arrafelé vennünk az irányt. A Normafa Grill Terrace egy tökéletes hely, ahol kipihenhetjük a túra fáradtságát, de akkor is érdemes ide betérnünk, ha csak szeretnénk egy hangulatos helyen, isteni finom (grill) ételeket enni. Az étterem séfjével,

Leo Bistro – a hét bolygó hét italai

A legfinomabb nemzetközi és hazai ízek keveréke egy laza és exkluzív bisztrókonyhával. Csodás signature italok a Leo Bistro és Rooftop vezető bartenderével, Dreghiciu Gáborral beszélgettünk.   Mesélj kérlek a kezdetektől. Hogy jött az, hogy Te bartender legyél? Sokáig nem nagyon találtam a helyem az életben, nem tudtam mit kéne csinálnom, mivel kéne foglalkoznom. Hiszek a

Christie’s Urban Bistro

Hiába csendesedett valamennyit a nyüzsgő Király utca az utóbbi járványidőben, még mindig a város egyik legizgalmasabb, legsokszínűbb utcája, ahol minden második utcasarkon különböző vendéglátóegységekbe ütközünk. Van azonban közöttük egy, amiről csak jókat lehet hallani, és a mi véleményünk is egyértelműen és hangsúlyosan pozitív: a Christie’s Urban Bistro Budapestet ajánljuk.   A Christie’s Urban Bistro Budapest

Pizza és hambi helyett vegán szuperkajával vár a Kálvin téri Ropogó

Ma már nem kell minden gyorsétkezdében felesleges kalóriákkal tömni magunkat: a belvárosiak is egyre jobban értékelik, ha a pizza és a hamburger helyett igazi superfood kerül a tányérjukra. Erre ad lehetőséget a Múzeum körúti Ropogó, ahol válogatott vegán finomságokkal találkozhatunk. Weltner András tulajdonossal beszélgettünk.   Hogyan kezdtetek el vendéglátással foglalkozni? Én Veszprémről érkeztem, és lépésről

Egy mesébe illő helyszín-Grimm Ház

Habár a nevét nem a német testvérek után kapta, a Grimm-Házban bárki kiszakadhat egy időre a valóságból. A változatos, igényes étlapon klasszikusok szerepelnek, míg hétvégente a séf ajánlatában a legkülönfélébb konyhákkal találkozhatunk. Emellett rendszeresek a színvonalas borvacsorák, amelyek még a környékbeli településekről is idevonzzák a vendégeket.   Honnan a névválasztás? A törökbálinti Grimm családtól jön.

A “sörországok” klasszikus ételeivel vár a Moxva Kert

Némi túlzással azt mondhatjuk, Buda az új Pest: egyre több menő és autentikus hely nyílik a főváros elegánsabbnak elkönyvelt oldalán. Ezek egyike a Széll Kálmán téri Moxva Kert, ahol a kézműves sörök mellett vonulnak fel Közép- és Kelet-Európa hagyományos ízei.   “Egy irodahelyiségből indultunk, amit nagy nehézségek árán alakítottunk át. Először felmerült, hogy hívjuk Félkésznek

“Pizza – Pasta – LA PIAZZA”

„Célunk egy olyan közösségi tér létrehozása volt ami az 50-es 60-as évek mediterrán hangulatát és a felhőtlen napsütést idézi. – Ahol ismerősként köszöntjük a családokat, ahol a baráti társaságok visszajárnak, ahol a lurkók a gyerekjátszóban jól érezhetik magukat, ahol a fedett teraszunkon a születésnapodat tarthatod és ahol a kutyádat sem kell otthon hagyni.” Otthonos, családias légkör,

A főváros legelegánsabb étteremhajója a Vogue Boat café & restaurant

Komoly múltra tekint vissza, Budapest első állóhajója a Vogue, ami egy szerb testvérpárnak köszönhetően kötött ki Budapesten. Az évek során a hajó egyre szebbé vált az állandó befektetéseknek köszönhetően. Mára fine dining színvonalú fogásokat kínál a csodás dunai panoráma mellé. Az üzletvezető-helyettessel, Bulla Mónikával beszélgettünk, aki maga is már 18 éve dolgozik itt.   Mikor

A cél Magyarország legjobb olasz éttermévé válni: megnyitott a Felicita

A legújabb olasz étterem az Apor Vilmos téri Hegyvidék Központban, az Á la Maison Buda közvetlen szomszédságában kap helyet. Habár mindössze néhány hete várja a vendégeket, a helynek már most jó hírét keltik városszerte.   A Felicita ötlete még tavaly nyáron fogant meg, azzal a céllal, hogy igazi, laza, olaszos életérzést közvetítsenek a budai közönségnek

Követi a trendeket, de a hagyományt is őrzi a csopaki Vígmolnár csárda

Az állandóság mellett az újító szellem is jelen van a csopaki Vígmolnár csárdában, ahol az országban elsők közt használtak sous vide technológiát. A családi vállalkozásnál azonban így nagy hangsúlyt kap a hagyomány: a máglyarakáshoz például maguk gyúrják a kalácsot.   Hogyan jött a csárda ötlete? Még 2011 márciusában indultunk: az egész család vendéglátózott, és láttuk

A változások útján-Zeya Restaurant

A belvárosi Zeya Restaurant teljesen megújult, ennek kapcsán beszélgettünk az üzletvezetőkkel Király Noémivel és Paragi Róberttel, illetve az étterem Séfjével, Csik Gáborral. Izgalmas degusztációs menükkel készülnek, amiket érdemes kipróbálni.   Miben újuljatok meg? Mit érdemes tudni a Zeya-ról? Június elsejével nyitottunk újra, majdnem mindenben megújultunk, de leginkább személyzetben, étel- és ital felhozatalban történt változás. Teszteltük az

Egy örökös sommelier bajnok naplója- Kovács Anti-Pinceáron

Kovács Antal szerint a bor egyben filozófia is. Teniszezőnek készült, végül az ország egyik legjobb borszakértője lett. Tehetségére egészen fiatalon felfigyelt a szakma, 22 évesen már a Gundel Étteremben dolgozott sommelier-ként. Huszonhat éve van a pályán, de még mindig szenvedéllyel beszél a borokról, és őszintén hisz abban, amit csinál– Kovács Antal háromszoros magyar bajnok sommelier-vel beszélgettünk.

Új séfet igazolt a Felix Kitchen & Bar

Tovább emeli a tétet a FELIX Kitchen & Bar: Jeremy Cayron személyében francia séfet igazoltak, aki a világ legizgalmasabb éttermei és top hotelei után most ismét Magyarországon bizonyít. A már ismert hármas: Petar Loncar, Czinki Tamás és Ódor András mellé így még egy nemzetközileg elismert szakember érkezik, akinek az ételeit világsztárok is kóstolták már.   A séf már egészen fiatalon

Agárdi Organic Gin, már létezik

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a gin reneszánszát éli a világban, és nincs ez másképp Magyarországon sem. Játékos, sokszínű ital, tele lehetőségekkel, nem csoda, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fogyasztók körében. És most itt van a hazai ginek új reménysége, az igazán természetközeli Agárdi Organic Gin.   Az Agárdi márkát már nem kell senkinek bemutatni,

ArcSéfCsarnok- Tiago Sabarigo az Essencia Restaurant Executive séfje

Az ArcSéf sorozat legújabb részében Tiago Sabarigo séf történetét mutatjuk be, aki a Costes Downtown Michelin csillagos étterem séfje volt, – ő szerezte meg az étteremnek a csillagot nyitás után fél évvel – és ma már saját étterme van: az Essencia-Tiago & Éva.   Hány éves voltál, amikor eldöntötted, hogy a gasztronómiával szeretnél foglalkozni? Tiago:

Szigliget Várudvar: a Balaton új kulináris és kulturális fellegvára

Koncertekkel, szabadtéri színházi előadásokkal és egyedülállóan erős gasztronómiai kínálattal várja vendégeit a Balaton legújabb kulturális és kulináris központja, a Szigliget Várudvar, ahol a legmenőbb budapesti éttermek közül többen is pop-up üzleteket nyitnak a nyári szezonban, júliusban pedig bemutatkozik Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf új, egész évben nyitva tartó étterme is. A Várudvarban debütál a Sanghajban Michelin-csillagot szerzett,

“Ide simán be lehet jönni és kézzel enni a csirkecombot”

Két külön világ, mégis szorosan összekapcsolódik a Lánchídra néző Leo Rooftop, és a földszinten nemrég megnyitott Leo Bistro. A budapesti élet Hotel Clark épületében található két ékköve fent kozmopolita hangulattal, lent modern, de nem túlgondolt fogásokkal várja a vendégeket. Az executive séffel, Varga Rolanddal és Tőke Ildikó marketingvezetővel beszélgettünk.   Mi mindenben változott a Leo

Steak? Hot Stone Steakhouse

Megújult lendülettel vetette bele magát a nyári újranyitásba a Hot Stone Steakhouse Budapest. A hazai forró lávakövön sült steakek nagykövete hasznosan töltötte a karantén hónapjait, idén nyáron pedig a választékukat is egy igazi kuriozummal bővítik. Hogy pontosan mi változott és ki az a színész, aki tiszteletét tette az étteremben? Többek közt erről beszélgettünk a tulajdonosokkal –

Pár hét alatt párizsi, bordeaxu-i és budapesti éremeső érte a verpeléti pincészetet

Nemzetközi elismerések sokaságát hozta a verpeléti Varsányi Pincészetnek a nyár: alig egy hónappal a bordeaux-i Challenge International du Vin után most egy másik rangos, szintén francia nemzetközi borversenyről érkeztek jó hírek. A párizsi Vinalies versenyen mind a Grand Selection Egri Bikavér Superiort mind pedig a Grand Selection Debrői Hárslevelű Superiort ezüst medalionnal jutalmazták a hozzáértő

Fűszeres karakteres a Chandon Garden Spritz, a nyár íze

Kétség sem fér hozzá, hogy nagyon régóta vártuk már, hogy mosolygós koccintások közepette élvezzük az igazi nyár első pillanatait, ehhez pedig még arra sincs szükség, hogy vízpartra utazzunk, hiszen a felszabadító környezet és a jó italok akár a főváros közepén, a Vörösmarty téren is várnak minket. A pandémia után még nagyobb odaadással élvezzük, érezzük és

Kezdődik a grillszezon

Kívül roppanós, belül húsos és krémes isteni finom. Mi az? A berner virsli! A jó idő beköszöntével egyre nagyobb kedvünk van ahhoz, hogy kimenjünk a kertbe és grillezzünk. Szerencsére a korlátozások enyhítésével akár már kisebb baráti találkozót is tudunk tartani a kertünkben, amit a grillezés tehet igazán hangulatos és vidám élménnyé. Ha pedig grillezés, akkor

Dekonstrukció Vacsora / ONYX

Az ONYX METAMORFÓZIS, vagyis az étterem teljes átalakulása 2020. novemberében az Utolsó Vacsorával vette kezdetét. Ezt követte a márciusi születésnapunkra elkészített ONYX14 torta, majd a májusi SITT Street fine dining esemény, ahol megünnepeltük az étterem lebontásának végét.   A METAMORFÓZIS újabb mérföldkőhöz érkezett, ez a DEKONSTRUKCIÓ vacsora. Négyestére megnyitjuk az ONYX kapuit, hogy bepillantást engedjünk

ArcSéfCsarnok sorozat 10. – Debreceni Zoltán séf

A Könyvbár egy nagyon különleges étterem, ahol a hagyományos étlap és a kiváló italválaszték mellett havonta változó, könyvek ihlette ételeket kínálnak. Debreceni Zoltánnal, az étterem séfjével – a ArcSéfCsarnok sorozat egyik friss szereplőjével – beszélgettünk.   Mikor tudatosult benned, hogy a vendéglátás lesz az életed? Igazából ezt már nagyon fiatalon eldöntöttem, még általános iskolás koromban.

ArcSéfCsarnok sorozat 9. – Balázs Ferenc Corporate séf

“Én már 80-ban megismerhettem a kaviárt, és tudtam, mivel érdemes fogyasztani” Balázs Ferenc az Accent Hotels corporate séfje és F&B menedzsere gazdag életutat tudhat maga mögött: 41 éve van a pályán, aminek során megjárta a Gellért Szállót, Németországot és az Arany Kaviárt is. Már a 80-as években megismerkedett a fine dining igényességével, és mára konyhatechnológiai

ArcSéfCsarnok sorozat 8. – Varju Viktor executive séf

Először a cinkotai gyerekeknek főzött, ma pedig már Négyházmajor néven, Acsán valósítja meg terveit Varju “Vili” Viktor séf. Interjúnkban elmesélte, hogyan ragadt rá a Vili becenév, milyen volt 30 évig Bíró Lajos mellett dolgozni, és megtudhattuk tőle azt is, hogy még a pandémiának is lehet pozitív hozadéka.   Mikortól része az életednek a gasztronómia? Azok

ArcSéfCsarnok sorozat 7. – Pap Márk séf

Pap Márk jelenleg a Mercure City Center executive chef-je. Első tapasztalatait a Mercure Koronában szerezte, és olyan legendák mellett tanulhatott, mint Gran József vagy Nemeskövi Dénes. De milyen élményeket szerzett külföldön, és hogyan alakította ki  a Hotel Nemzeti Budapest konyhai koncepcióját? Interjúnkból kiderül. Mikor döntötted el, hogy az életed meghatározó része lesz a gasztronómia? Sablonos

A Golden Season menü új korszakot nyit az Arany Kaviár történetében

Az idén 30 éves étterem egy kolumbiai kutató-fejlesztő séffel dolgozta ki új koncepcióját, ami ennek köszönhetően egy igazi gasztrosokk. Október 23-án kóstolhatták először a vendégek az Arany Kaviár 30. évfordulóját ünneplő Golden Season menüjét, amely egyben izgalmas új korszakot is nyit az étterem történetében. A markáns megújulás az elmúlt fél év háttérmunkájának eredménye. Kanász László

A MészárSteak a húsimádók törzshelye Budapesten

Ez a fiatalos és laza bisztró jellegű étterem egy üde színfolt a városban. Most az egyik tulajdonossal Szekula Lászlóval és az üzletvezetővel Ambrus Márkkal beszélgettünk.   A mostani megváltozott helyzettel hogyan készültök a vendégekkel a hétköznapokban és a hétvégén?   Ambrus Márk: Per pillanat az a legfontosabb, hogy vírushelyzet ide vagy oda, nálunk semmi probléma

Egy csipetnyi Budapest: megnyitott a Little Budapest

Szexi, kozmopolita hellyé alakult a Madoff bár utódja, a Hercegprímás utcai Little Budapest. A Bazilika melletti bar-restaurant ötvözi a hagyományos ízeket és a modern konyhatechnológiai megoldásokat.     Akár egy kellemes belvárosi sétát is megkoronázhatunk azzal, hogy elfogyasztunk egy magyaros vagy franciás bisztrófogást a Little Budapestben. A szezonálisan megújuló menü olyan finomságokat kínál, mint a rozé

Megvan a biztos továbbjutás, a magyar Bocuse csapat ott lesz Lyonban!

Október 15-16-án lezajlott a Bocuse d’Or Európai Válogatója az észtországi Tallinnban. Veres István és a magyar csapat egy rendkívül erős mezőnyben a biztos továbbjutó 9. helyen végzett.   Minden idők egyik legrendhagyóbb Bocuse d’Ora zajlott le az elmúlt két napban, amelyet a nagyközöség bevonása nélkül, az időpontokat kétszer is elhalasztva rendeztek meg. Azért is van

Jamie Oliver új éttermet hoz Budapestre

Jamie Oliver olasz étterme és pizzeriája után hétfőtől a Jamie Oliver’s Diner vagány ételei is elérhetők lesznek Budapesten!     Első lépésként, hogy minél hamarabb megkóstolhassátok egy igazi amerikai diner Jamie-féle kínálatát, a Wolton, házhozszállítás útján találkozhattok vele. Kíváncsiak vagyunk véleményetekre, ezért kóstoljátok meg otthon házhoz szállítva vagy a Budai Várban, a Jamie Oliver’s Italianben a

Kató néni finomságai

Kató néni fagyis finomságai – az olasz-magyar kombó!  Ki ne találkozott volna „Kató Néni Finomságaival” a karácsonyi vásárokon, a Városligetben vagy akár a budapesti belvárosban? Az idén 20 éves évfordulójukat ünneplő csapat továbbra sem dől hátra és elégszik meg eddigi sikereikkel, új területre merészkedtek és belevágtak a fagylaltkészítésbe is. A kezdetekről és az új tervekről beszélgettünk Fekszi Gyöngyi cégalapítóval (Kató Néni lányával), Balogh Lilivel, (Kató néni unokájával) és az egy igazi olasz fagylaltkészítő családból származó Luca Marogna-val. Miért éppen „Kató néni”? Balogh Lili: Nem véletlenül

Új hely Szentendrén: Ristorante LaPasta

Az olasz tészta a kulinaritás egyik legnagyszerűbb találmánya, köszönhetően az összetevők egyszerűségének és az ízek utánozhatatlan változatosságának. Az Ristorantee La  Pasta egy nagyon különleges étterem: szuper enteriőrrel és látvány konyhával várja az ide érkezőket. Mindenképp érdemes kipróbálni, utána garantáltan vissza fogsz térni. Végh Attilával, az  egyik  tulajdonossal beszélgettünk.   Hogyan vágtatok bele ebbe? Már volt

Autentikus Görög ízek Budapest szívében

Budapesten immár két helyszínen (Madách Imre út 1. és Hercegprímás utca 4.) is megkóstolhatjátok az igazi görög gyros-t és souvlaki-t, ahogy a Blue Agori készíti: friss és letisztult – hagyományosan görög! Ételeik nagyon finomak, egészségesek és a legjobb alapanyagokból készülnek, melyeket elérhető árakon fogyaszthattok.   A Blue Agori egyik megálmodójával és tulajdonosával, Stravosszal beszélgettünk: A kis

Opera Gin, a második arany is megvan!

Második arany – A szakma legrangosabb nemzetközi versenyének számító londoni IWSC-n is, kiemelkedően magas pontszámmal aranyat nyert az Opera Gin Budapest   2020. augusztus 10. – Magyar ginként egy újabb, ezúttal a legkomolyabb nemzetközi szakmai elismerést szerezte meg az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, az alig másfél éve debütáló Opera Gin Budapest. Az újpesti főzde így

Új ízekkel, de a megszokott csapattal és minőséggel tért vissza a Tapassio

A koronavírusból talpra állva, felfrissült menüvel nyitott újra a Tapassio a Bazilikánál, hogy még többekkel ismertesse meg a tapasozás élményét. Az étterem a spanyol tradíció képviselete mellett nem riad vissza attól sem, hogy egy csipetnyi magyaros ízvilágot keverjen a mediterrán különlegességek közé.   “Mindig vannak újdonságok, hiszen rendszeresen felülvizsgáljuk az étlapot, mire van igény, mennyire harmonizál

Tihanyi séf fesztivál

Egy gasztrofesztivál, amit nem a nagy márkák, hanem a hazai alapanyagtermelők támogatnak Az első Séf Fesztivál Tihanyban debütál, és a szervezők szándéka szerint minden évben megvalósul A koronavírus árnyékában a magyar csúcsgasztronómia szereplőinek közreműködésével gasztrofesztivált szervezni merészség. A Séf Fesztivál alapítói azonban még egy csavart visznek a programba, hiszen nem a megszokott szabadtéri rendezvényes, food

Rangos francia érmet hozott el Bordeaux-ból az egri pincészet

Ezüstérmet kapott a Varsányi Pincészet egyik tétele a 44. alkalommal megrendezett Challenge International du Vin borminősítő versenyen. Az Egri Borvidékhez tartozó verpeléti pincészet Grand Selection sorozatából a Debrői Hárslevelű Superior vívta ki az elismerést a Palais des Congrès-ben, Bordeaux mellett. A világ egyik legnagyobb boros megmérettetésén évről-évre mintegy 4 ezer bort vaktesztel 2 napon át

Olasz klasszikusok a zöldövezetben

A rózsadombi Porcellino Grasso étterem kitartó törzsvendégi körrel büszkélkedhet, nem véletlenül: törekvésük, hogy a vendégek ne csak a különleges alkalmakkor, hanem a hétköznapokon is kedvet kapjanak ide ellátogatni. Az autentikus olasz konyha, a család- és gyerekbarát, laza szellemiséget képviselik, ezt tudatosan szolgálja a tágas terasz és a játszósarok is. A Porcellino 2007-ben nyitott, azóta is

„A jó ramenhez szenvedély kell!”

A ramen nemcsak étel, hanem élmény, szenvedély és kultúra is egyben. Felhősi Attila, amellett, hogy híresen jó koktélokat csinál, már több mint egy évtizede él az ázsiai levesek bűvöletében, és négy éve kísérletezik a saját ramen receptúrájával. A végeredmény magáért beszél, sorban állnak a vendégek a lakáséttermekben, hogy megkóstolhassák az ételt, ami nem csoda, hiszen Attila

Sztárséf receptek : Lecsó Bicsár Attila séftől

Hozzávalók:  10 db tv.paprika 4 db paradicsom 2 nagyobb fej vöröshagyma 4 nagyobb gerezd fokhagyma 4 tk fűszerpaprika 1 kk őrölt kömény 1 szál kolbász 100 g szalonna 1 db hegyes erős paprika ( opcionális ) Só Előkészítés: A paprikákat kicsumázzuk, alaposan átöblítjük. Először hosszában kettévágjuk. Az ereket kivágjuk, majd tovább daraboljuk. A paradicsomokat 10-15

A Costa meghódítja a magyar piacot

A kávét eleinte nem itták, hanem ették: szárított szemeit rágcsálták, mert úgy gondolták, hogy különleges erőre kapnak tőle. A statisztikák szerint ma a világon naponta több mint 2 millió csésze kávét fogyasztunk el. Hazánkban a felnőtt lakosság napi 2,7 csészényi kávét iszik, bár Magyarországon a kávé leginkább funkcionális, a reggeli ébredést segítő ital, egyre többen

Ahol Bonnie és Clyde is mind a tíz ujját megnyalná!

A Ferenciek terénél, a Bonnie Restró az a  hely ahová ha betérsz olyan, mintha egy képregénybe léptél volna be! Ebben az „Archer-hangulatú” étteremben egész nap finom ételeket és italokat kóstolhatsz. Legyen szó egy kiadós reggeliről, jó kávéról, burgerről, ebédmenüről, vagy frissensültekről, a Bonnie Restróban garantáltan nem fogsz csalódni! –Jenei Viktória üzletvezetővel beszélgettünk.   Hogyan indult a Bonnie

Van élet a klasszikus halas recepteken túl!

Van egy hely a fővárosban, ahol kizárólag hazai alapanyagokból készítenek ínycsiklandó halas fogásokat, az újszerű ételek mellé pedig házi szörpöket, kézműves söröket és kis pincék remek borait kínálják. Céljuk, hogy a magyarok több halat egyenek, a külföldiek több hazai halat kóstoljanak, valamint az is, hogy bebizonyítsák, hogy halból is lehet izgalmas fogásokat készíteni – Lévai

Megnyitott aMajomhoz!

Nehéz időszakon van túl a magyar vendéglátás, többek között ezért is igazi felüdülés a Városmajor összefüggő zöld lombjai között felfedezni a mindössze két hete megnyitott titkos kertet. aMajomhoz névre keresztelt udvar nem kisebb küldetéssel indult, minthogy minden este izgalmas zenei- és kultúrprogramokkal pezsdítse fel Budát.   Az utóbbi években a kulturális, gasztronómiai és zenei események

Séf fesztivál Tihanyban

Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómia szerelmeseit a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között. A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi

Paprikás krumpli Bicsár Attila séftől

  Paprikás krumpli Hozzávalók : 1 kg burgonya 2 közepes fej vöröshagyma 1 db paradicsom 1 db paprika 3 db virsli 1 szál kolbász 3 tk fűszerpaprika só, őrölt kömény Olaj   Előkészítés : A burgonyát meghámozzuk, összevágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A paprikát, paradicsomot apró kockákra vágjuk. A virslit feldaraboljuk, a kolbászt karikákra vágjuk.

A 360 bar a toppon vár! Rooftop bárok Budapesten 2.

Évek óta a főváros egyik legismertebb kulthelye a 360 Bar, ahol télen iglukkal, nyáron élőzenével vagy DJ settel, és nem mindennapi bulikkal várják a város tetején a vendégeket. Budapest zöld oázisa igazi nyári hangulatot varázsol látogatói mindennapjaiba immáron hét éve, most pedig egy kis változásra készülnek. Régóta tervezték, idén pedig meg is valósítják: ettől a

Visszatért a párizsi hangulatú brunch

Hedonista, stílusos és ízig-vérig francia: talán így jellemezhető a pesti gasztrorajongók kedvence, az A La Maison Grand, ami ami évek óta fix pont a brunch-térképen. A Szervita téri étterem óriási szerepet játszott abban, hogy a brunch belopja magát a hazai közönség szívébe. Sokan próbálkoznak a reggelit és ebédet egyesítő műfaj meghonosításával, ám kevesen teszik ezt

Spanyol tengerparti hangulat Budapesten

Talán nem ez lesz az év, amikor a legjobb döntés végigjárnunk Európa tengerpartjait. Az viszont biztos, hogy már ki vagyunk éhezve a mediterrán pezsgésre! Épp ezt szállítja nekünk a Pintxo különleges tapas-kínálatával, igazi spanyol borokkal és a könnyed életérzéssel, ami olyannyira jellemzi ezt a régiót.   A Múzeum-körút és a Károlyi kert közelében megbújó Pintxo

Megnyitott a Dobka

Sokak kedvence volt az elmúlt három évben a Cupákos, az idők azonban változnak és egyre nagyobb az igény a könnyedebb ételekre is. Természetesen Tasnádi Ákos séf is a legújabb trendekhez igazodva alakítja fogásait, és már az elmúlt hónapokban is sokat változott a Cupákos kínálata, most pedig új köntösbe bújt az étterem, amely mostantól Dobka és

Fagylalt a felhők felett

Boldog, örömteli, felhőtlen lét – fagylaltdesszert formájában A Cloud 9 angol kifejezés, annyit jelent: boldog, örömteli, felhőtlen lét. Janovszky Márk és Dobár Attila számára ez az érzés a fagylaltban testesül meg, így tavaly nyárra, évekig tartó előkészületek után Budapest belvárosában, az Arany János utcában megnyitották a Cloud 9 fagylaltdesszertezőt. Most pedig az első születésnapjukat ünneplik.

Azért fizet egy budapesti étterem, ha nem lájkolod őket

Azért fizet egy budapesti étterem, ha nem lájkolod őket Szokatlan akciót indított egy belvárosi étterem, hogy kimozdítsa az embereket a számítógép elől. A Tapassio nevű tapasozó 3000 forintot von le mindenkinek a számlájából, aki felvállalja, hogy egy hétig nem lájkolja a Facebook-bejegyzéseiket. Ezzel a húzással szeretnék ösztönözni a lakosságot arra, hogy a koronavírus miatti bezártság

A steak sztori / MészárSteak Kitchen

„Büszkék vagyunk arra, hogy ennyi embert beléptettünk a steakek világába” – a MészárSteak sztori Magyarországon sokan azt gondolják, hogy a steak egy „túl drága műfaj”. Van viszont egy steakház a belvárosban, amely kifejezetten azzal a céllal nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy minél több emberrel megismertesse a steakek csodálatos világát. A húsok megbízható, minőségi beszállítóktól

Gourmet Fesztivál 2020- téma az “Örökség”

    Május 21. és 24. között az ország legjobb fővárosi és vidéki éttermei, cukrászdái, borászatai, bárjai sorakoznak fel a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon, a már megszokott helyszínen, a Millenárison, a korábbinál is nagyobb területen. Idén az “örökség” jegyében ötven séf, az ország legismertebb szakemberei készítik el a számukra legkedvesebb ételeket a hazai gasztrokultúra legkedveltebb

ÉtterEmber sorozat Beke Zsolt-Il Pastaio Ristorante

„Szeretnénk jelen lenni a mindennapok gasztronómiájában” Beke Zsolt szerint a vendéglátás olyan, mint az élménymotorozás: ha valaki belekóstol, rögtön a szívébe zárja! A szakma iránti szeretete egészen fiatal korára nyúlik vissza. Már gyermekként besegített a nagybátyja, Ertl Imre, által Budaörsön üzemeltetett utasellátó éttermének működtetésébe. Ekkor még csak szakácstanuló volt, de már akkor világossá vált mindenki számára,

Arany Kaviár már 30 éve

A harmincadik születésnapját ünneplő Arany Kaviár az Év Éttermi Szervíze díjat kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán!   Hogy milyen ma egy harmincas? Ereje teljében van, pezseg, teli van élettel, már sok mindent letett az asztalra, de még fényes jövő áll előtte! Az idén a fennállásának harmincadik születésnapját ünneplő Arany Kaviár pontosan ilyen.

Az Év Ifjú Séftehetsége, Mede Ádám-Laurel étterem

2020–as év sem indulhat másképp, mint a megszokott és az év egyik legrangosabb gasztronómiai eseményeként számon tartott, Dining Guide Év Étterme Gálával, ahol számos más elismerés mellett átadták a Miele által támogatott, „Az Év Ifjú Séftehetsége” díjat is.   A Dining Guide jelenleg az egyetlen étteremkalauz itthon, amely az egész országban tesztel, mindemellett a legnagyobb

ÉtterEmber sorozat – Korchmáros Tamás-Brunch Bistro

Külföldi utazásai során sok étteremben megfordult, és idővel formálódni kezdett benne a gondolat, hogy saját helyet nyit. A kezdeti időszak nem volt zökkenőmentes, mára viszont két fővárosi éttermet is sikeresen vezet, ahol finomabbnál finomabb ételekkel, frissen facsart levekkel, smoothiekkal, salátákkal, szendvicsekkel és kávéval várják a vendégeket egész nap – Korchmáros Tamással beszélgettünk.   Hogyan kerültél

Ma kiderül! Top 100 legjobb étterem

Várhatók-e változások az élmezőnyben? Mely Magyarország legszerethetőbb étterme, és melyik az, ahol a fenntarthatóság is szempont? 2019 sok új nyitást hozott, veszélyben a régi éttermek vezető pozíciója „Az elmúlt évek tekintetében azt azért nem mondhatjuk, hogy tavaly extrém nagy volt az új nyitások száma, de valahogy az idén tényleg több, igazán jó új étteremmel gazdagodtunk.

ÉtterEmber sorozat, Tóth József avagy a Black Cab story

„Meditálás közben születnek a legjobb ötletek” – Az ÉtterEmber sorozat legújabb részében Tóth Józseffel, a Black Cab tulajdonosával beszélgettünk Karrierje azzal indult, hogy kiment külföldre szerencsét próbálni, ahol olyan híres vendégeknek szolgált fel, mint Elton John, Brad Pitt, Jennifer Aniston és a Red Hot Chili Peppers tagjai. Bejárta a fél világot, végigment a ranglétrán a

Megnyitott az Easy Wine

A belvárosi Easy Wine-ban fúziós bisztró konyha és a leginnovatívabb borkóstoló rendszer várja a vendégeket. Ez az első hely itthon, ahol saját magunk sommelier-i lehetünk, köszönhetően közel 100 remek bornak és egy különleges berendezésnek. Könnyed, játékos élmény kezdő borkedvelőknek és tapasztalt szakértőknek egyaránt.   Az Easy Wine borbár és bisztró kettőse az egyben, ahol az

ÉtterEmber sorozat, Eran Friedman-avagy a Pizza Me story

„A minőséggel nem rizikózunk!” –az ÉtterEmber sorozat legújabb részében Eran Friedmant, a Pizza Me tulajdonosát kérdeztük Izraelben nőtt fel, de a szíve mindig Magyarországra húzta. Kezdetben ingatlanokkal foglalkozott, a főzés hobbiként indult nála, de miközben kedvenc olasz pizzájukat falatozgatták Giannival, gyakran szóba került, hogy egyszer majd belevágnak egy közös vállalkozásba. A Pizza Me sztori egy igazi

Már a klasszik koktél nem trendi?!

Felhősi Attila kreatív bartender szerint átalakulóban van a koktélvilág! Ki ne hallott volna a klasszikus Sex On The Beach koktélról, vagy a Tequila Sunrise-ról? Bár ezek az italok sosem mennek ki a divatból, az biztos, hogy olyan új trendek jelentek meg a koktélok világában, melyek teljesen átalakítják az esernyős-szirupos koktél-sztereotípiát. A változásokról Felhősi Attilát, a Blue Fox

Delibaba Szendvicsműhely – szendvicsek újragondolva

A szendvicsben nem csak az egyszerűséget, hanem a lehetőséget látják. Minden összeállításuk alapja egy vagy több már hírnevet szerzett hazai kistermelőtől származik. Náluk a főzésnek csak a fantázia szab határt, így a vendégek akár olyan ikonikus magyar ételek szendvics változatát is kipróbálhatják, mint a gulyásleves vagy a paprikás csirke – Annával, a Delibaba tulajdonosával beszélgettünk.  

Nebuta: Az étterem, ahol szilvalekvárral is eheted a japán batyut

Forgalmasan indult a január a főváros legújabb japán éttermében, nem véletlenül: a Skála Metró épületében nyílt Nebuta nem csak letisztult dizájnjával hívja fel magára a figyelmet. A látványkonyha profi csapata azon munkálkodik, hogy végre megtanuljuk, meddig kell főzni a valódi rament és milyen körettel eszik a tonkatsut. A Nebuta egy jól sikerült japán út után

Buddies burger

Az étterem több, mint négy éve nyitotta meg kapuit a Magyar utcában. A Buddies Burgerben elsődlegesnek tartják, hogy a legjobb minőségű alapanyagból dolgozzanak és hogy kínálatukban mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.  Az ételek minőségén kívül arra is törekednek, hogy mindenki jól érezze magát náluk–   Hogyan indult a Buddies Burger története? A Buddies Burgert ketten alapítottuk

Egy sikertörténet folytatása

Szinte pontosan egy évvel ezel tt adtuk közre a nagy örömhírt, miszerint Menyhárt Attila,a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízs cukrász kiadványába. A megjelenésnek nemzetközi szinten is nagy sikere volt, benne volt a leggyakrabban kedvelt, illetve a legtöbb letöltést hozó anyagok toplistájában. Várható

Superbowl közvetítés élőben

2020. február 2-án magyar idő szerint 21:30-kor kezdődik a világ legnézettebb sporteseménye, a Super Bowl döntő. Idén a Spiler Budában is 3 óriás kivetítőn nézhetitek a meccset és a világhírű halftime showt, amelynek előadója idén JLo & Shakira lesz. Egy speciális menüvel várnak minden amerikai foci rajongót: kézműves burgerek mindenki igényeinek megfelelően, egy külön erre

ÉtterEmber sorozat- Horváth Zsolt / KicsiZso

A legtöbben csak KicsiZsóként ismerik. Gyerekkorában nem gondolta volna, hogy egyszer szakács lesz, sőt, feltaláló! Hazánkban az elsők között kezdett el BBQ -val foglalkozni, és az ételek elkészítésén túl a sütők gyártása is nagy szerepet játszik az életében – Horváth Zsolt séffel, a BodrogSmoker megálmodójával beszélgettünk.   Mi volt az első meghatározó gasztronómiai élményed? Amikor először

ArcSéfCsarnok sorozat 5. – Bicsár Attila, a „falusi gourmet” megalkotója

Már tizenkét éves korában tudta, hogy főzéssel akar foglalkozni. Az egyszerű receptek soha nem érdekelték,inkább azok az ételek mozgatták meg a fantáziáját, amelyekben van valami „csavar”. Két évtizedig volt az Alabárdos Étterem séfje, aztán új kihívásra vágyott, így egy londoni, majd egy floridai kitérő után hazatért, hogy segítsen a Sauska ’48, és a Traktor Étterem megnyitásában.

RetroBurger– egy különleges hamburgerező, nem csak nosztalgiázóknak

Zsemle, húspogácsa, lilahagyma, kígyóuborka, paradicsom, szószok. Ezek a hagyományos retro burger összetevői, amibe ha beleharapunk, azon nyomban előtörnek belőlünk a gyerekkori emlékek. A RetroBurgerben a klasszikus ízek mellett kreatív variációkkal is találkozhatunk, hiszen számtalan feltétet hozzáadhatunk az alap burgerhez, és legalább ötvenféle szószból választhatunk–Ofella József tulajdonossal beszélgettünk. Miért választottad a hamburgert? Nem én választottam a hamburgert,

A tapas mánia elérte a Bazilikát

A Bazilika mellett nyitott meg Budapest legújabb étterme a Tapassio, ahol olasz-magyar-spanyol séfgárda állított össze különleges tapas kínálatot és remélik, hogy a „minifogásokkal” az egymással osztozás örömét is átadják a hozzájuk érkezőknek. A tapas-kóstolásnál ugyanis kevés finomabb és szórakoztatóbb szokás létezik. A Tapassio ötlete éveken át érlelődött, amíg a körülmények úgy hozták, hogy a két

ArcSéfCsarnok sorozat 4. Sárközi Ákos, avagy út a Michelin csillagig

Eredetileg fotográfusnak készült, végül az ország egyik legjobb séfje lett. Szívesen átadja tudását az új generációnak, és a mai napig hálás azoknak a mestereknek, akik alakították a személyiségét. Vallja, hogy mindenben lehet találni valami pozitívat, kivéve Máté Péter zenéjében, mert érte soha nem rajongott igazán – Sárközi Ákossal beszélgettünk. Állítólag volt idő, amikor nem is

„Csak akkor kapsz, ha te is adsz”

A Firpo Burgerben a vendég az első „Bőséges adag, minőségi étel, átlagáron” csupa ehhez hasonló kiváló értékelést olvashatunk a FirpoBurger vendégkönyvében. A büfében úgy húszféle kreatívan összeállított hamburgerből lehet választani, de egyre gyakrabban telepednek ki rendezvényekre is. Saját elmondásuk szerint ma már fél Pestet ők látják el burgerrel! – Rubics László tulajdonossal beszélgettünk. Legutóbb rendhagyó módon a

Top reggelik Budapesten 2019

    1. Maison Grand Budapest Ha valaki szeret reggelizni, akkor a Maisont ki kell próbálnia, hogy részese lehessen egy igazi, vérbeli reggelinek! A Maison a reggeliről és a brunchról lett ismert. Nagyon sok a külföldi vendég, akik már eleve az Instagram fotó vagy éppen a TripAdvisor miatt jönnek ide. Ha nincs előre asztalfoglalásod, és

Érezd magad jól és egyél egy jót! avagy az Input sztori

Már amikor beléptem az ajtón, elfogott egy nagyon különleges érzés, ami egyszerre volt nyugodt, laza és felszabadult. Mindenki mosolygott, kedvesen köszöntött, érdeklődött. Nagyon jó volt az első benyomásom, ami valljuk be őszintén nemcsak a szerelemben nagyon fontos. A hely egyik tulajdonosával, Ritával és a chéffel, Bacsa Gáborral beszélgettem.     Hogyan is indult az Input Kitchen &

Kinek lesz jó a kötelező borravaló?

Könnyen felvettem tempót, amikor Amerikában vendéglátóztam, mert határainkon kívül talán csak az Államokban várják el ilyen szinten a borravalót. Kerek szemekkel hallgattam, amikor újoncként kioktattak: „aprót nem fogadunk el, a fémpénzt nyugodtan add vissza!” Ha pedig nem akart valaki borravalót adni, meg kellett kérdezni, hogy volt-e kifogása a munkánkkal. Láttam leeresztett kerekekkel elinduló vendégeket, akit

Tényleg mindenki bartenderként kezdte? – Itt vannak a híres vendéglátósok!

Mióta Budapesten megsokasodtak a filmforgatások, azóta megnőtt az esélye a külföldi világsztárokkal való véletlen vagy vágyott találkozásoknak. Mivel ők is laknak, esznek-isznak valahol, a jónevű hotelek és éttermek kényeztetik elsősorban ilyen típusú véletlen meglepetésekkel munkavállalóikat, de van erre esély azért egyszerű földi halandóként is. Többek között itt egy újabb ok a kifogástalan szakmai tudás megalapozására.

A kegyetlen igazság a topkonyhák színfalai mögött

Amikor egy drága étteremben lerakják elénk az ételt, csak az ott dolgozók munkájának végeredményét látjuk. Nem is gondolnánk, mi zajlik a konyhában addig, amíg a fogásra várakozunk. Alvásmegvonás, szexuális zaklatás, katonás szigor, lelki terror – vendéglátóipari dolgozók elrettentő történeteket mesélnek arról, milyen a legmenőbb éttermekben dolgozni. Vigyázat! A jelenség létezik, de szerencsére itthon is nagyon

Így neveld a bártendered! – Titkok és tippek a pult túloldaláról a legjobbaktól

Ne, kérlek, ne fütyülj a pultosnak, nem egy kutyától akarsz rendelni – tisztázzuk az elején! A főváros legjobb bárjainak mestereit kérdeztünk arról, melyik vendéget szeretik, és mivel lehet őket az őrületbe kergetni. Nincs könnyű dolga annak, akinek estéről estére végi kell nézni, ahogy emberek összeverekednek, mások meg egymásba szeretnek; akinek első randikhoz és szakításokhoz is

Micsoda idők! – De tényleg, miért kezdett el Pierre egyáltalán étterembe járni?

Van, amikor ráhagyjuk, hadd dohogjon, máskor jókedvű, mert jót evett. Két mozdulatból tudjuk, hogy milyen lehetett az előző napi éttermi élménye, rá van írva az arcára. Nekünk sem mindig könnyű vele, tudjuk, az éttermeknek sem:) Ezért megkértük, mesélje már el, hogy kezdődött ez az egész. Portások, beengedés, félhomály és szerelmi búvóhelyek: Vajda Pierre éttermi kalandjainak

Fővárosi zsánerképek

Egy elfeledett, de tehetséges ügyvéd, Báttaszéki Lajos író és publicista, humorisztikus írásait terítjük az asztalra. Nem csoda, hogy könyveit ma nem olvashatjuk: „a magyar szellemi életnek a zsidó szerzők írói műveitől való megóvása tárgyában kibocsátott 10.800/1944. M. E. számú rendelet 7. §-ában foglalt felhatalmazás alapján műveinek a közforgalomból való kivonását elrendelem.” Szerencsénkre kezünkbe került egy

Kávéház és bodega a Kálvin téren

Ma bárki lehet étterem- és kávéháztulajdonos – ki tudja, mit hoz a sors –, csak pénz kell hozzá. Abból viszont sok. A szakértelmet és a vendégekkel való bánásmódot se kéri számon senki. De hogy sikeres lesz-e az üzlet, azt majd a vendégek eldöntik. Régen is majdnem ugyanígy volt. A mai Kálvin téri szálloda helyén állt

Angyal vagy fantom – Te melyik vendég vagy?

Nem úgy van az, hogy semmi izgalmas nem születhetett mondjuk a hetvenes években, hiszen kezünkbe akadt Füzy Pálné A vendég száz arca című kötete, amelybe merülve az alábbi kivonatos futammal tértünk vissza. Ahhoz, hogy a vendég megelégedését kiérdemeljük, mélyen és közelebbről kell megismernünk az egyes típusokat, mert amennyire nem egyforma az alaptermészetük, és nem azonosak

Az első étteremkalauz – Grimod de la Reynière legendája

Grimod de la Reynière a világ első étel- és étteremkritikusa volt. Szigorú megfigyelőként, élesszemű és ízlelésű kritikusként ő írta a „A vendéglátók kézikönyve” máig híres alapvetést, amit aztán évente kiadott a kora 1800-as évek Párizsában (Manuel des Amphitryons) „Az ínyencek almanachja” címen. Ez nevezhető az első étteremkalauznak. Társasági forgatag Grimod tehetős családban született Párizsban 1758-ban.