A balatonszemesi Kistücsökben nagyon is értenek ahhoz, mi kell a nyári hőségben kitikkadt, éhes magyar gyomornak. Csodálatos, húsmentes, könnyed, töltött káposzta, őrületes kaporhabbal.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej idei káposzta
- 100 g tört búza (bulgur)
- ½ dl repceolaj (hidegen sajtolt)
- 1 cs petrezselyem és koriander zöldje
- ½ dl almaecet
- ízlés szerint só és bors
- 1 csomag kapor
- 1 db paradicsom (lehet szárított is)
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit leforrázzuk, kierezzük.
Elkészítjük a tölteléket hozzá: sós vízben főtt bulgur – repce olaj – finomra vágott koriander és petrezselyem zöldje – pici alma ecet, só, bors.
Betöltjük a leveleket (hagyományosan). A maradék tölteléket zöldség alaplével és kaporral sűrű tejszín állagúra turmixoljuk és habszifonba töltjük.
A káposztafej belső részét szeletelő géppel vékonyra szeljük. Sózzuk és egy pici cukorral ízesíthetjük. Almaecetet és repceolajat adunk hozzá és a meghámozott apró kockákra vágott paradicsomot. Tálalás: a töltött káposztákat kettévágjuk, a tányérra helyezzük mellé pedig jön a káposzta saláta és a kaporhab.
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra