Teraszozz Pesten! A 6 legkedvesebb helyünk a flaszteren

Nyáron, kiülni, teraszon fröccsözni-aperolozni, vagy ebédelni, fenséges! Tudják ezt jól a pesti aszfalton is, nincs az a zsebkendőnyi, fél autóra elegendő felület, amelyből a tulaj ne próbálna teraszkát varázsolni.  A cél, hogy a nyüzsgő, városi forgatag részei maradjunk, úgy hogy közben két lépéssel hátrábbról szemléljük mindazt.

Opera Café

Hogy megjöjjön a békebeli kiülős, kávézgatós hangulat, menjünk vissza az időben 100 évet, és huppanjunk le az Opera Café kényelmes székeire. Előadás előtt, vagy után gyönyörködjünk az Andrássy út egyedülálló hangulatában egy pohár pezsgő mellett. 

(Fotó: Opera Café Facebook)

ÉS Bisztró

A pesti belvárosi sétálóutcán, a Kempinski aljában teraszos vacsi, vagy csak egy pohár frissítő kihagyhatatlan. Az ÉS Bisztróban klasszik monarchiabeli fogásokkal, steakkel, grillekkel és a város legjobb hamburgerével felszerelkezve várják nem csak a turistákat.

(Fotó: Facebook)

Kollázs Brasserie & Bar

Pesten azért is jó teraszon vacsorázni, mert a kilátás Budára néz. A Kollázs teraszáról pedig egyenesen a Dunán és a Lánchídon pihentethetjük tekintetünket. Miközben Budapest vitathatatlan szépségeiben gyönyörködünk megkóstolhatjuk Győrffy Árpád séf kretaív fogásait.

 

(Fotó: Facebook)

Bestia

Pest legpörgősebb gasztroterén, a Bazilika mögötti Szent István téren részesei lehetünk a pezsgésnek, ha a Bestia teraszát választjuk. Ez nem egy buli előtti alapozóhely, ez maga a bulihely: kézműves magyar sörökkel, amerikai kocsma feelinggel: szaftos bbq húsokkal, hamburgerrel, kolbásszal. Pszt, pláne kedden.

(Fotó: Facebook)

Liberté

Az egyik legszerethetőbb hely Pesten, hiszen pont olyan, mintha otthon lennénk, vagy a nagyi pesti nappalijában: a reggeli teraszos kávétól az esti kültéri vacsoráig, és a kettő között is bármit elkölthetünk itt náluk. Gazdag reggelik, elnyújtott brunchok és délutáni borozgatások.

(Fotó: Facebook)

Kertem

A városligeti ellenállás szimbolikus helye, mely a Városliget fáinak védelmében indult mozgalmak központja. Igaz, költöznie kellett, jelenleg az Olof Palme ház előtti zöldet uralja, nyáridőben kötelező: “Gyermek-, bicikli-, kutya- és emberbarát kocsma”.

(Fotó: Facebook)

Írjon véleményt