INSTA válogatás – Szenvedélyük a főzés

Egytől egyik gyönyörű nők, akik menet közben lettek a konyhaművészet mesterei, hiszen egyikük sem szakácsnak készült gyerekkorában, mégis előbb vagy utóbb a konyhába vezette őket a főzés szenvedélye. Izgalmas, színes és gyönyörűen megkomponált fotóikat pedig naponta követhetjük az Instagramon.

Marte Marie Forsberg

Marte Marie Forsberg norvég fotós, aki 15 év utazgatás után telepedett le az angliai Dorset-ben, ahol egy 200 éves kastélyban él kutyájával, Whiskey-vel. Milánóban divattervezést, San Franciscóban pedig művészettörténetet tanult. Étel-, és életmódfotósként dolgozik nemzetközi magazinoknak, főző-workshopokat tart (mostanában édesanyjával, akitől főzni tanult), és idén októberben megjelenő szakácskönyvén dolgozik. 

Mimi Thorisson

Multikulti gasztroblogger. Hongkongban született és nőtt fel, jelenleg Franciaországban él izlandi férjével, három gyerekükkel és számtalan kutyájukkal. Receptjeivel rendszeresen szerepel a Vogue, a Madame Figaro, a Food & Wine, az Elle és a The Telegraph hasábjain. Szakácskönyvei praktikusságuk és sajátos hangulatuk miatt igen népszerűek. 2016 óta a l’Occitane kozmetikai márka franciaországi nagykövete. Szenvedélyének, a főzésnek él.

Nikole Herriott

Az egykori cukrász jelenleg fotósként dolgozik. Asztalos apjával 2008-ban alapította Herriott Grace nevű dizájnüzletét, ahol az édesapja által faragott kanalakat, tálakat, tálaló készleteket, újabban pedig exkluzív porcelán- és kőedényeket, válogatott háztartási cikkeket, kiegészítőket árulnak. Cukrászworkshopokat tart világszerte.

És a családi vállalkozás kézművestermékei:

Tombor Nelli

Tombor Nelli az egyik legszebb magyar modell. Férjével először Milánóban, aztán New Yorkban telepedtek le. Mára a főzés került fókuszba: 2015-ben felvették New York egyik legelismertebb gasztroakadémiájának (Institute of Culinary Education) egyéves séfképzésére. Ennek köszönheti, hogy egy éven át az angol Dryby oldal gasztroblogját vezethette. Nelli szerint a főzés lényege a gondoskodás és szeretet.

 

Írjon véleményt