5 ütős nyári koktél 2 hozzávalóból – Válogatás a legizgalmasabb Insta-oldalakból

A nyárestéken ki ne szeretne szabadtéren ücsörögni, esetleg otthon a kertben grillezni. A közös pont ezekben a programokban, hogy mindig akad egy kis fröccs vagy éppen sör. Azonban számtalan más opció létezik még italra. Ezek a szuper egyszerű, mégis különleges koktélok ütős alternatívát kínálnak, ha valami dögösebbre vágyunk.  

Campari és IPA

Az IPA egyre könnyebben beszerezhető, lassan minden bárban találunk valamilyen főzdétől. Camparival keverve pedig egyszerre édes és kesernyés kombináció, az összhatás pedig meglepően frissítő, főleg, ha adunk hozzá néhány szelet citromot is.

Becherovka és tonik

Azaz más néven beton. A tonik kesernyés ízét a cseh gyomorkeresű karakteres, fűszeres aromája, tökéletesen kiegészíti. Az elkészítéséhez facsarjunk egy kevés citromot a pohárba, öntsük fel 4 cl Becherovkával és tonikkal.

Gin és gyömbérsör

Ha a gin és tonik keveréke kezd kissé unalmassá válni, akár gyömbérsörrel is feldobhatjuk az esti koktélunkat. Az összhatás pedig az egyik legtökéletesebb nyárra: frissítő és kissé fanyar, és akár citrommal, mentával, sőt akár rozmaringgal is feldobhatunk.

Bourbon és barackos jeges tea

A kissé édeskésebb amerikai whiskykhez sokkal inkább passzol a barackos jeges tea, mint mondjuk a kóla vagy a gyömbér. Természetesen sokkal finomabb, ha a jeges teát saját magunk készítjük.

Prosecco és gyümölcs püré

A nyári kerti partik egyértelmű sztárja lehet, nem csak üdítően gyümölcsös és jól variálható, hanem szuper menő is. Készíthetjük bármivel, aminek épp szezonja van, barackkal, eperrel, áfonyával, sőt dinnyével is. Hozzáadott cukor nincs benne, így azok szívesen kortyolgatják, akik kevésbé édesszájúak.

A nyitóképet  Brooke Lark  készítette.

Írjon véleményt