7 budapesti hely, ahol finomabb a rántott hús, mint Bécsben

Ha vasárnap, akkor rántott hús, ha rántott hús, akkor nagyi! De mi van ha egyszer végre a nagyi is szeretné a vasárnapot a konyhapult helyett a megterített asztal mellett tölteni? A rántott hús csodáját szerencsére több budapesti étteremben is átélhetjük, ahol úgy készül a wiener schnitzel, mint Bécsben, vagy még jobban: borjúból, ahogy kell, és hagymás tört krumplival, ahogy szeretjük. Mutatjuk a helyeket, ahol érdemes vasárnap délben kikérni a rántott húst.

ÉS Bisztró

Jobb helyett el sem tudunk képzelni a tökéletes wiener schnitzel elfogyasztására, mint egy magyar-bécsi bisztró. A monarchiabeli kulináris alapokon nyugvó étlapon természetesen ott figyel a klasszikus borjú bécsi, mégpedig rukolás burgonyasalátával. 

Pest-Buda Bisztró

A Várban szinte minden étteremben kóstolhatunk bécsi szeltet, de nem minden helyen készül autentikusan borjúból. A Pest-Budában szerencsére nem spórloják ki a megfelelő alapanyagot, s a köretet is magunk választhatjuk meg a vínersniclinkhez: vajas petrezselymes burgonya, burgonyapüré vagy sült burgonya.

21 Magyar Vendéglő

A békebeli magyar konyha, így a rántott húsnak is, egyik fellegvára a várbeli 21 Magyar Vendéglő. A nagy klasszikusok eredeti rangjukat megőrizve, mégis a régieknél sokkal könnyedebbre komponálva érkeznek az asztalunkra.

Pierrot

Ha nem elégszünk meg az illatos és tökéletesre klopfolt borjú bécsivel, de még romantikára is szomjazunk, akkor feltétlenül a Pierrot éttermet válasszuk. Itt ugyanis a nagypolgári magyar fogásokat elegáns, kifinomult környezetben fogyaszthatjuk el.

Bock Bisztró Pest

A hely, ahol Bíró Lajos először megmutatta, hogyan kell kinéznie egy borjú bécsinek (és még sok más klasszikus fogásnak is). Itt mindig találunk valami hagyományosat, nagyon nem hagyományos kivetelezésben, de őrületesen finoman és gondosan elkészítve.

Fotó: Facebook

A Séf utcája

És a hely, ahová fél Budapest zarándokol minden délben, hogy megkóstolhassa Bíró Lajos borjú bécsiét, hagymás törtkrumplival. De elcsábulunk itt a sólet, a kolbászos lecsó és a véreshurkás burger láttán is. Legszívesebben a reggelt is itt kezdenénk egy lazacos, kaviáros omlettel.

Fotó: Facebook

A Séf asztala

Wolf András séf jóvoltából a tökéletes bécsi szelet immár a plázák világában is elérhető. Innentől tehát nem ér a szánkat húzni, ha valaki tökéletes vasárnapi ebédre invitál bennünket a Westendbe a hét bármelyik napján. A Séf asztalában a kombinálási lehetőség pedig tovább bővült egy újabb klasszikus magyar fogással: a rántott húsos szendviccsel. A minőség persze továbbra is a fő irányelv marad.

Fotó: Facebook

Írjon véleményt