A tökéletes nyári vendégváró: Fogas csicsókachipsszel és füstölt paradicsomszósszal

Hiába halljuk mindenfelől, hogy lassan vége a nyárnak, mi az ért ne engedjünk az ilyen rosszindulatú felhangoknak és rendezzünk nyáresti kerti partit. Hívjuk meg barátainkat, rokonainkat és töltsük kellemesen az estét. Ehhez pedig elengedhetetlen a behűtött rozéfröccs és persze egy könnyed vacsora. Ehhez mutatunk, most egy receptet.

Hozzávalók (4 személyre):

1 db közepes (1,5 kg-os) fogas
1 kg paradicsom
2 db avokádó
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
1 nagyobb csicsóka
1 citrom
16 koktélparadicsom
olíva olaj

bors
cukor
étolaj

Elkészítés:

Paradicsommártás

  1. A paradicsomokat faszenes grillben magas hőn körbepirítjuk.
  2. Az apróra vágott hagymákat olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a sült paradicsomokat. Sóval, borssal, cukorra, citromlével ízesítjük.
  3. Sűrű szitán átpasszírozzuk, a felére elforraljuk.

Hal

  1. A halat kifilézzük, felvágjuk.
  2. 4%-os sóoldatban 1 óra hosszát áztatjuk a halakat, majd leszárítjuk.
  3. A halat olíva olajon bőrén sütjük.

Avokádókrém

  1. Az avokádót kimagozzuk és meghámozzuk.
  2. Egy villával összetörjük az avókádóhúst és sóval, citrommal ízesítjük.

Csicsókachips

  1. A csicsókát vékony szeletekre vágjuk.
  2. Forró olajban ropogósra sütjük.
  3. Még melegen sózzuk és leszárítjuk.

A koktélparadicsomok úgyszintén forró olajba merítjük egy másodpercre, így könnyebben el tudjuk távolítani a héját.

Pierrot_201604_16fb

Tálalás

  1. A tányérba helyezzük az avokádót, rászórjuk a csicsókachipset. Zöldségekkel díszíthetjük.
  2. A tányérra helyezzük a halat és a koktélparadicsomokat.
  3. Végül ráöntjük a paradicsommártást.

Írjon véleményt