Hiába halljuk mindenfelől, hogy lassan vége a nyárnak, mi az ért ne engedjünk az ilyen rosszindulatú felhangoknak és rendezzünk nyáresti kerti partit. Hívjuk meg barátainkat, rokonainkat és töltsük kellemesen az estét. Ehhez pedig elengedhetetlen a behűtött rozéfröccs és persze egy könnyed vacsora. Ehhez mutatunk, most egy receptet.
Hozzávalók (4 személyre):
1 db közepes (1,5 kg-os) fogas
1 kg paradicsom
2 db avokádó
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
1 nagyobb csicsóka
1 citrom
16 koktélparadicsom
olíva olaj
só
bors
cukor
étolaj
Elkészítés:
Paradicsommártás
- A paradicsomokat faszenes grillben magas hőn körbepirítjuk.
- Az apróra vágott hagymákat olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a sült paradicsomokat. Sóval, borssal, cukorra, citromlével ízesítjük.
- Sűrű szitán átpasszírozzuk, a felére elforraljuk.
Hal
- A halat kifilézzük, felvágjuk.
- 4%-os sóoldatban 1 óra hosszát áztatjuk a halakat, majd leszárítjuk.
- A halat olíva olajon bőrén sütjük.
Avokádókrém
- Az avokádót kimagozzuk és meghámozzuk.
- Egy villával összetörjük az avókádóhúst és sóval, citrommal ízesítjük.
Csicsókachips
- A csicsókát vékony szeletekre vágjuk.
- Forró olajban ropogósra sütjük.
- Még melegen sózzuk és leszárítjuk.
A koktélparadicsomok úgyszintén forró olajba merítjük egy másodpercre, így könnyebben el tudjuk távolítani a héját.
Tálalás
- A tányérba helyezzük az avokádót, rászórjuk a csicsókachipset. Zöldségekkel díszíthetjük.
- A tányérra helyezzük a halat és a koktélparadicsomokat.
- Végül ráöntjük a paradicsommártást.
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra