Hamarosan Dining City

 

A minden évben kétszer megrendezett DiningCity Étterem Hét immáron nyolc éve áll a vendégek szolgálatában. Az egy hétig tartó program már annyira beitta magát a köztudatba, hogy évről-évre nagyobb érdeklődés övezi az eseményt. Nem is csoda, hiszen ezen kezdeményezés segítsége révén sokaknak lehetősége nyílik arra, hogy betekintést kaphassanak több étterem kínálatába. Kedvező áron olyan kulináris élményekhez segíti hozzá a közönséget, mely által szélesebb skáláját fedezhetik fel a gasztronómiának. Ezt az is bizonyítja, hogy tavaly immáron 26.000 ember élt az általuk nyújtott lehetőséggel, és próbálta ki az éttermek kínálatát.

Nagy lehetőség ez arra, hogy a színes kínálat által, az ételek széles spektrumát ismerhessük meg. Olybá tűnik, hogy a nyolc év alatt már annyira ismert lett ez, hogy nem csak egyszerűen ebédelni, vagy vacsorázni mennek az emberek a hét alatt, hanem közösségi programmá is kinőtte magát. Családi vacsorákat, rendezvényeket, baráti társaságok eseményeit, évfordulókat is rászerveznek a vendégek erre a lehetőségre.

De természetesen ez nem csak a vendégeknek, hanem a vendéglátóhelyeknek is nagy lehetőség arra, hogy nyissanak a nagyközönség felé, és jobban meg tudják mutatni magukat. A résztvevő éttermek mindegyike igyekszik bemutatni konyhájának legjavát, különlegességeit, illetve az általuk képviselt gasztronómiát. Ami nagyon fontos, hogy ez nem egy verseny a vendéglátóhelyek között, hanem inkább egy olyan fontos esemény, mely által a vendéglátás nagyobb teret kaphat, és nem csak a szakmának, hanem ami a legfontosabb: a vendégnek megmutathatják magukat.


Az idei évben március 5-11. között zajlik az Étterem Hét, és meglepően sok, több mint száz étterem csatlakozott a programhoz. Sőt, a szervezők elmondása szerint már annyian szerettek volna csatlakozni, hogy szinte már nekik kellett vonalat húzni.
Az éttermek 3 fogásos menüsorokat állítottak össze, ami azon belül is két árfekvésben érhető el. Lehetőség van 3.300 Ft-os sort elfogyasztani, ami figyelembe véve a három fogást, rendkívül jó árban kínálja magát. Illetve 4.900 Ft-os, 3 fogásos menüsorok is választhatók, gourmet és prémium ételeket kínálva. Az asztalfoglalásokat a www.etteremhet.hu oldalon érhetjük el, ahol kedvünkre átböngészhetjük, milyen éttermek vesznek részt, és milyen ételsorokkal készültek.


Az Étterem Hét rendezvénysorozatáról mindentől függetlenül elmondható, hogy nagy segítség a magyarországi vendéglátás népszerűsítésében, és része annak a folyamatnak, amit az utóbbi években sokan „gasztrorobbanás”-nak aposztrofálnak.

 Idén is vannak új belépők, a sok már „régi motoros” mellett , mi a következőket ajánljuk mindenképpen!

Planet Sushi étterem , Spíler Shanghai , Cupákos, VígVarjú étterem 

 

Írjon véleményt