Magyar siker a nemzetközi szakácsversenyen!

Március 21-én került megrendezésre Varsóban a Nestlé International CHEF Culinary Cup szakácsverseny, ahol a dobogó második fokára magyar versenyző állt fel. Hack Barnabás, a Michelin csillagos Costes Downtown szakácsa képviselte hazánkat és vitte hírét a remek magyar gasztronómiának.


A CHEF Culinary Cup egy Nestlé szervezésű gasztronómiai megmérettetés a CHEF, mint a séfeket kreatívan segítő márka támogatásával. A nemzetközi versenyen négy ország (Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország) 12 versenyzője mérte össze tudását.


A versenyen csak hivatásos szakmabeliek vehettek részt, akiknek 60 perc alatt kellett egy főételt elkészíteni 7 főre, majd angol nyelven bemutatni azt a nemzetközi zsűrinek. A zsűri tagjai nem csak az étel ízét és kinézetét értékelték, hanem a kreativitást, és a versenyzők tehetségét is. A verseny során megfigyelték azt is, hogy a szakácsok mennyire precízen, higiénikusan dolgoznak, de figyelemmel kísérték azt is, hogy milyen technikákat alkalmaznak az étel elkészítéséhez.
A versenymunka alapanyagi szabadon választhatóak voltak, törekedni kellett arra, hogy jellemezzék az adott versenyzőt. Valamint kötelező elemként legalább egy Nestlé CHEF terméket fel kellett használniuk a szakácsoknak.


A magyar versenyző, Hack Barnabás étele többnyire magyar alapanyagokat vonultatott fel, ezzel is felhívva a figyelmet a kiváló hazai termékekre. A tányéron helyet kapott a mangalica karaj, a véres hurka, a már kissé feledésbe merült paszternák, valamint a dió és a körte is.

Címlapkép: Szindbád az utazó

Írjon véleményt