Jamie Budapesten

Nálunk  járt a sztárséf, vagy ahogy tetszik: séfsztár!
Jamie Olivér nevét nem kell bemutatni senkinek, hiszen pályafutása szinte az emberek szeme előtt bontakozott ki. A Zsidai csoport és Jamie együttműködése révén Magyarország is részese lehet elhivatott tevékenységének, amit az őszinte gasztronómia jellemez.

Jamie sikerének titka talán az, hogy a világot egy nagy, mindenki által elérhető éléskamrának látja, és meg tudja mutatni azt, hogy miként lehet a fenntarthatóság mezsgyéjén haladva minőséget létrehozni. Számára elsődleges és rendkívül fontos a család, amit számtalan műsorában és interjújában nyomatékosít. Budapestet lenyűgözőnek mondta, és azt is, hogy biztosan el fog még jönni hazánkba.
Érkezésének hírét nem szellőztették meg, de még jó, hiszen az eseményre így is alig lehetett beférni. A sajtó rengeteg képviselője és a gasztro szakemberek óriási izgalommal várták a világ leghíresebb séfjének szavait. Jamie rendkívül elegánsan és emberközelien fogadta a vendégeket, és a kitűnő szervezésnek köszönhetően gördülékenyen zajlott minden: mind a köszöntő beszéd, a szelfizés, és a gyors kérdésekre szánt negyedóra, mind az ételek bemutatása és tálalása is világszínvonalú volt.


Érkezésének legfőbb célja az volt, hogy személyesen tudja ismertetni az új tavaszi menüt. Ételeiről leginkább abból a szempontból beszélt, hogy mennyire fontos a minőségi alapanyag, miért ne legyen megalkuvás a silányabb minőségek irányába. Számára az ételek összetevői rendkívül fontosak, és hogy mi kerülhet a tányérra, szigorú szabályok szerint működik. A természetközeliséget mindenek elé helyezi, melyet az évtizedek óta működő műsora is fémjelez. Kétség nem fér hozzá, remek fogásokkal leptek meg minket.


Természetesen ezen felül marketing célzata is volt látogatásának, hiszen ő is nagyon jól tudja, hogy a nevével fémjelzett éttermek jól működnek, de a promóció sosem árt. Jelenleg Budapesten két egységet üzemeltet a Zsidai csoporttal karöltve: a Jamie’s Italian-t, és a nemrégiben a Gozsdu udvarban megnyílt Jamie Oliver’s Pizzériát.

AirChef

Írjon véleményt