Jamie Oliver a Séf és Apa

Jamie Oliver 42 éves , a 90-es évek óta folyamatosan jelen van a képernyőn, és az elmúlt két évtizedben rendszeres mennek  a TV-n a fôzômüsorai. Több mint 20 szakácskönyet írt és tett közzé, köztük a legsikeresebb a  30 és 15 perces ételek. 

Jamie Oliver 2000-ben feleségül vette Juliette Nortont, a házaspárnak öt gyermeke van, amelyek közül a legidősebb Poppy Honey Rosie (15), Daisy Boo Pamela (14), Petal Blossom Rainbow (8), Buddy Bear Maurice (7) és River Rocket 1).

Jools sikeres saját gyermekruházati kollekciójával a Little Bird-el.

 

Jamie Oliver első állása  Antonio Carluccio, Neal Street éttermében volt,  majd később a Fulham kávézójában.

 1999-ben megjelent The Naked Chef bemutatója, és a szakácskönyv pedig az Egyesült Királyság egyik legnagyobb sikere  lett. Jamie hamarosan a Sainsbury arca lett egy olyan jóváhagyási megállapodáson keresztül, amely évente 1,5 millió fontot ért. A Naked Chef Jamie három sorozata után a Channel 4-re költözött, ahol Jamie’s Kitchen-ként  folytatta tovább. Oliver 2003-ban MBE-t kapott a vendéglátásért és az élelmiszeriparért való hozzájárulásáért.

Az egyik legnagyobb szenvedélye és küldetése,  hogy az iskolai étkezéseket egészségesebbé tegye, és ez a küldetés nemcsak az Egyesült Királyságban, hanem az egész Amerikában is igyekezett végrehajtani.

A The Sunday Times listáját a leggazdagabb britek listáján jegyezték fel, mivel holdingvállalata, a Jamie Oliver Holdings Ltd. óriási bevételt jelentett. Nem csak a szakácskönyvek értékesítései hanem a TV-műsorai is nôvelték a forgalmát, de éttermei az egész Egyesült Királyságban is nagy forgalommal bírnak.

2008-ban indult Jamie’s Italian , és összesen  jelenleg 35 étterem található. Az UAE-ban, Ausztráliában, Kanadában, Cipruson, Magyarországon, Írországban, Oroszországban, Törökországban, Szingapúrban és Hong Kong-ban, a  tucatnyi franchise-t több  helyen található.

De vannak saját éttermei is 2 Barbecoa éttermet, 3 Jamie Oliver Diners-t és Fifteent birtokol, ez volt az első étterme. A Jamie Oliver Holding Ltd igazgatójaként dolgozik, 2016-ban a cég 1,9 millió fontos bevételt ért el, összesen 29,9 millió euró forgalmat bonyolított le. Jamie Oliver 2017-ben 18,7 millió fontot kapott a  jogdíjakból, és egyéb tevékenységekbôl! 

 

 

 

 

 

Írjon véleményt